Μια Μπενφίκα που ξεχείλιζε από ποιότητα και αποφασιστικότητα, «λύγισε» 2-1 τη Λίβερπουλ και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Οι «αετοί» δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο προβάδισμα που πήραν οι Άγγλοι (υπέροχο γκολ του Άγκερ) και με δύο πέναλτι του Καρντόζο, έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή.

Σημείο-κλειδί για το παιχνίδι η αποβολή του Μπάμπελ στο 32’, που δεν επέτρεψε στην ομάδα του Μπενίτεθ να φύγει από το «Ντα Λουζ» με κάτι παραπάνω από το -μη αμελητέο- εκτός έδρας γκολ.


«Μαγεία» Άγκερ, βλακεία Μπάμπελ!

Ένα πρώτο ημίχρονο γεμάτο συγκινήσεις προσέφεραν στο «Ντα Λουζ» οι δύο ομάδες. Η Μπενφίκα προσπάθησε να μπει δυνατά στον αγώνα, ωστόσο η Λίβερπουλ βρήκε τον τρόπο να της κόψει από νωρίς «τον αέρα». Μια στιγμή… ασυνήθιστης ποδοσφαιρικής έμπνευσης από τον Άγκερ -που τελείωσε με εξαιρετικό τακουνάκι την έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Τζέραρντ- έδωσε στους «κόκκινους» προβάδισμα σε σκορ και ψυχολογία.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, είδαν τον Μπάμπελ με μια αψυχολόγητη ενέργεια (κινήθηκε εναντίον του Λουιζάο και αποβλήθηκε) να τους διευκολύνει, αλλά δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι μέχρι την ανάπαυλα.

Μπενφίκα... με τη βούλα!

Με το ξεκίνημα κιόλας του β’ μέρους, η Μπενφίκα έδειξε διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί τα υπέρ της δεδομένα στο παιχνίδι. Ακόμα κι αν δεν το έκανε, λοιπόν, μέσω του ορθόδοξου τρόπου παιχνιδιού της, αλλά από τη βούλα του πέναλτι, αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν το άξιζε. Το άγαρμπο μαρκάρισμα του Ινσούα στον Αϊμάρ στο 58’ και το απλωμένο χέρι του Κάραγκερ, είκοσι λεπτά αργότερα, έδωσαν το δικαίωμα στον Καρντόζο να φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση τους επίδοξους πρωταθλητές Πορτογαλίας.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Ζούλιο Σέζαρ, Μάξι Περέιρα (66' Νούνο Γκομες), Λουιζάο, Νταβίντ Λουίζ, Φάμπιο Κοεντράο, Τσάβι Γκαρσία, Ραμίρες, Κάρλος Μάρτινς (72' Ρούμπεν Αμορίμ), Ντι Μαρία, Αϊμάρ (87' Αΐρτον), Καρντόζο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Κάραγκερ, Ινσούα, Λούκας, Μασεράνο, Κάουτ, Τζέραρντ (90'+1 Μπεναγιούν), Μπάμπελ, Τόρες (82' Ενγκογκ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Ντα Λουζ»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube