Η πολυαναμενόμενη σέντρα του Nescafe Unileague 5x5, του μεγαλύτερου πρωταθλήματος ανεξάρτητων ομάδων φοιτητών και σπουδαστών, και στην Κύπρο είναι γεγονός! Για να ακριβολογούμε, το πρωτάθλημα στη Λευκωσία θα έχει 24 ομάδες και στη Λεμεσό 8, και στις δύο πόλεις με εξίσου ποιοτικές ομάδες, έτοιμες να ριχτούν στη μάχη του τροπαίου που οδηγεί στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου.

Ως προς την οργανωτική δομή των ομίλων της Κύπρου. Στη Λευκωσία θα σχηματιστούν 4 όμιλοι των 6 ομάδων και στη Λεμεσό 2 όμιλοι των 4 ομάδων. Στη Λευκωσία θα παίξουν οι ομάδες από μια φορά μεταξύ τους στον όμιλο και στη Λεμεσό από δύο. Στα playoff της Λευκωσίας για το πρωτάθλημα θα περάσουν 16 ομάδες και στη Λεμεσό 4 ομάδες. Στα playoff της Λευκωσίας για το κύπελλο θα περάσουν 8 ομάδες και στη Λεμεσό 4 ομάδες. Οι νικητές της Λευκωσίας θα παίξουν με τους νικητές της Λεμεσού για να αναδειχθεί ο Παγκύπριος νικητής για το πρωτάθλημα Nescafe Unileague 5x5.

Οι αγώνες στη Λευκωσία ξεκίνησαν από Δευτέρα 22/02 στο γήπεδο Campeone και στη Λεμεσό Τρίτη 23/02 στο γήπεδο Premier(Ταβέλας). Οι πρωταθλητές που θα αναδειχθούν από τις δύο αυτές πόλεις θα εκπροσωπήσουν την Μεγαλόνησο στους Μεγάλους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Nescafe Unileague 5x5, που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Αθήνα σε ιδιαίτερα εορταστική ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά στα καθ’ημάς , οι αγώνες της Β’ πλέον Φάσης θα ξεκινήσουν σε όλες τις ελληνικές πόλεις στις αρχές Μαρτίου, ενώ θα προηγηθεί κλήρωση για τον σχηματισμό των νέων ομίλων.

Οι εμφανίσεις των ομάδων της Κύπρου, στο πλαίσιο χορηγίας ένδυσης της PUMA, θα παρουσιαστούν από τους αρχηγούς των ομάδων και τους παίχτες τους στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου ώρα 18:00 ημέρα Πέμπτη.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και η SPORTDAY.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube