Εντυπωσιακή είσοδο στο αμερικανικό αλλά και ελληνικό box office έκανε η πολυαναμενόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Το νησί των καταραμένων». Η εβδομάδα που μας πέρασε βρήκε το «δημιούργημα» του γνωστού σκηνοθέτη στην κορυφή των προτιμήσεων του κοινού, πραγματοποιώντας δυνατό άνοιγμα με 63.510 εισιτήρια. Με μεγάλη διαφορά πίσω του «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιο Θεοί: Η κλοπή της αστραπής», ενώ πέφτει σταδιακά το «Avatar».

Η ταινία που απέσπασε τις καλύτερες των κριτικών στο πρόσφατο φεστιβάλ του Βερολίνου, πρωταγωνιστεί πλέον στις προτιμήσεις των θεατών, τόσο στις αμερικανικές αίθουσες, όσο και στις ελληνικές. Τα 63.510 εισιτήρια που κόπηκαν για το «Νησί των καταραμένων», φανερώνουν του λόγου το αληθές, αφήνοντας πολύ πίσω του την ταινία «Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιο Θεοί: Η κλοπή της αστραπής» με 18.759 εισιτήρια. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ταινία κινουμένων σχεδίων της Ντίσνεϊ «Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος» (με 10.732) και τέταρτο το «Στην άκρη του νήματος» με 7.900 εισιτήρια. Στην πέμπτη θέση των προτιμήσεων έχει πέσει το αριστούργημα του Τζέιμς Κάμερον, «Avatar», με 7.434 εισιτήρια.

Παρόμοιες και οι εισπράξεις του αμερικανικού box office το συγκεκριμένο τριήμερο (26-28 Φεβρουαρίου), με τη διαφορά ότι είναι ψηλά στις προτιμήσεις η περιπέτεια Cop Out με τον Μπρους Γουίλις και το «The Crazies» του Μπρεκ Έισνερ.

Αναλυτικά τα εισιτήρια που κόπηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες:
Νησί των Καταραμένων: 16,3 εκατ. ευρώ
Copy Out: 13,7 εκατ. ευρώ
The Crazies: 12,1 εκατ. ευρώ
Avatar: 10,3 εκατ. ευρώ
Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιο Θεοί: Η κλοπή της αστραπής: 7,2 εκατ. ευρώ

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube