Το κακό ξεκίνημα του Ατρομήτου στο φετινό πρωτάθλημα διαδέχθηκε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, που τον φέρνει πλέον στην 7η θέση της Superleague, μετά από 19 αγωνιστικές. «Θα είναι επιτυχία να τερματίσουμε στην πρώτη οκτάδα», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Δώνης, στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και πρόσθεσε: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε και μαθηματικά την παραμονή για να κοιτάξουμε πιο μακριά». Ερωτηθείς για τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Μάρεκ Σαγκανόφσκι, είπε: «Θα βοηθήσει άμεσα».

Ο προπονητής του Ατρόμητου, Γιώργος Δώνης, μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Γιώργο Χελάκη:

-Για τη μέχρι τώρα πορεία του Ατρομήτου και τους στόχους για τη συνέχεια:

«Σίγουρα όταν δουλεύει κάποιος, γίνονται λάθη. Το θέμα είναι στη διάρκεια της πορείας να βρίσκεις τα λάθη και να μπορείς να τα λύνεις. Μπορώ να πω ότι δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο από την αρχή του πρωταθλήματος, παρότι ξεκινήσαμε άσχημα. Η αλήθεια είναι ότι μόνο τα αποτελέσματα ήταν άσχημα, καθώς είχαμε δύσκολο πρόγραμμα, κάτι που μας επηρέασε ψυχολογικά. Στα περισσότερα παιχνίδια η ομάδα είχε σταθερή απόδοση. Αυτό που καταφέραμε από την έκτη αγωνιστική και μετά, ήταν να συνδυάζουμε τη σταθερή απόδοση και το καλό ποδόσφαιρο με αποτελέσματα.

Έτσι, άλλαξε η θέση μας στη βαθμολογία και ξεφύγαμε από την επικίνδυνη ζώνη. Από την προετοιμασία κιόλας, πίστευα ότι η ομάδα μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει μια καλή θέση στο πρωτάθλημα, παρότι ήταν νεοφώτιστη. Όταν ένας προπονητής έχει ένα πλάνο, είναι σημαντικό να μπορούν οι παίκτες να το εφαρμόσουν στο γήπεδο. Σε αυτό το κομμάτι στάθηκα πολύ τυχερός και βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός βελτιωνόμαστε και παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Στο ρόστερ που είχαμε το καλοκαίρι, υπήρχαν πολλοί παίκτες που είχαν την εμπειρία από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά έπρεπε να δουλέψουμε στο κομμάτι της νοοτροπίας, αφού έπρεπε να καταλάβουν ότι πρέπει να διεκδικήσουν κάτι μεγαλύτερο.

Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να αφήνουμε να περνάνε τα πράγματα από μπροστά μας, πρέπει να τα διεκδικούμε όταν περνάνε από μπροστά μας. Είναι σημαντικό να βρεθούμε στην οχτάδα στο τέλος του πρωταθλήματος. Αλλά μεγαλύτερη επιτυχία είναι να αξιολογήσουμε αν οι παίκτες έχουν αφομοιώσει τη νοοτροπία που θέλουμε να περάσουμε, ώστε να μπουν οι βάσεις για μια καλύτερη συνέχεια. Πάντα θα πρέπει να εξετάζουμε το ενδεχόμενο να μην πάνε καλά τα πράγματα μέχρι να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία και όταν το καταφέρουμε, θα είμαστε πιο απελευθερωμένοι.

-Για την παρουσία του ίδιου στον πάγκο του Ατρομήτου:

«Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη. Για μένα η καλύτερη περίοδος είναι αυτή της προετοιμασίας, γιατί τότε «χτίζεις» και το απολαμβάνεις, αφού δεν υπάρχει το άγχος της Κυριακής και του αποτελέσματος. Επίσης, είναι καλή και η διάρκεια της εβδομάδας από πλευράς δουλειάς. Αλλά αυτό το 90λεπτο του αγώνα και το άγχος που υπάρχει, είναι πολύ μεγάλο. Όμως, το προσωπικό άγχος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περάσει στους παίκτες. Η δουλειά του προπονητή είναι από τα δυσκολότερα επαγγέλματα. Μπορεί να έχουμε υψηλές οικονομικές απολαβές, αλλά είναι μια δουλειά την οποία πρέπει να την εκτελέσουν κάποιοι άλλοι και δεν εξαρτάται από σένα».

-Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του Ατρομήτου, τον Πολωνό επιθετικό Μάρεκ Σαγκανόφσκι και τον Καμερουνέζο αμυντικό Ατέμπα Μπιλαγί:

«Ο Σαγκανόφσκι είναι ένας παίκτης με πλούσιο ιστορικό. Είναι καλός σκόρερ, που μπορεί να εκτελεί και με το δεξί και με το αριστερό πόδι. Επίσης, είναι σημαντικό ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση που μπορεί να βοηθήσει άμεσα. Ο Μπιλαγί έχει πολύ καλή υποδομή σε ό,τι αφορά το κομμάτι της τακτικής γιατί αγωνιζόταν πολλά χρόνια στο Σαμπιονά, αλλά επειδή είχε μείνει πίσω σε φυσική κατάσταση, πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος σε δύο εβδομάδες».

-Τον τρόπο δουλειάς του Ατρομήτου στις μικρές ηλικίες:

«Υπάρχει ένας τρόπος δουλειάς στον Ατρόμητο εδώ και αρκετά χρόνια. Η ομάδα προσπαθεί με το τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει, να βρει παιδιά από όλη την Ελλάδα και να τα αξιολογήσει μέσα από τις προπονήσεις. Υπάρχουν παιδιά από την ομάδα U17 μέχρι αυτά που θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα με πλούσιο ταλέντο, ενώ κάποια ήδη προπονούνται με τη μεγάλη ομάδα».

-Την άποψή του για το φετινό θέαμα στο πρωτάθλημα:

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε δει πολύ καλά παιχνίδια και νομίζω ότι υπάρχουν πολλές ομάδες πλην των μεγάλων, που έχουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να κάνουν ωραίες ενέργειες. Στο παρελθόν αυτό δεν το βλέπαμε από ομάδες κάτω από την τέταρτη ή πέμπτη θέση, με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές φάσεις στα περισσότερα παιχνίδια».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube