Ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και το www.sport-fm.gr διοργάνωσαν την Τετάρτη (3/3) την avant premiere της ταινίας «Η σκοτεινή πλευρά του Νόμου». Η ταινία της ODEON κάνει την πρεμιέρα της στους ελληνικούς κινηματογράφους την Πέμπτη (4/3) και η απήχηση που θα έχει από τους θεατές αναμένεται να είναι μεγάλη. Ήδη, μερικοί κατέθεσαν τις απόψεις τους στην Web tv, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Αντουάν Φουκουά.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο Σαλ, ο Τάνγκο και ο Έντι, είναι τρεις αστυνομικοί σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους: ο πρώτος προσπαθεί να συντηρήσει την πολυμελή οικογένειά του με μάλλον «αμαρτωλούς» τρόπους, ο δεύτερος είναι «βουτηγμένος» ως το λαιμό σε συναλλαγές με ναρκωτικά, ενώ ο τρίτος θέλει να μαζέψει την σκορπισμένη στο αλκοόλ και στη διαφθορά ζωή του. Οι τρεις ήρωες συναντιούνται και έρχονται αντιμέτωποι με τις “αμαρτίες” και τους δαίμονές τους.
Σκηνοθέτης της ταινίας ο Αντουάν Φουκουά («Training Day» η μεγάλη επιτυχία του), που επιστρατεύει τον Ίθαν Χοκ προσδοκώντας σε μία ανάλογη επιτυχία. Μαζί του ο Ρίτσαρντ Γκριρ, ο Γουέσλεϊ Σνάιπς, ο Ντον Τσιντλ και η Έλεν Μπάρκιν, σε ένα πολύ «δυνατό» καστ.

Αξιοσημείωτο ότι η ταινία γράφτηκε από τον σεναριογράφο Μάικλ Μάρτιν , ο οποίος εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια της ανάρρωσής του από ένα άσχημο αυτοκινητικό δυστύχημα. Έστειλε το σενάριο σε διαγωνισμό και η Warner υπέγραψε μαζί του συμβόλαιο για να γίνει ταινία.

«Πάντα μου κινούσαν το ενδιαφέρον τα δράματα, ιδιαίτερα τα νεοϋορκέζικα δράματα παλιάς σχολής, με τους Ντε Νίρο, Πατσίνο ή Χάκμαν» δηλώνει ο Ίθαν Χοκ, εξηγώντας τους λόγους που τον ώθησαν στο να συνεργαστεί ξανά με τον Φουκουά. «Σκέφτηκα πως πρόκειται για ένα πρωτότυπο, πολύ καλογραμμένο και συναισθηματικό σενάριο, το οποίο χρίει ένα βάθος διερεύνησης που δεν είχα δει σε σενάριο ταινίας τέτοιου είδους από την εποχή που έκανα τις “Βρώμικες Υποθέσεις”» αναφέρει με τη σειρά του ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube