Το Nescafe Unileague 5x5 μπαίνει στην τελική ευθεία με τους νοκ άουτ αγώνες να έχουν ήδη ξεκινήσει! H συνέχεια αναμένεται πολύ συναρπαστική… Φέτος, κατά γενική ομολογία, το επίπεδο είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο καθώς συναγωνίζονται οι πιο δυνατές ομάδες όλων των εποχών καθιστώντας έτσι τα αποτελέσματα από τα ζευγάρια του Πρωταθλήματος & του Κυπέλλου πολύ αμφίρροπα.

Από το αγωνιστικό μέτωπο της πόλης των Αθηνών που κρατάει τη μερίδα του λέοντος από άποψη συμμετεχουσών ομάδων: Η νεοφώτιστη ομάδα από τα ΤΕΦΑΑ 1 (Χανιώλες) με την πρώτη της συμμετοχή φέτος στο Nescafe Unileague 5x5 δείχνει ένα πολύ δυνατό σύνολο, ικανό για μεγάλα πράγματα, αλλά . . . απέναντί τους έχει τους πανίσχυρους Η.Μ.Μ.Υ. 7 (Ιαγουάροι) που αποτελούν σταθερή αξία πολλά χρόνια τώρα. Η ομάδα της Πληροφορικής DIT (Los Plomeros) δεν δείχνει να τα παρατά εύκολα . . . το ίδιο όμως & οι αντίπαλοί τους από το Γεωλογικό (ΚΑΡΣΤ). Οι «Ίκαροι» αντιμετωπίζουν την πολύ δυνατή Πάντειο 3 (Λούκι Λουκ) σε ένα παιχνίδι που αναμένεται μεγάλο. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΤΕΦΑΑ 6 (Blaugrana)- Πάντειος 4 (No name), που ξανασυναντιούνται για άλλη μια φορά φέτος μετά την Α’ φάση, αυτή την φορά πιο πεισμωμένοι για την νίκη. Η Πάντειος 6 (Wolves) φέτος δεν δείχνει να αστειεύεται & σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αλλά μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Τουρκικών Σπουδών (Γενίτσαροι). Οι περσινοί φιναλίστ της Πληροφορικής 2 (PC Masters) φέτος τα βρήκαν πολύ σκούρα στην Α’ & Β’ φάση αλλά δεν δείχνουν να πτοούνται & περιμένουν εναγωνίως το νικητή του ζευγαριού BCA (Magufana)-Α.Σ.Ο.Ε.Ε. 1 (ΟΔΕ Utd). Τα ΤΕΦΑΑ 7 (ΤΕΦΑΑ 22) αντιμετωπίζουν την Πάντειο 8 (Πανερυθραϊκός) που έκανε την έκπληξη, διαλύοντας τα ΤΕΦΑΑ 8 (Cruz Azul) που από την Β’ φάση & έπειτα δεν θυμίζουν με τίποτα την ομάδα που ήταν στην Α’ φάση. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ιατρική 4 (ΣΟΣΠ) – Πάντειο 5 (Mancester Παντείου).Το Institutο Cervantes αντιμετωπίζει τους περσινούς φιναλίστ Κυπέλλου ΕΚΠΑ 7 (Γερακιώτες) σε ένα μεγάλο παιχνίδι, & ο νικητής θα βρει μπροστά του έναν εκ των ΠΑΠΕΙ 7 (Galactikos)- Indianapolis (Greyhounds 2). Οι ΕΚΠΑ 9 (Ramrod) θα βρουν μπροστά τους το ΠΑΠΕΙ 8 (Hangovers) & ο νικητής θα αντιμετωπίσει τα ΤΕΙ Αθήνας 2 (Los Abaleiros) που πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών, νικώντας το μεγάλο φαβορί, τους ΕΚΠΑ 6 (Galaxy) που έκαναν το λάθος να τους υποτιμήσουν. Οι πανίσχυροι NYC 2 αντιμετωπίζουν την πολύ δυνατή ΑΣΟΕΕ (ΦΕΤ) & ο νικητής θα βρει τον νικητή του ζευγαριού ΕΚΠΑ 5 (FIFA)-Οικονομικό 1 (Βεντέτες). Τέλος, οι «αιώνιοι» πρωταθλητές Αθήνας ΤΕΦΑΑ 3 (ΤΕΦΛΑ) θα αντιμετωπίσουν τους Indianapolis (Greyhounds 1) & o νικητής θα βρει μπροστά τους έναν εκ των ΤΕΦΑΑ 2 (Ρέθυμνο) & Γεωπονικό 3 (Τζιτζιφιόγκοι), σε ένα αρκετά αμφίρροπο ματς.

Στο κύπελλο τώρα, μετά τους νέους κανονισμούς, έχουμε 2 group ομάδων που παίζουν μεταξύ τους. Το ένα group αποτελείται από τις ομάδες που πέρασαν στο κύπελλο στην Α’ φάση & το άλλο group αποτελείται από τις ομάδες που ήρθαν στο κύπελλο από το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά στο πρώτο group, έχουν (σχεδόν) πραγματοποιηθεί οι αγώνες των αρχικών ζευγαριών. Το Φυσικό (Calgonit) «ίδρωσε», αλλά απέκλεισε στα πέναλντι τους Τοπογράφους (Τραγελαφικοί) & θα βρει μπροστά του τα ΤΕΙ Πειραιά (Assassins), που & αυτοί με την σειρά τους δεν πέρασαν & τόσο εύκολα από τα ΤΕΙ Χαλκίδας (Χαλκηδόνα), αφού χρειάστηκε να σημειώσουν γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το Μαθηματικό (Real Math) έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τους ΗΜΜΥ 3 (Pathetics) & θα βρουν μπροστά τους άλλους ΗΜΜΥ, τους ΗΜΜΥ 4 (σΗΜΜΥδεμένους) που ξεπέρασαν το εμπόδιο της ΑΣΟΕΕ 3 (Ανώριμοι). Το ΕΜΠ 3 (Μαστόρια) έκαναν & αυτά με την σειρά τους την δική τους έκπληξη, αποκλείοντας την Φαρμακευτική (Φαρμακοτρίφτες) & περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Πληροφορική Πειραιά (Virus)-AΣΟΕΕ 4 (Ιπτάμενοι Γάιδαροι). Οι περσινοί κυπελλούχοι ΕΚΠΑ 4 (Coca Juniors) δείχνουν & φέτος ότι μπορούν να επαναλάβουν το περσινό τους κατόρθωμα. Νίκησαν τους Μηχ. Μηχ. (Barca) & ετοιμάζονται για τον εμφύλιο με το έτερο ΕΜΠ (Barce-lioma), που απέκλεισαν την Ιατρική (Juvetsus) με γκολ από το κέντρο στα τελευταία λεπτά. Η Πληροφορική (Co-league) φέτος μπορεί να απογοήτευσε όλους τους θαυμαστές της, αλλά υπόσχεται να επανορθώσει στο κύπελλο. Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα, νίκησε την Πάντειο 2 (Aσυγκράτητοι), αλλά ο δρόμος τους μόνο εύκολος δεν είναι, καθώς θα βρουν μπροστά τους το Οικ. ΠΑ.ΠΕΙ. (Γκουρού) που απέκλεισε άνετα τα ΤΕΙ Χαλκίδας (Dalkas). Οι ΕΚΠΑ (Valar) νίκησαν τα ΤΕΕ Αμάραντος & θα αντιμετωπίσουν του ΟΔΕ (80’s) που νίκησαν με την σειρά τους τα ΤΕΙ Χαλκίδας (Tetris Club). Τέλος, το Γεωπονικό 4 (Γεωπόνοι) δείχνει φέτος πιο ανανεωμένο από ποτέ & θα αντιμετωπίσει την ΝΟΠΕ (ΝΟΠΕάκια) σε έναν πολύ ενδιαφέρον αγώνα.

Όσον αφορά στο 2ο γκρουπ, κανένα ζευγάρι δεν έχει φαβορί, καθώς όλες οι ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες. Το ΕΚΠΑ 3 (ΧουΒου) θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Νομική 1 (Δράκων) & ο νικητής θα βρει μπροστά του έναν εκ των Πληροφορική 1 (Havalencia) & ΤΕΙ Αθήνας 4. Οι ΗΜΜΥ 6 (Χωριάτες) δεν θα έχουν καθόλου εύκολο έργο απέναντι στα ΤΕΦΑΑ 5 (Μουφατζήδες), & ο νικητής θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού ΤΕΙ Πειραιά 1 (Κοντόχοντροι)-ΟΔΕ 2 (Chuckburn). Οι ΑΣΟΕΕ 2 (Soccer Babies) θα βρουν μπροστά τους τα ΤΕΦΑΑ 8 (Cruz Azul) σε ένα μεγάλο παιχνίδι, καθώς & οι δυο θέλουν πολύ να διακριθούν στο κύπελλο. Η ΗΜΜΥ 1 (ΒΑΒΕΛ) θα αντιμετωπίσουν τους Πολιτικούς Μηχανικούς 2 (A.S. Saint Sutien) & δεν πρέπει να τους υποτιμήσουν. Τέλος, το Πανεπιστήμιο Κρήτης περιμένει τον χαμένο του ζευγαριού BCA (Magufana) & ΑΣΟΕΕ 1 (ΟΔΕ Utd)., & το ΠΑΠΕΙ 2 (Moshato Club) θα περιμένει λίγο για να μάθει τον αντίπαλό του, καθώς έκανε το χρέος του & “υπέταξε” την Ιατρική 5 (Barcelioma).

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο φέτος για άλλη μια φορά! Καθ’οδόν για τους Πανελλήνιους Τελικούς Ελλάδας – Κύπρου Nescafe Unileague 5x5 στα τέλη του Μαΐου, ευχόμαστε καλή διεξαγωγή των νοκ άουτ αγώνων & ο καλύτερος ας κερδίσει...

Πάντα κοντά στην αγαπημένη μας διοργάνωση, οι χορηγοί που την στηρίζουν και αποτελούν τον απαραίτητο πνεύμονα για την καθιέρωσή του Nescafe Unileague 5x5 ως του μακροβιότερου πρωταθλήματος mini soccer στα φοιτητικά και σπουδαστικά αθλητικά δρώμενα. Ανάμεσα σε αυτούς, και τo Gatorade και η Puma, σημαντικοί αρωγοί του θεσμού επί σειρά ετών πλέον.

Στο πλευρό της διοργάνωσης Nescafe Unileague 5x5 βρίσκονται και ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης (Ο.Ν.Α.) αλλά και η Ε.Π.Ο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube