Η δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος αναμένεται με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, όπου πλέον θα ξεχωρίσουμε ποιες ομάδες έχουν «βλέψεις» για κάτι παραπάνω πέρα από τις τρεις «μεγάλες» που πάντα πρωταγωνιστούν. Επιπλέον θα φανεί ποιες ομάδες θα είναι οι αδύναμοι «κρίκοι» και θα κινδυνεύσουν για υποβιβασμό. Σήμερα, η αγωνιστική ξεκινάει με το παιχνίδι της «έκπληξης» της πρεμιέρας Ναβάλ με την Πόρτο. Η αναμέτρηση της αγωνιστικής, γίνεται την Κυριακή το βράδυ όπου η Μαρίτιμο υποδέχεται την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ οι περσινοί πρωταθλητές της Μπενφίκα, θα έχουν εύκολο «έργο» υποδεχόμενοι την Ζιλ Βιθέντε.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Το ματς της δεύτερης αγωνιστικής δεν είναι άλλο, από τη «σύγκρουση» της Μαρίτιμο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τα «λιοντάρια» στην πρεμιέρα κατάφεραν δύσκολα να επιβληθούν της Μπελενέσες με 2 – 1, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν χάσει με 1 – 0 από τη Ζιλ Βιθέντε. Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων είναι μοιρασμένα την τελευταία πενταετία, με την ομάδα Λουρέιρο να έχει κερδίσει τη τελευταία διετία τους «πράσινους» με 2 – 1 πρόπερσι και 3 – 0 πέρυσι.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια

Οι «δράκοι» του Οπόρτο ξεκινούν σήμερα την αγωνιστική, σε μια επικίνδυνη έδρα όπως είναι αυτή της Ναβάλ, η οποία κατάφερε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να κερδίσει στην έδρα της Γκιμαράες με 2 – 0, και μάλιστα με 8 παίκτες.

Από κει πέρα στα ματς του Σαββάτου, η Μπενφίκα φαίνεται πως θα έχει εύκολο έργο με αντίπαλο την Ζιλ Βιθέντε. Αμφίρροπη φαίνεται να είναι η αναμέτρηση της Μπελενένσες με τη Λεϊρια με την προϊστορία να είναι μοιρασμένη, με τους γηπεδούχους να θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη.

Στα Κυριακάτικα παιχνίδια, η Νασιονάλ έχει ξεκάθαρο προβάδισμα υποδεχόμενη την Ακαντέμικα, θέλοντας έτσι να συνεχίσει το καλό ξεκίνημα που έχει κάνει, ενώ και η Μπράγκα θα έχει εύκολη ημέρα με αντίπαλο την αδύναμη Πεναφιέλ. Ρίο Άβε και Γκιμαράες θα «συγκρουστούν» σε ένα ματς που δεν έχει ξεκάθαρο φαβορί, με τους γηπεδούχους να θέλουν ένα ακόμα «τρίποντο», και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ξεπεράσουν το «σοκ» από την ήττα που υπέστησαν από τη Ναβάλ.

Το παιχνίδι που «κλείνει» την αγωνιστική, είναι αυτό μεταξύ της Αμαδόρα και της Μποαβίστα. Και οι δύο δεν έκαναν καλό ξεκίνημα, και βλέπουν το παιχνίδι αυτό σαν πρώτη ευκαιρία να πετύχουν την «παρθενική» τους νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα


Παρασκευή 26/08/2005

ΝΑΒΑΛ – ΠΟΡΤΟ

Σάββατο 27/08/2005

ΜΠΕΛΕΝΕΣΕΣ – ΛΕΪΡΙΑ

ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΖΙΛ ΒΙΘΕΝΤΕ

Κυριακή 28/08/2005

ΜΠΡΑΓΚΑ – ΠΕΝΑΦΙΕΛ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ – ΑΚΑΝΤΕΜΙΚΑ

ΡΙΟ ΑΒΕ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ – ΠΑΚΟΣ ΦΕΡΕΪΡΑ

ΜΑΡΙΤΙΜΟ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣ.

Δευτέρα 29/08/2005

ΑΜΑΔΟΡΑ – ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ


Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube