Σαν… αβγό «καθάρισε» την Καβάλα ο Ατρόμητος και με την άνετη επικράτησή του(2-0) άφησε ακόμη πιο πίσω του την επικίνδυνη ζώνη. Ψυχωμένοι οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, ήταν κυρίαρχοι σε όλο το ενηντάλεπτο και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους -κακούς- «Αργοναύτες» να σκεφτούν ότι μπορούν να φύγουν με βαθμό από το Περιστέρι. Φοβερό γκολ από τον Νεμπεγλέρα στο πρώτο ημίχρονο, ο «συνήθης ύποπτος» Περόνε «σφράγισε» τη νίκη των γηπεδούχων. Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Μουρ, τελείωσαν το παιχνίδι οι Καβαλιώτες.

«Ούτε να το σκέφτεσαι…»

Με «τσαμπουκά» Περιστεριώτη μάγκα, που δεν είχε καμία διάθεση για «τζιριτζάτζουλες», μπήκε στο παιχνίδι ο Ατρόμητος. Οι παίκτες του Δώνη, με την έναρξη σχεδόν, έπιασαν «από το λαιμό» την Καβάλα και της έδωσαν να καταλάβει πως σήμερα δεν επρόκειτο να «διαπραγματευτούν» την υπόθεση-νίκη. Όταν δε στην πίεση των γηπεδούχων ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός και η αλλαγή του Ορούμα, οι «Αργοναύτες» έγιναν ακόμα πιο ακίνδυνοι επιθετικά.

Η ειρωνία, ωστόσο, για τους φιλοξενούμενους ήταν πως, ακριβώς τη στιγμή που φαίνονταν να έχουν ισορροπήσει κάπως τα πράγματα και να δείχνουν διάθεση να «ξεμυτίσουν» μπροστά, ήρθε ο Νεμπεγλέρας να τους τιμωρήσει αναδρομικά για την ατολμία τους. Το φοβερό μονοκόμματο βολέ του Έλληνα μέσου, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Φαβάλι, έφερε το προβάδισμα στην ομάδα του και «δικαισύνη» στο παιχνίδι για το πρώτο ημίχρονο.

«Ούτε… του παπά»

Αν το πρώτο ημίχρονο έληξε άδοξα, όμως, για τους Καβαλιώτες, πού να έβλεπαν πώς θα ξεκινούσε το δεύτερο. Σχεδόν με τη σέντρα, ο Περόνε συνέλαβε κοιμώμενη την άμυνα των φιλοξενούμενων, εκμεταλλεύτηκε το ότι ο Παβίσεβιτς «ρέμβαζε» στη συρτή σέντρα του Μελισσά και αφού «τσίμπησε» την μπάλα και απέφυγε τον Ιτάνζ, έριξε από νωρίς «τίτλους τέλους» στο ματς.

Το δεύτερο γκολ ρήμαξε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών του Γούτη, οι οποίοι στα εναπομείναντα λεπτά, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν, αλλά μάλλον πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Ιτάνζ για το ότι το σκορ έμεινε στα επίπεδα του 2-0. Ο Γάλλος γκολκίπερ, αλλά και η αστοχία των Περόνε και Φαβάλι, ήταν τα μόνα υπεύθυνα για το ότι οι -δέκα μετά την αποβολή του Μουρ- «Αργοναύτες» έφυγαν με μια αξιοπρεπή ήττα από το Περιστέρι.


Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (90' Καραλής), Σαρμιέντο, Περόνε, Αναστασάκος (85’ Σφακιανάκης), Μπρίτο (88' Καραγκούνης)

ΚΑΒΑΛΑ (Βαγγέλης Γούτης): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Πετκάκης, Φερέιρα, Μουρ, Σιόντης, Ρινκόν, Ονουάτσι, Ντικρόκ (61’ Ιωάννου), Ορούμα (12’ λ.τ. Μεντί), Σόσιν (60' Σμολάρεκ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσήνιας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γενναίος (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube