“JO/BULANI”. H Επίσημη Χρυσή Μπάλα του τελικού. του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010

Η adidas και η FIFA™ παρουσίασαν την Επίσημη Μπάλα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στην Ν. Αφρική. Η adidas “JΟ΄BULANI”, είναι μια μοναδική έκδοση της “JABULANI”, της επίσημης μπάλας του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, το όνομα της οποίας δόθηκε προς τιμή της πόλης Johannesburg, γνωστή και ως η πόλη του Χρυσού. Η καινούργια μπάλα διατηρεί όλα τα στοιχεία Αφρικανικού χαρακτήρα που έχει η “JABULANI“, έχοντας όμως ως κυρίαρχο χρώμα το χρυσό.

Είναι η 2η φορά που η adidas σχεδιάζει μια ειδική μπάλα για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA. Η 1η μπάλα ήταν η χρυσή “TEAMGEIST BERLIN“, που χρησιμοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου του 2006 στη Γερμανία.

Η νέα επιφάνεια “Grip’n’Groove” που έχει ενσωματωθεί και στην “JΟ΄BULANI” προσφέρει στους ποδοσφαιριστές μια μπάλα με σταθερή πτήση και απόλυτο έλεγχο σε όλες τις συνθήκες. Περιέχει μόνο οκτώ, νέα τρισδιάστατα χωρίσματα (panels), συνδεδεμένα μεταξύ τους θερμικά. Τα χωρίσματα για πρώτη φορά, έχουν σφαιρικό σχήμα και δημιουργούν μία απόλυτα στρογγυλή επιφάνεια, προσφέροντας απόλυτη ακρίβεια.

Το όνομα:

Το όνομα “JΟ΄BULANI”, είναι εμπνευσμένο από τη μπάλα του μουντιάλ “JABULANI” που προέρχεται από τη γλώσσα isiZulu, μία από τις έντεκα επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας της Ν. Αφρικής. Κατά λέξη, “JABULANI” σημαίνει “ΓΙΟΡΤΑΖΩ”. Το διαφοροποιημένο όνομα της νέας μπάλας αποτελεί φόρο τιμής στην πόλη που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Μουντιάλ, το Johannesburg, ή κατά πολλούς το Jo/burg. Στη “JΟ΄BULANI” κυριαρχούν τα χρώματα του λευκού και του χρυσού, εμπνευσμένο από το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της πόλης του χρυσού, Johannesburg.

Η adidas ως Επίσημος Χορηγός, Προμηθευτής και Αδειούχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, παρέχει την Επίσημη Μπάλα της διοργάνωσης, τον ειδικό εξοπλισμό της Οργανωτικής Επιτροπής, των διαιτητών, εθελοντών και ball boys. Η εμπειρία της adidas στην παραγωγή μπαλών ποδοσφαίρου είναι αξεπέραστη παγκοσμίως. Η adidas ηγείται στο χώρο έχοντας κατασκευάσει τις πιο μοντέρνες και καινοτομικές μπάλες από το 1963. Από το 1970 η adidas προμηθεύει τις μπάλες σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της UEFA, FIFA και CAF. Μοναδικός στόχος της παραμένει η εδραίωση της 1ης θέσης στο χώρο του ποδοσφαίρου παγκοσμίως, με συνεχείς προσπάθειες για καινοτομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό επίπεδο. Η ομάδα της adidas ήδη αναπτύσσει καινοτομίες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία.

Η νέα μπάλα adidas “JΟ‘BULANI” θα είναι διαθέσιμη από τις 21 Απριλίου σε όλο το δίκτυο της adidas και σε επιλεγμένα αθλητικά καταστήματα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube