Τρία κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου πήραν το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαρτίου κόκκινο χρώμα [(RED)™] καθώς η Nike παρουσίασε μια μπάλα (PRODUCT)RED™ ειδικής έκδοσης στις έδρες των πρωταθλημάτων με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την συνεργασία (NIKE) RED "Lace Up. Save Lives - ΔΕΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ".

Σε μια ενοποιημένη επίδειξη της υποστήριξης αυτής της διεθνούς πρωτοβουλίας, οι ομάδες του πρωταθλήματος Barclays Premier League, του Ισπανικού πρωταθλήματος La Liga και του Ιταλικού πρωταθλήματος Serie A χρησιμοποίησαν μπάλες (NIKE)RED σε όλους τους εντός έδρας αγώνες τους το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαρτίου.

Η συνεργασία της Nike με την οργάνωση (RED) προτρέπει τον κόσμο να "Δέσει τα Κορδόνια του για να Σώσει Ζωές" αγοράζοντας ένα ζευγάρι κορδόνια (NIKE)RED. Το 100% των κερδών από τις πωλήσεις των κορδονιών (NIKE)RED θα μοιραστεί εξ' ίσου ανάμεσα στο Διεθνές Ταμείο (Global Fund) για τον Αγώνα κατά του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, το οποίο χρηματοδοτεί προγράμματα κατά του AIDS που παρέχουν φάρμακα, περίθαλψη και υπηρεσίες σε όσους πάσχουν από τον ιό HIV και σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με βάση το ποδόσφαιρο που παρέχουν επιμόρφωση και γνώσεις γύρω από την πρόληψη της προσβολής από τον ιό HIV/AIDS.

Η μπάλα (NIKE)RED είναι μια ειδικά σχεδιασμένη μπάλα T90 Ascente – παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιείται στους αγώνες και των τριών αυτών πρωταθλημάτων και διαθέτει όλες τις τεχνολογικές καινοτομίες που έχουν συνηθίσει να απολαμβάνουν οι παίκτες κάθε εβδομάδα, αλλά έχει επιπλέον τη στάμπα με τα κορδόνια (RED) στην εξωτερική της επιφάνεια. Οι μπάλες αυτές διατίθενται σήμερα προς πώληση από το www.nikestore.com.

Ο Richard Scudamore, Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, είπε: "Το πρωτάθλημα Premier League έχει τεράστια διεθνή αίγλη και εμείς έχουμε δεσμευτεί να χρησιμοποιήσουμε το εύρος της επιρροής μας για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Nike, η οποία είναι ένας από τους παλαιότερους εμπορικούς συνεργάτες μας, και της οργάνωσης (RED). Μια κόκκινη μπάλα και ένα ζεύγος κόκκινα κορδόνια είναι απλές ιδέες, αλλά μερικές φορές αυτές οι ιδέες είναι ό,τι καλύτερο – ελπίζουμε ότι η εικόνα που δίνεται από το όλο εγχείρημα και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μέσω του συνθήματος "Δέστε τα Κορδόνια σας και Σώστε Ζωές" θα προσφέρουν σημαντική ώθηση και κεφάλαια στις δραστηριότητες του Διεθνούς Ταμείου (Global Fund) για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού HIV/AIDS στην Αφρική."

Ο Seb Bishop, Διεθνής Διευθύνων Σύμβουλος της οργάνωσης (RED), είπε: "Η οργάνωση (RED) συνεργάζεται με τις πιο ονομαστές εταιρείες στον κόσμο και η Nike είναι μία από αυτές. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη συνεργασία μαζί της και για την υποστήριξη τριών από τα καλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα στον κόσμο, τα οποία έχουν ισχυρά θετικό αντίκτυπο στις προσπάθειές μας."

"Η Nike έχει ιστορικό υποστήριξης και ενίσχυσης πολλών διεθνών πρωτοβουλιών μέσω του αθλητισμού. Μέσω της δύναμης και της γοητείας που ασκεί το ποδόσφαιρο, αυτή η εκστρατεία δεν προβάλλει απλώς το πρόβλημα του ιού HIV/AIDS διεθνώς αλλά έχει επίσης δημιουργήσει έναν σπουδαίο τρόπο συγκέντρωσης κεφαλαίων για τα οποία υπάρχει μεγάλη ανάγκη," είπε ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της NIKE Inc.

Στις 30 Νοεμβρίου 2009, την παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, ο Didier Drogba (Chelsea), ο Joe Cole (Chelsea), ο Andrei Arshavin (Arsenal), ο Denilson (Arsenal), ο Marco Materazzi (Inter Milan), ο Lucas Neill (Galatasaray), ο Clint Dempsey (Fulham) και ο Seol Ki-Hyeon (Fulham) συναντήθηκαν με τον τραγουδιστή και εκπρόσωπο των U2 Bono στο Niketown του Λονδίνου για να ανακοινώσουν τη συνεργασία.

Οι Μπάλες (NIKE)RED Limited Edition Ascente θα διατίθενται προς £150 και τα Αθλητικά Jacket (NIKE)RED Limited Edition Brasil N98 του 2010 θα διατίθενται επίσης προς £150. Και τα δύο προϊόντα πωλούνται διεθνώς από τις 3 Μαρτίου. Τα προϊόντα (NIKE)RED πωλούνται πλέον και από τα καταστήματα λιανικής πώλησης. Μπορείτε να αγοράσετε σήμερα τα κορδόνια (NIKE)RED από τα καταστήματα Nike Store, από επιλεγμένα καταστήματα αθλητικών ειδών, μέσω της ιστοσελίδας www.nikefootball.com/RED ή από το www.nikestore.com. Τα jacket είναι αριθμημένα. Μια δεύτερη παρτίδα από τις εν λόγω μπάλες θα διατεθεί ξανά προς πώληση από τον Μάιο.

Θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια σειρά αγώνων με θέμα την πρωτοβουλία (RED) δίνοντας έμφαση στην ευαισθητοποίηση γι’ αυτή την πρωτοβουλία:

• 24 Μαρτίου: FC Basel - FC Zurich (Ελβετία)
• 20 Μαρτίου: FK Austria Wien - FC Salzburg (Αυστρία)
• 20 Μαρτίου: PSV - FC Twente (Ολλανδία)
• 20 Μαρτίου: Trabzonspor - Galatasaray (Τουρκία)
• 1 Απριλίου: Corinthians - Cerro Porteno (Βραζιλία)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube