Ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που στάθηκε όρθιος στις «νεροτσουλήθρες» του Περιστερίου και με τη δύσκολη νίκη του 1-0 επί του Πανιωνίου, «βύθισε» ακόμα περισσότερο τους «κυανέρυθρους» στη βαθμολογία.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, αλλά και αρκετά ποιοτικό για τις συνθήκες που διεξήχθη, οι παίκτες του Δώνη εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί και με ένα γκολ του Μπρίτο, πήραν ένα ακόμα τρίποντο εντός έδρας.

Τα φαντάσματα της επικίνδυνης ζώνης αρχίζει να βλέπει ο Πανιώνιος, που συμπλήρωσε οκτώ παιχνίδια χωρίς νίκη.



Έβρεξε... νεύρα

Η βροχή που έπεσε πριν από το παιχνίδι μούσκεψε για τα καλά τον αγωνιστικό χώρο, αλλά όχι και το… φυτίλι του ματς. Η πρόσφατη «προϊστορία» των δύο ομάδων (νίκη του Πανιωνίου, που «έριξε» προ διετίας τους γηπεδούχους στη Β’ Εθνική), αλλά και η αδυναμία τους να… σταθούν όρθιοι στις διάφορες «παγίδες» που είχαν δημιουργηθεί στον αγωνιστικό χώρο, μάλλον εκνεύρισε τους 22 παίκτες. Έτσι, οι φάσεις που δημιούργησαν στο πρώτο ημίχρονο -με εξαίρεση 1-2 καλές προσπάθειες του Αναστασάκου- δεν… άναψαν ακριβώς τα αίματα στην εξέδρα.

Όπως αποδείχθηκε, κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν αγωνιστικές αφορμές για να γίνει, αφού από πριν το ξεκίνημα του β’ μέρους, «μύρισε μπαρούτι» εκτός γηπέδου. Στα επίσημα, οπαδοί του Ατρομήτου προσπάθησαν να κινηθούν απειλητικά εναντίον του προέδρου του Πανιωνίου, Κωνσταντίνου Τσακίρη, ενώ στην απέναντι εξέδρα δεν έμειναν στην… προσπάθεια και για μερικά λεπτά «μονομάχησαν» με μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Ένα δίλεπτο, ένα ματς...

Κατά κάποιον περίεργο τρόπο, όμως, η ένταση εκτός των τεσσάρων γραμμών σαν να μεταφέρθηκε ιδανικά και μέσα από αυτές. Ο ρυθμός του αγώνα, από την αρχή του β’ μέρους, ανέβηκε κατακόρυφα και δεν είναι περίεργο που στο πρώτο μόλις δεκάλεπτο έγιναν οι δύο φάσεις που έκριναν την εξέλιξή του. Αρχικά, ο Εστογιανόφ ανακόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ, ενώ έβγαινε «φάτσα» με τον Μιχαηλίδη και δύο λεπτά αργότερα -σχεδόν με σαδιστικό τρόπο- η ομάδα του έμενε πίσω στο σκορ. Ο Ανδριόλας έχασε την μπάλα από τα χέρια του στην εύκολη σέντρα του Νεμπεγλέρα, ο Μπρίτο δεν έχασε την ευκαιρία στην κενή εστία και πλέον ο τοίχος ήταν στην πλάτη των «κυανέρυθρων».

Στα λεπτά που μεσολάβησαν μέχρι το τέλος, το παιχνίδι μετατράπηκε σε «ρώσικη ρουλέτα». Μπρίτο και Σαγκανόφσκι από τη μία και Εστογιανόφ και Κουμορτζί από την άλλη, τράβηξαν σε αρκετές περιπτώσεις τη σκανδάλη, ωστόσο άλλη… εκπυρσοκρότηση δεν έμελλε να γίνει. Ο Ατρόμητος κατάφερε να «προστατέψει» το 1-0, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να το ανατρέψει και πλέον -μετά από τρεις πόντους στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές- τα «θρίλερ» φαντάζουν πιο κοντά από ποτέ στην πλατεία.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι, Σαρμιέντο, Περόνε (71’ Σαγκανόφσκι), Αναστασάκος (89’ Μπλένχιο), Μπρίτο (85’ Καλατζής)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Γιόνσον (85’ Σκούφαλης), Κοντοές, Λάτκα, Όμο, Κουμόρτζι, Εστογιανόφ, Ριέρα, Νικολάου, Σιόβας (69’ Μπαρόνι), Μπάλαμπαν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολακόπουλος (Αθηνών), Μάλαμας (Εύβοιας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube