Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο (5-7 Φεβρουαρίου) στις εγκαταστάσεις του Sport Camp στο Λουτράκι, το Advanced Try Out Camp 94-95 των Ελληνικών σχολών της Arsenal παρουσία του νέου Τεχνικού Διευθυντή των σχολών κ. Λάκη Παπαϊωάννου και με την συμμετοχή 55 παιδιών.

Το συγκεκριμένο προπονητικό τριήμερο αποτελεί μέρος του προγράμματος ανάδειξης ταλέντων (Advanced Development Programme) παιδιών που είναι γεννημένα το 1994-95. Σκοπός του είναι η επιλογή των καλύτερων αθλητών και αθλητριών στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια επίλεκτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις Ελληνικές σχολές το καλοκαίρι στο ετήσιο ποδοσφαιρικό Φεστιβάλ της Arsenal στο Λονδίνο με τη συμμετοχή παραπάνω από 100 ομάδων.

Οι νεαροί αστέρες του μέλλοντος δούλεψαν υπό τις οδηγίες τις προπονητικής ομάδας που θα τους συνοδεύσει στο Λονδίνο. Πέρασαν επίσης από εργομετρικά τεστ ώστε να παραλάβουν έναν ολοκληρωμένο φάκελο για την εικόνα και την πρόοδο τους. Ο τεχνικός Διευθυντής των Ελληνικών σχολών κ. Λάκης Παπαϊωάννου τους δίδαξε κάποια από τα μυστικά της μπάλας που τον έκαναν έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στη χώρα μας. Εκείνος μεταξύ άλλων δήλωσε για το τριήμερο.

«Είναι πάντα όμορφο να βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά που αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν δίψα για μάθηση και διάκριση. Πόσο δε μάλλον όταν η όλη διοργάνωση λειτουργεί στην εντέλεια και σε εξαιρετικές εγκαταστάσεις όπως αυτές του Sport Camp. Όλα τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Πολλά από αυτά δουλεύοντας σκληρά και ακολουθώντας το προπονητικό πρόγραμμα των σχολών μας σίγουρα θα στελεχώσουν επαγγελματικές ομάδες είτε εδώ είτε σε ομάδες του εξωτερικού. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είδα ένα, δυο από αυτά που σίγουρα έχουν τα φόντα να δοκιμαστούν για την ίδια την Arsenal. Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε μαζί με όλη την ομάδα των σχολών, για να τους δώσουμε τα σωστά εφόδια, ώστε να γίνουν καλύτεροι παίκτες και άνθρωποι με αρχές και ήθος».

O υπεύθυνος τερματοφυλάκων των σχολών της Arsenal σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Θανάσης Τυκταπανίδης, ανέφερε σχετικά με το πρωτοποριακό εγχείρημα της δημιουργίας σχολών αποκλειστικά για τερματοφύλακες που έχει ξεκινήσει ήδη στις σχολές της Arsenal στις δυο χώρες.

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι παρεξηγημένη στη χώρα μας. Οι ακαδημίες δεν δίνουν την ίδια προσοχή σε μια θέση που είναι ίσως η πιο δύσκολη στο γήπεδο και η πιο απαιτητική στην προπόνηση. Έτσι ο τερματοφύλακας απαξιώνεται και το επίπεδο πέφτει. Άποψη όλων μας στις σχολές τις Arsenal είναι... Έχεις Τερματοφύλακά; Έχεις Ομάδα! Μ’ αυτή τη φιλοσοφία δουλεύουμε σε κάτι που σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα κάνει την διαφορά μιας και το υλικό υπάρχει, το είδαμε και εδώ το βλέπουμε και σε κάθε σχολή μας».

Η διαδικασία επιλογής των ταλαντούχων παικτών στις σχολές της Ελλάδας και της Κύπρου, αποτελεί συνεχή διαδικασία κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Για την φετινή αγωνιστική περίοδο ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο όταν και προπονητικό κλιμάκιο των σχολών από τις δυο χώρες ήταν προσκεκλημένο στην Ακαδημία της Arsenal στο Λονδίνο.

Εκεί παρέμειναν για μια εβδομάδα όπου είδαν τον τρόπο λειτουργίας της και συζήτησαν με τον Στήβ Μόροου (επίσημο σκάουτερ της Arsenal) για το σύστημα αξιολόγησης ταλαντούχων παικτών. Ο ίδιος μάλιστα θα παρακολουθήσει την επίλεκτη ομάδα των Ελληνικών Arsenal Soccer Schools (94-95) κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού ποδοσφαιρικού φεστιβάλ της Arsenal στο Λονδίνο όπου και θα πάρουν μέρος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube