Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή η Μπενφίκα. Οι «αετοί» της Λισαβόνας γνώρισαν ντροπιαστική εντός έδρας ήττα με 2-0 από τη Ζιλ Βιθέντε στη δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι «πάγωσαν» το «Ντα Λουζ» στο 66’ κεφαλιά του Μανουέλ Αντόνιο μετά από κόρνερ του Ναντίνιο. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 84’ με αυτογκόλ ο Βραζιλιάνος αμυντικός των «αετών», Άντερσον. Η ομάδα του Κούμαν έχασε σωρεία ευκαιριών με κορυφαία στιγμή το πέναλτι του Σιμάο που απέκρουσε ο Ζοσέ Μπατίστα.

Αρκετά καλή η Μπελενένσες, δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα με αντίπαλο τη Λεϊρία, και επιβλήθηκε με 3 – 1. Παρότι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν γρήγορα το γκολ που δέχτηκαν, η ανωτερότητα της Μπελενένσες ήταν εμφανέστατη και καρποφόρησε με δύο ακόμα γκολ, πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο 45λεπτο το ματς ήταν αρκετά υποτονικό, με το σκορ να παραμένει ως έχει.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη την Παρασκευή το βράδυ, η Πόρτο πέρασε «δια πυρός και σιδήρου» από την έδρα της Ναβάλ, επικρατώντας με 3-2. Οι «δράκοι» αν και κατάφεραν να προηγηθούν με 3 – 1, πέντε λεπτά πριν από τη λήξη, η Ναβάλ πίεσε αρκετά και μείωσε το σκορ, αλλά παρά την επιθετική της δραστηριότητα δεν κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα της Πόρτο προβλημάτισε με την αργή της άμυνα.

Τα αποτελέσματα :

ΜΠΕΛΕΝΕΝΣΕΣ – ΛΕΪΡΙΑ 3 - 1

Σκόρερς: Μεϊγιονκ (5’, 41’), Πέντρο (34’) / Λουρένκο (16’)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ 0 – 2

Σκόρερς: Μανουέλ Αντόνιο (66’), Άντερσον (84’ αυτ.)

ΝΑΒΑΛ – ΠΟΡΤΟ 2 – 3

Σκόρερς: Πεϊσότο (45’,52’,) Αλμέιδα (82’) / Φαγκόκο (56’), Πεϊχότο (αυτ.85’)

Το παιχνίδι της ημέρας

Το ματς της δεύτερης αγωνιστικής δεν είναι άλλο, από τη «σύγκρουση» της Μαρίτιμο με την Σπόρτιγκ Λισσαβόνας. Τα «λιοντάρια» στην πρεμιέρα κατάφεραν δύσκολα να επιβληθούν της Μπελενένσες με 2 – 1, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει με 1 – 0 από τη Ζιλ Βιθέντε. Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είναι μοιρασμένα την τελευταία πενταετία, με την ομάδα Λουρέιρο να έχει κερδίσει τη τελευταία διετία τους «πράσινους» με 2 – 1 πρόπερσι και 3 – 0 πέρυσι.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Κυριακή 28/08/2005

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΕΝΑΦΙΕΛ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Δευτέρα 29/08/2005

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube