Το δεύτερος μέρος των πρακτικών της 1ης Μαρτίου στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Εξέδρα». Σε αυτό το κομμάτι ο Νικόλας Πατέρας απαντάει στη φημολογία περί κακοδιαχείρισης της «πράσινης» Εταιρείας και μιλάει για την κατάσταση που παρέλαβε το 2008. Επίσης, ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ένα παράπονο στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εκφράζεται ο προβληματισμός για τις διαρροές από τις συνεδριάσεις. «Θα καταλάβετε πού τον είχαν γραμμένο τον Παναθηναϊκό και πού είναι σήμερα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πατέρας.

Για το ζήτημα της φημολογία που κυκλοφόρησε τους τελευταίους μήνες περί κακής διαχείρισης από πλευράς της διοίκησης Πατέρα απασχόλησε επί μακρόν το Δ.Σ. της ΠΑΕ

Πατέρας: «Όταν πέρυσι τέτοια εποχή Μάρτιο εξύβριζαν τον Βαρδινογιάννη, κάναμε, αν θυμάται ο Παύλος, διά περιφοράς ανακοίνωση. Το θυμάσαι, Παύλο

Γιαννακόπουλος: «Το θυμάμαι».

Πατέρας: «Και στηρίξαμε τον Γιάννη σε ένα θέμα που δεν είχε καν τη σοβαρότητα που έχει το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τον Δεκέμβριο, και καλά ότι δήθεν γίνεται κακοδιαχείριση στον Παναθηναϊκό. Όλοι οι άνθρωποι εδώ πέρα μέσα τους βρήκα από τον Βαρδινογιάννη, κατ’ εμέ είναι καθ’ όλα αξιόλογα και έντιμα στελέχη, και αν εν πάση περιπτώσει έχουν καταφέρει και με κλέβουν πίσω από την τσέπη μου, μπράβο τους. Αλλά αλλού θέλω να καταλήξω. Όπως πέρυσι υπήρξε αυτή η ευαισθησία και διά περιφορά βγάλαμε μια ανακοίνωση τότε για να στηρίξουμε τον Γιάννη που τον κατηγορούσαν για δέκα πράγματα, το ίδιο περίμενα και τώρα να έχει γίνει από τους μεγαλομετόχους. Δεν το περίμενα από εσάς γιατί εκπροσωπείτε τον μεγαλομέτοχο, αλλά το περίμενα από τον ίδιο τον κάθε μεγαλομέτοχο να το κάνει, όπως το έκανα εγώ για εκείνους. Αυτό είναι το παράπονό μου. Και δεν έγινε από κανέναν».

Χατζής (μέλος Δ.Σ.): «Πρόεδρε, μια διευκρίνιση ακόμα. Ανεξάρτητα αν εκπροσωπούμε έναν οποιονδήποτε μεγαλομέτοχο, όσοι μετέχουμε, τουλάχιστον εγώ αλλά πιστεύω και άλλοι, έχουμε και την ευαισθησία και την ευθύνη να δρούμε σαν μέλη Διοικητικού Συμβουλίου. Αν αυτή τη στιγμή οποιαδήποτε άποψή μας θεωρηθεί ότι είναι αντίθετη με την άποψη οποιουδήποτε μεγαλομετόχου, εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε πάρα να σηκωθούμε να φύγουμε. Σαν Διοικητικό Συμβούλιο παίρνουμε κάποιες αποφάσεις. Την άλλη μέρα βλέπου στις εφημερίδες να γράφονται τα μύρια όσα. Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί μία λύση ενός κοινού ανακοινωθέντος όταν θα τελειώνουμε, στο οποίο θα καταγράφουμε ό,τι έχουμε συμφωνήσει. Εμείς από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα κάναμε 4 συνεδριάσεις, δεν εκφράστηκε δυσπιστία στη διαχείριση, επομένως δεν θα είχε περιθώριο οποιοσδήποτε κουτσομπόλης να πει οτιδήποτε. Ας το κάνουμε αυτό, ας αρχίσουμε από αυτό».

Πατέρας: «Αυτό το προσωπικό θέμα δεν θέλω να επηρεάσει τις σχέσεις μας στο συμβούλιο στον Παναθηναϊκό, εγώ δεν ρίχνω κάποια μομφή σε κάποιος μέλος του συμβουλίου. Λέω απλώς ότι όπως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μείνει ενιαίος και αδιαίρετος στο γήπεδο, και έχουμε καταφέρει φέτος για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια να έχουμε μια ομάδα ποδοσφαιρική η οποία είναι μια οικογένεια, και ένας από τους λόγους που έδιωξα τον προπονητή ήταν αυτός, ότι έβλεπα ότι δεν μπορούσε πια να έρθει κοντά στους ποδοσφαιριστές και να βγάλει από μέσα τον καλύτερό τους εαυτό. Αυτό θα’ θελα εγώ να το βλέπω να συμβαίνει και στα συμβούλιά μας και μεταξύ των μεγαλομετόχων. Δηλαδή να μπορούμε και να έχουμε προς τα έξω ένα ενιαίο και δυνατό μέτωπο. Δεν είναι δυνατό να βλέπεις σε άλλες ομάδες οι οποίες είναι σε οικονομική δυσπραγία και υπό διάλυση εν πάση περιπτώσει να κρατάνε ένα συμπαγές μέτωπο παρά τα οικονομικά προβλήματα, παρά την έλλειψη μεταγραφών, παρά χίλια δύο πράγματα και στον Παναθηναϊκό με το παραμικρό γινόμαστε άνω-κάτω άνευ λόγου. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται».

Η κατάσταση που παρέλαβε ο Πατέρας το Μάιο του 2008

Πατέρας: «Όταν το Μάρτιο του 2008 μού ζήτησε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να κάτσω να μιλήσω με τον αδερφό του, να βρούμε μία λύση τότε που είχε δημιουργηθεί η ΠΕΚ και ετοίμαζαν το συλλαλητήριο, λόγω της γνωριμίας μου με κάποιους ανθρώπους που ανήκαν στην ΠΕΚ, όπως ο Γιάννης Ξυλάς, ο Γιώργος Νίκας, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο κ. Γιαννακόπουλος, προσεφέρθην, χωρίς να θέλω ούτε να γίνω πρόεδρος του Παναθηναϊκού ούτε να μπλέξω με τα ποδοσφαιρικά, να κάνω κάποιες συναντήσεις για να βρούμε συναινετικές λύσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει εμφύλιος μέσα στον Παναθηναϊκό. Από αυτή τη διαδικασία γεννήθηκε η πολυμετοχικότητα. Όταν ήρθε η ώρα της πολυμετοχικότητας εγώ ήμουν στο νοσοκομείο ‘Ευαγγελισμός’ 15 μέρες άρρωστος και με πίεζε ο Γιάννης και ο Ανδρέας να πάρουμε μία απόφαση για το θέμα της προεδρίας γιατί ο Παύλος σε συνάντηση που είχαμε κάνει στο γραφείο μού είχε πει πως δεν θέλει να αναλάβει πρόεδρος».

Γιαννακόπουλος: «Το δήλωσα και το ξαναδηλώνω: Δεν με ενδιαφέρει, παρόλο που είχα πρόταση».

Πατέρας: «Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης προς τιμή του με προέτρεψε και μου λέει ότι επειδή τον πρώτο και το δεύτερο χρόνο αυτής της αλλαγής θα είναι τεράστια τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει όποιος αναλάβει, εγώ σαν φίλος σε προτρέπω να μην αναλάβεις. Γιατί θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, όπως και υπήρξαν. Έρχεται λοιπόν η ώρα που εν πάση περιπτώσει εγώ μέσα στη βλακεία μου αναλαμβάνω, και θα εξηγήσω τι εννοώ βλακεία μου, ένα καράβι το οποίο λέγεται ‘Παναθηναϊκός’. Εγώ θα έπρεπε σε ένα μήνα τότε να βρω προπονητή, να κάνουμε μεταγραφές και σε ένα καράβι στο οποίο ο προηγούμενος πλοίαρχος, εσύ δεν ήσουν (σ.σ. Μήτσου), δεν μου παρέδωσε καν το ημερολόγιο της γέφυρας. Γιατί; Γιατί δεν είχε».

Μήτσου: «Άλλο μοντέλο διοίκησης τότε».

Πατέρας: «Ακριβώς. Γι’αυτό το λέω εγώ. Για σκέψου όμως εσύ τώρα εμένα. Έλα στη θέση μου».

Μήτσου (μέλος ΔΣ): «Σε σκέφτομαι πολύ».

Πατέρας: «Δεν έχω ένα τηλέφωνο ενός μάνατζερ που να ξέρει από ποδοσφαιριστές, δεν γνωρίζω κανέναν στην ΕΠΟ, δεν γνωρίζω κανέναν στη Λίγκα, δεν γνωρίζω καν τι είναι η Λίγκα, έτσι; Δεν έχω καμία σχέση με διαιτησία, παρασκήνιο και ξαφνικά βρίσκομαι από τη μία τον πρώτο χρόνο να κάνω το μαξιλάρι ανάμεσα στους τσακωμούς, οι οποίοι ήταν αυτονόητοι τότε. Υπήρχε ακόμα μια δυσπιστία ανάμεσα στους μεγαλομετόχους. Ταυτόχρονα έπρεπε να πολεμάω αυτό που λέγεται σύστημα, τη διαιτησία και το παρασκήνιο και να προσπαθούμε να λειτουργήσουμε τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είχε μεν τα διευθυντικά του στελέχη, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν άψογα, αλλά από την άλλη μεριά τα διευθυντικά στελέχη δεν ήξεραν ούτε ονόματα συμβούλων στην ΕΠΟ, ούτε ονόματα διαιτητών ή παρατηρητών, ούτε το παραμικρό. Θυμάμαι σαν τώρα ότι όταν πήρα τον Βαρδινογιάννη όταν άλλαξε η ΚΕΔ, του λέω ‘Γιάννη, ποιους να προτείνουμε;’ και μου λέει ‘Δεν ξέρω κανέναν’. Και του λέω ‘Ρε Γιάννη, δηλαδή άμα δεν ξέρουμε έναν άνθρωπο, πού πάμε;’. Πού θέλω να καταλήξω λοιπόν με αυτό; Τι να προλάβεις να κάνεις; Δηλαδή, μπορεί προς τα έξω να βλέπετε ορισμένα πράγματα και να τα απλοποιείτε στο μυαλό σας, αλλά όταν πάτε σε μια Σούπερ Λίγκα και τσακώνεστε με τον Κόκκαλη και τον Θεοδωρίδη, θα τον καταλάβετε πού τον είχαν γραμμένα τον Παναθηναϊκό και πού είναι σήμερα ο Παναθηναϊκός».

Ξυλάς (μέτοχος και μέλος ΔΣ): «Όχι για να ευλογούμε τα γένια μας, αλλά επειδή έχουμε μπροστά μας να αποφασίσουμε για ένα μεγάλο ποσό, καλό θα είναι να δούμε και πού ήμασταν και πού έχουμε φτάσει. Δηλαδή στο κομμάτι πέρα από το ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζεται μέσα στο γήπεδο πλέον στα ίσια και δεν πάει σφαγμένος, όπως γινόταν πέρυσι σε κάθε αγώνα. Το ότι στη Σούπερ Λίγκα υπάρχει πλέον ισορροπία. Το ότι φέτος έγιναν καλύτερες μεταγραφές από ό,τι έγιναν πέρυσι, όταν έγιναν στην τούρλα του Σαββάτου, και είχαν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Το ότι έχει οργανωθεί ένα πολύ ωραίο τμήμα σκάουτινγκ, το οποίο φέρνει καρπούς. Το ότι έχουν οργανωθεί πολύ ωραία οι ακαδημίες κτλ. Το ότι τα έσοδα της ομάδας από χορηγούς ανέβηκαν σε μια περίοδο κρίσεως και αυτό κάτι λέει. Το ότι ο κόσμος αγκάλιασε ξανά την ομάδα και γύρισε στο γήπεδο. Πέρυσι κάναμε ρεκόρ στα εισιτήρια διαρκείας. Αυτό είναι μια επιτυχία. Το ότι φέτος πιάσαμε πάλι τα ίδια νούμερα ενώ δεν πήραμε πέρυσι το πρωτάθλημα κάτι λέει. Όλα αυτά κάτι λένε. Το ότι είμαστε πάλι όλοι μαζί ενωμένοι, ακόμα και με τα προβλήματά μας. Συμμετέχει στον Παναθηναϊκό και ο Γιαννακόπουλος και ο Βαρδινογιάννης και ο Βγενόπουλος και όλοι, αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Δεν πρέπει να το περνάμε στο ντούκου αυτό, ούτε να το θεωρούμε ως κάτι αυτονόητο. Δεν ήταν αυτονόητο πριν δύο χρόνια. Τώρα όλοι είναι μαζί συμμέτοχοι σε αυτό που αγαπάμε όλοι. Θέλω να αναφερθώ στην εποχή του Καπετάνιου, όταν ο Παναθηναϊκός μεσουρανούσε. Πάμε πάλι σε αυτή, περάσαμε ένα μοντέλο που δεν το θεωρώ αποτυχημένο. Ήταν ένα διαφορετικό μοντέλο, το οποίο είχε όραμα το οποίο ήταν ουτοπικό, δυστυχώς. Ξαναλέω, δυστυχώς μακάρι να μην ήταν. Και πήγαμε σε πιο ρεαλιστικές λύσεις με τη συμμετοχή περισσότερων δυνάμεων».

Συζήτηση για τις διαρροές και τα δημοσιεύματα

Πενθερουδάκης (μέλος Δ.Σ.): «Εγώ είμαι πολύ καινούργιος, δικαιούμαι να πω μόνο αυτό. Κάναμε δύο συμβούλια, τρία μάλλον, στα οποία συμμετείχα. Τις επόμενες μέρες όλα ήταν γραμμένα στις εφημερίδες. Τα έχω κρατήσει γιατί εγώ προσωπικά έμεινα άναυδος από αυτό. Κατά λέξη. Τι είπε ο κάθε ένας από τους σημαντικούς μεγαλομετόχους ή λιγότερο. Και αυτό είναι λυπηρό. Και αυτό μετράει διότι υπήρχαν συγκεκριμένες εφημερίδες, οι οποίες όμως δεν ήταν ούτε μία, ούτε δύο. Άρα δεν εκπροσωπούν κάποιον συγκεκριμένο».

Πατέρας: «Να σου πω. Δηλαδή αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει κάποιους εκπροσώπους, Μπορεί να συζητήσει μετά το συμβούλιο, το ίδιο και ο Βγενόπουλος. Μπορεί να συζητήσει κάποια στιγμή πέντε πράγματα μαζί τους μετά από ένα συμβούλιο. Από κει και πέρα η διαρροή δεν ξέρεις που θα πάει. Δηλαδή θα έρθει να με ενημερώσει εμένα στο γραφείο μου να μου πει τι έγινε στο συμβούλιο. Και από κει και πέρα δεν μπορείς να ξέρεις πού θα πάει η συζήτηση».

Π. Γιαννακόπουλος: «Στο τέλος της γραφής δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό, έχουμε γίνει ρεζίλι. Ό,τι γίνεται εδώ μέσα βγαίνει χαρτί και καλαμάρι».

Πατέρας: «Υπάρχει όμως ένα γελοίο σημείο να μην μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι μία συζήτηση θα μείνει εδώ μέσα. Αυτό αγγίζει τα όρια της γελοιότητας πια».

Κυριακόπουλος (μέλος Δ.Σ.): «Κατ’ αρχάς, η εμπειρία μου τόσα χρόνια λέει το εξής: ότι όταν είναι 20 άτομα σε ένα διοικητικό συμβούλιο και απομαγνητοφωνούνται και πηγαίνουν στις υπηρεσίες και κυκλοφορούν χαρτιά, για να μπορείς να το ελέγξεις αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Άρα να μην εκπλησσόμεθα. Και δεν υπάρχουν και μέτρα. Δηλαδή τι μέτρα να κάνεις; Να μην μαγνητοφωνείς;»

Πατέρας: «Ναι, αλλά υπάρχουν καλόπιστοι και κακόπιστοι. Εμάς στον Παναθηναϊκό, δυστυχώς, αυτά που βγαίνουν προς τα έξω είναι τα κακά. Τα καλά δεν βγαίνουν προς τα έξω. Αυτό είναι που καταστρέφει την ομάδα μας. Εγώ στην Παιανία που πήγα και μίλησα στους ποδοσφαιριστές πριν από 15-20 μέρες, με πήραν 10 δημοσιογράφοι τηλέφωνο, από τις εφημερίδες. Μου λένε “μπορεί να μας εξηγήσεις τι τους είπες και δεν έχει βγει τίποτα προς τα έξω;”»

Γιαννακόπουλος: «Κύριε πρόεδρε, με συγχωρείς λίγο, να ρωτήσω κάτι εδώ πέρα. Γιατί από το μπάσκετ δεν βγαίνει μια πληροφορία έξω; Γατί δεν βγαίνει και βγαίνε από εδώ μέσα;»

Πατέρας: «Γιατί τα λέτε οι δύο σας. Δεν τα ακούει κανένας άλλος».

Γιαννακόπουλος: «Ορίστε;»

Μέλος Δ.Σ. (αδιευκρίνιστο ποιος): «Γιατί είστε εσείς και ο Θανάσης».

Γιαννακόπουλος: «Δεν είμαι εγώ και ο Θανάσης. Είναι και διάφοροι άλλοι. Είναι γενικοί διευθυντές, υπάρχουν άλλοι, αλλά δεν βγαίνει τίποτα έξω. Εδώ πέρα βγαίνει χαρτί και καλαμάρι. Λες και τα’ χεις μαγνητοφωνήσει».

Διαφωνία Πατέρα-Παύλου Γιαννακόπουλου

Πατέρας: «Ο προπονητής του Παναθηναϊκού όταν απολύθηκε ήρθε και απαίτησε να πάρει την αποζημίωση του 1,1 εκατ. ευρώ και εισηγήθηκε το νομικό τμήμα ότι πρέπει να την πάρει. Έτσι; Κατόπιν πιέσεων δικών μου δέχτηκε και πήρα τα μισά λεφτά. Θέλω να πω ότι ακόμα και σε αυτό το κομμάτι αντί να πω “αφού λέει ο κ. Βουτσαράς και η νομική υπηρεσία 1,1 εκατ. ευρώ δώστε του τα λεφτά να το παίξουμε άρχοντες, Παναθηναϊκός είμαστε”, τον έβαλα κάτω και στο τέλος δέχτηκε και έφυγε με 600.000 ευρώ».

Γιαννακόπουλος: «Νίκο μου, δεν σε κατηγορεί κανείς που έδιωξες τον προπονητή. Σου λέω ότι είναι απαράδεκτο, και το λέω με πάσα ειλικρίνεια, ότι είναι απαράδεκτο να διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι πήραμε προπονητή την άλλη μέρα και δεν ξέραμε τίποτα».

Πατέρας: «Άποψη δική μου είναι ότι όταν οι μεγαλομέτοχοι έχουν σχέση με εφημερίδες, μπορεί ανά πάσα στιγμή ένας δημοσιογράφος να γράψει ότι ο Πατέρας μιλάει με τον “Χ”. Με τον τάδε προπονητή. Αυτό πρέπει να το προστατεύσω. Αυτή ήταν η άποψή μου εκείνη την ώρα».

Γιαννακόπουλος: «Νίκο μου, να το προστατεύσεις 100 φορές».

Πατέρας: «Αυτή τη στιγμή, αντί να συζητάμε το θέμα του προπονητή θα μου έλεγες: “Νίκο, μας το’ χεις πει την προηγούμενη μέρα, δικαίωμά σου, πήρες την απόφασή σου”. Σωστά; Τι άλλο λόγο είχα; Μα τι άλλο λόγο είχα;».

Γιαννακόπουλος: «Θεωρώ ότι πρέπει να καταλάβεις ότι εδώ μέσα είσαι πρώτος μεταξύ ίσως. Τίποτα περισσότερο. Το κατάλαβες

Πατέρας: «Γιατί έχει δει πουθενά ότι φέρομαι διαφορετικά;»

Γιαννακόπουλος: «Άκου που σου λέω εγώ. Το καταλαβαίνεις».

Γεωργάνας (μέλος Δ.Σ.): «Πρόεδρε, υπάρχουν δύο επίπεδα λειτουργίας του Παναθηναϊκού, του πολυμετοχικού. Το ένα είναι το Δ.Σ., στο οποίο έχεις ομόφωνες αποφάσεις μέχρι τώρα και κατά συνέπεια αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε τη συνευθύνη για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Αυτό είναι επειδή υπάρχει αναρχία με τους δημοσιογράφους. Φαίνεται ότι είναι σωστό να γίνεται ανακοίνωση των ομοφώνως λαμβανόμενων αποφάσεων. Εξ ονόματος του Δ.Σ.. Μετά ο πρόεδρος μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο θέλει. Δεύτερον, υπάρχει η αλήθεια και η πραγματικότητα ότι αυτό το σχήμα δημιουργήθηκε από τη συμφωνία σας, των τεσσάρων μεγάλων φίλων του Παναθηναϊκού. Αυτή η συμφωνία φαίνεται ότι δεν λειτουργεί. Ο Παύλος παραπονείται ότι για ένα θέμα σαν αυτό, αλλά εγώ θα έλεγα, το ενδιαφέρον όλων σας είναι τέτοιο που όλοι θα θέλατε να αλλάζετε σκέψεις και γνώμες. Δεν είναι το θέμα του προπονητή μόνο. Είναι χίλια θέματα που παρουσιάζονται. Εδώ κάθε μέρα εμείς ως απλοί φίλαθλοι κουβεντιάζουμε με διάφορους και λέμε απόψεις κ.λπ. Το ότι δεν λειτουργεί αυτό, όπως προκύπτει, είναι εις βάρος του Παναθηναϊκού».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ξέσπασμα του Βιτόρια στο γκολ του Αράο και οι πανηγυρισμοί: Η παρακάμερα από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο

Άρης: Προπονήθηκε κανονικά ο Φαμπιάνο, θεραπεία για Κουάισον και Ζουλ

Τσακίρης: «Δεν υπήρχε ΑΕΚ στο γήπεδο - Δύσκολο να καταλάβεις γιατί δεν άλλαξε τίποτα στο ημίχρονο ο Αλμέιδα»

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός παίρνει πρωτάθλημα όποτε κερδίζει δύο σερί ντέρμπι (διπλό-άσσος)»

Αθανασίου: «Έφτασε να είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα ο Παναθηναϊκός - Αυτά έχει βελτιώσει ο Βιτόρια»

Σαββόπουλος: «Το θέμα της διαιτησίας για τον Άρη και το χειρότερο φετινό παιχνίδι»

Τσορμπατζόγλου: «Ο ΠΑΟΚ ήταν σε κρίση, τώρα έβγαλε το καλύτερο πρόσωπο της χρονιάς»

Δεσύλλας: «Νίκη-δήλωση του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο - Ενδεικτική της νοοτροπίας που υπάρχει η ομιλία Βιτόρια»

Σταματέλος: «Η πιο μεγάλη εντός συνόρων νίκη του Ολυμπιακού του Μεντιλίμπαρ – Κλειδί οι δύο 17χρονοι»

Οπαδοί της ΑΕΚ στα Σπάτα μετά τη βαριά ήττα στο Φάληρο