Στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το φιλικό με τη Σενεγάλη κλήθηκε ο Παντελής Καπετάνος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 26χρονος επιθετικός συμμετέχει σε αποστολή της Εθνικής Ανδρών. Ο πρώην φορ της ΑΕΚ αγωνίζεται στη Στεάουα Βουκουρεστίου, με την οποία στη φετινή σεζόν μετρά 24 συμμετοχές και έχει πετύχει 13 γκολ. Ο Καπετάνος θα περάσει από το «μικροσκόπιο» του Ότο Ρεχάγκελ, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής.

Για το παιχνίδι με την αφρικανική ομάδα κλήθηκαν, επίσης, οι Άγγελος Χαριστέας (Νυρεμβέργη), Φάνης Γκέκας (Σάλκε), Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Βαγγέλης Μόρας (Μπολόνια), Αλέξανδρος Τζιόλης (Σιένα) και Σωτήρης Κυργιάκος (Λίβερπουλ).

Ο Γερμανός προπονητής δεν υπολογίζει για το συγκεκριμένο ματς τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος κλήθηκε από τους Γιώργο Γεωργιάδη και Λεωνίδα Βόκολο για το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Αγγλίας (στις 3 Μαρτίου 2010), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2011.

«Είμαι χαρούμενος για την κλήση μου στην Εθνική Ανδρών. Είναι τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να αποτελεί μέρος αυτής της ομάδας. Το τελευταίο διάστημα προσπάθησα να είμαι σε καλή κατάσταση και να βοηθάω το σύλλογό μου. Στόχος μου είναι, πλέον, να πείσω τον κ. Ρεχάγκελ για τις δυνατότητές μου, ώστε να συνεχίσει να με καλεί στις αποστολές. Είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου», δήλωσε ο Καπετάνος στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube