Μόλις έναν βαθμό απέναντι στην Ολιανένσε χρειάζεται η Μπενφίκα για να κατακτήσει το 33ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Από την πλευρά της, η Μπράγκα αν νικήσει τη Ναβάλ, τότε εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα «εισιτήρια» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, Γκιμαράες, Νασιονάλ, Μαρίτιμο και Λεϊρία θα προσπαθήσουν να καταλάβουν τις δύο θέσεις (πέρα από την Πόρτο που είναι τρίτη) που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν. Τέλος, ο αγώνας Λεϊσόες-Ακαντέμικα είναι καθοριστικός για την «ουρά» της βαθμολογίας.

Η Μπενφίκα υποδέχεται την Ολιανένσε. Τα «λιοντάρια» δυσκολεύτηκαν στην έδρα της Ακαντέμικα, όμως κατάφεραν να πάρουν το «τρίποντο» (3-2). Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με σκορ 1-2 στην έδρα της Μαρίτιμο. Στη διάθεση του Ζόρζε Ζέσους επιστρέφουν ο Λουϊζάο και ο Καρδόσο, αλλά εκτός παραμένει ο Σέζαρ Πεϊσότο.

Η Μπράγκα φιλοξενείται στην έδρα της Ναβάλ. Η ομάδα του Ντομίνγκος Πασιέντσια επικράτησε με σκορ 3-1 της Λεϊσόες, ενώ οι γηπεδούχοι νίκησαν με το ίδιο σκορ την Μπελενένσες. Το «Οπλοστάσιο του Μίνιο» - όπως είναι το παρατσούκλι της Μπράγκα - θα αγωνιστεί χωρίς τους Οσβάλντο και Αντρέ Λεόνε.

Η Πόρτο αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σετούμπαλ. Οι «δράκοι» προέρχονται από τη νίκη (3-0) απέναντι στην Γκιμαράες, ενώ οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπρούνο Άλβες και τους τραυματίες Ρούμπεν Μίκαελ, Έλτον, Βαρέλα, Μαριάνο.

Τα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος

Μπενφίκα: Ολιανένσε, Πόρτο *, Ριο Άβε
Μπράγκα: Ναβάλ *, Πάκος Φερέιρα, Νασιονάλ *
Πόρτο: Σετούμπαλ *, Μπενφίκα, Λεϊρία *

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 23/04/10

Ρίο Άβε-Μαρίτιμο (22:15)

Σάββατο 24/04/10

Σετούμπαλ-Πόρτο (21:15)
Μπενφίκα-Ολιανένσε (23:15)

Κυριακή 25/04/10

Λεϊσόες-Ακαντέμικα (18:00)
Νασιονάλ-Πάκος Φερέιρα (18:00)
Ναβάλ-Μπράγκα (20:00)
Λεϊρία-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (22:15)

Δευτέρα 26/04/10

Γκιμαράες-Μπελενένσες (22:15)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Ακαντέμικα-Νασιονάλ
Μπελενένσες-Λεϊρία
Πόρτο-Μπενφίκα
Μαρίτιμο-Σετούμπαλ
Ολιανένσε-Λείσόες
Ρίο Άβε-Γκιμαράες
Μπράγκα-Πάκος Φερέιρα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ναβάλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube