Εμφανώς απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League από την Ίντερ εμφανίστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Αν και δεν θέλησε να κατακρίνει τους «νερατζούρι» για το στήσιμό τους στον αγωνιστικό χώρο, ο προπονητής των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν-έστω και εμμέσως-σαφής στις τοποθετήσεις του.

«Είμαστε πικραμένοι. Ένας ημιτελικός κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πέρυσι απέναντι στην Τσέλσι αυτές ήταν υπέρ μας, φέτος όμως εναντίον μας. Δεν είχαμε όσο ρυθμό θα θέλαμε στο παιχνίδι μας και ήταν δύσκολο το έργο μας απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε εννέα παίκτες μέσα στην περιοχή. Κάποιες φορές η επίθεση είναι πολύ πιο δύσκολη από την άμυνα. Κάθε προπονητής, κάθε ποδοσφαιριστής, κάθε ομάδα, παίζει όπως θέλει και δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω. Κάναμε μία πολύ καλή πορεία στη διοργάνωση, θεωρώ πως ήταν πετυχημένη η διαδρομή μας. Αποκλειστήκαμε, χάθηκε ένας στόχος, αλλά πρέπει να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι και να κοιτάξουμε το πρωτάθλημα, που είναι και ο στόχος που μας έχει απομείνει», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

Ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Ζοάν Λαπόρτα, τόνισε: «Είδαμε το σκληρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες μας προσπάθησαν πολύ, αλλά όπως περιμέναμε η Ίντερ έπαιξε πολύ κλειστά και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά της. Η ομάδα μας αξίζει ένα χειροκρότημα και πολλά ‘ευχαριστώ’. Πρέπει να ανασυγκροτηθούμε και να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα μάς έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

Ο σκόρερ των Καταλανών, Ζεράρ Πικέ, είπε: «Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι, αλλά το ποδόσφαιρο συνεχίζεται. Ζητάμε συγγνώμη από τους οπαδούς μας και τους ευχαριστούμε για τη στάση τους. Έχουμε έναν τελικό το Σάββατο με τη Βιγιαρεάλ και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στο εξής».

Ο Πέδρο από την πλευρά του ανέφερε: «Είμαστε απογοητευμένοι που δεν τα καταφέραμε. Η Ίντερ ήταν πολύ καλά οργανωμένη, εμείς είχαμε ευκαιρίες για να πετύχουμε και δεύτερο γκολ, αλλά δεν μπορέσαμε. Δεν ξέρω αν όντως έγινε χέρι από τον Τουρέ και ακυρώθηκε το γκολ του Μπόγιαν. Πάντως ήταν κρίμα. Πλέον επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και το δύσκολο παιχνίδι του Σαββάτου με τη Βιγιαρεάλ».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ