Η Village Films και η ActionAid Ελλάς υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους, στην επίσημη πρεμιέρα της νέας ταινίας του Κλιντ Ίστγουντ, ΑΝΙΚΗΤΟΣ. Η ταινία εστιάζει σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της Νότιας Αφρικής και του πρώην Προέδρου της, Νέλσον Μαντέλα… στην προσπάθεια του ιδίου να ενώσει τις δυο εθνότητες της χώρας, μετά το τέλος του Απαρτχάιντ και των πληγών που άφησε στο λαό της Νότιας Αφρικής. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου.

Οι VIP καλεσμένοι της ActionAid Ελλάς και της Village Films απόλαυσαν μια ξεχωριστή ταινία και δήλωσαν την υποστήριξη τους στην παγκόσμια εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους, εκστρατεία που ξεκίνησε χθες επίσημα και στην χώρα μας με την συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Την εκστρατεία 1GOAL: Εκπαίδευση για Όλους στην Ελλάδα συντονίζει η ActionAid Ελλάς, υπό την αιγίδα της UNESCO και την πολύτιμη υποστήριξη της ΕΠΟ και της Super League.



Η Υπόθεση

Ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (“Million Dollar Baby,” “Unforgiven”), σκηνοθετεί την ταινία “Ανίκητος” και μας διηγείται την πραγματική ιστορία του Νέλσον Μαντέλα (Μόργκαν Φρίμαν) που ένωσε τις δυνάμεις του με τον αρχηγό της ομάδας ράγμπι της Νότιας Αφρικής, Φρανσουά Πιενάαρ (Ματ Ντέιμον), για να συμφιλιώσουν τη διχασμένη πατρίδα τους.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μαντέλα γνωρίζει ότι το έθνος του παραμένει φυλετικά και οικονομικά διχασμένο στον απόηχο του Απαρτχάιντ. Με την πίστη ότι μπορεί να ενώσει το έθνος κάτω από την παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού, ο Μαντέλα ενώνει τις δυνάμεις του με την ομάδα ράγκμπι της Νότιας Αφρικής, που ενάντια σε όλες τις πιθανότητες καταφέρνει να φτάσει στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος του 1995.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι βραβευμένοι με Όσκαρ Μόργκαν Φρίμαν (“Million Dollar Baby,” “The Dark Knight”) και Ματ Ντέιμον (“Good Will Hunting,” “Bourne”).

Το σενάριο, που βασίζεται στο μυθιστόρημα Playing the Enemy/Invictus του Τζον Κάρλιν, φέρει την υπογραφή του Νοτιοαφρικανού Άντονι Πέκαμ. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Πασχαλίδη.
Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά στις ευρύτερες περιοχές του Γιοχάνεσμπουργκ και του Κέιπ Τάουν στην Νότια Αφρική.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube