Μετά τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ (7 Μαρτίου), ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες για τα «Χρυσά Βατόμουρα», που α διεξαχθούν μία μέρα νωρίτερα. Η κατηγορία που κανείς δεν θέλει να κερδίσει (λόγω του ότι βραβεύονται οι χειρότερες ταινίες και ερμηνείες της χρονιάς) αλλά έχει γίνει θεσμός, γνωστοποίησε τις ταινίες και τους ηθοποιούς που θα… έχουν την τιμητική τους.

Οι ταινίες «Tranformers» και «Η χαμένη ήπειρος» συγκεντρώνουν την μερίδα του λέοντος για τα βραβεία των ...χείριστων της χρονιάς. Οι δύο ταινίες γνώρισαν παταγώδη αποτυχία και οι εισπράξεις τους ήταν απογοητευτικές, συγκριτικά με τα εκατομμύρια που δόθηκαν για να την δημιουργία τους (ιδιαιτέρως για το «Tranformers»). Έτσι, αμφότερες συγκέντρωσαν από επτά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων και η «κορυφαία» της χειρότερης ταινίας. Ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων συμπληρώνεται με την ταινία "All About Steve", "G.I Joe: Η γέννηση της Κόμπρας" και "Οι Γερόλυκοι" με τους Ρόμπιν Ουίλιαμς και Τζον Τραβόλτα.

Όσον αφορά τις ερμηνείες, η Σάντρα Μπούλοκ έχει το προβάδισμα για την χειρότερη γυναικεία, αν και η υποψηφιότητα της προκαλεί ερωτηματικά, μια και είναι παράλληλα μία εκ των φαβορί για να βραβευτεί με το Όσκαρ για την ερμηνεία της στο «Blind Side». Αν όντως αναδειχθεί νικήτρια τόσο στον θεσμό των βραβείων Όσκαρ, όσο και σε αυτόν των Βατόμουρων, θα γίνει το πρώτο πρόσωπο στην ιστορία του θεσμού που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Πέραν της Σάντρα Μπούλοκ, οι άλλες υποψήφιες για την… κάκιστη ερμηνεία τους είναι οι Μπιγιονσέ (για το «Ψύχωση») , η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ για την ταινία «Τα μάθατε για τους Μόργκαν;», καθώς και η Μέγκαν Φοξ για τους «Tranformers» και το «Σώμα που Σκοτώνει».

Στην κατηγορία των χειρότερων ηθοποιών περιλαμβάνονται οι Γουίλ Φερέλ (για την «Χαμένη Ηπειρο»), Στιβ Μάρτιν (για τον «Ροζ Πάνθηρα Νο2») καθώς και οι Τζόνας Μπράδερς για την συναυλία τους που την έκαναν ταινία. Τις υποψηφιότητες συμπληρώνει και ο Εντι Μέρφι για την ταινία «Για φαντάσου».

Μάλιστα, η φετινή διοργάνωση των «Χρυσών Βατόμουρων» περιλαμβάνει μια πρωτοτυπία, μια και θα υπάρχει βράβευση και για το Βατόμουρο της δεκαετίας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν επιλεγεί το «Πεδίο Μάχης: Γη», με πρωταγωνιστή τον Τζον Τραβόλτα, «Με το Δάκτυλο του...Φρέντυ» του Τομ Γκριν, το «Gigli» των Μπεν Αφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ, το «Ξέρω ποιος με σκότωσε» με την Λίντσντεϊ Λόχαν καθώς και το «Η Κυρία και ο Ναύτης», με βασική πρωταγωνίστρια την Μαντόνα.

Οι Μάικ Μάγιερς, Τζον Τραβόλτα, Έντι Μέρφι και Μπεν Αφλεκ, Ρομπ Σνάιντερ είναι υποψήφιοι για χειρότεροι ηθοποιοί της δεκαετίας ενώ από τις γυναίκες που θα απεύχονται να ακουστεί το όνομά τους είναι οι Λίντσεϊ Λόχαν, Τζένιφερ Λόπεζ, Μαντόνα, Μαράια Κάρεϊ και Πάρις Χίλτον.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube