Την πέμπτη νίκη του στις έξι τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στη Λάρισα πέτυχε ο Ατρόμητος, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Περιστεριώτες ήταν καλύτεροι από τους «βυσσινί» και με σκόρερ τους Αναστασάσκο (39’) και Μπαζίνσκι (63’), κατάφεραν να πάρουν ένα πολύτιμο τρίποντο, απομακρυνόμενοι από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, κοντά στην οποία έμεινε η αδύναμη, όπως απέδειξε και πάλι, εκτός έδρας Λάρισα. Για τους «βυσσινί» μείωσε ο Νταμπίζας στο 88’.

Το ματς:

Απόλυτα ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να παρατάσσονται με «πυκνό» κέντρο και πρώτο στόχο το μηδέν στα μετόπισθεν. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, χωρίς ωστόσο να έχουν κλείσει την αντίπαλό τους στα καρέ της. Οι «βυσσινί», από την πλευρά τους, είχαν παθητικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, περιμένοντας να βρουν ευκαιρίες να αντεπιτεθούν και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Οι μια-δυο αξιόλογες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν προήλθαν από εκτελέσεις φάουλ, κάτι που έδειχνε πως οι στημένες φάσεις θα έκριναν το ματς. Σε μία τέτοια φάση στο 39, ο Φαβάλι εκτέλεσε ένα κόρνερ στέλνοντας την μπάλα στο πρώτο δοκάρι της εστίας του Βιέρα, ο Νάστος πήδηξε ψηλότερα από όλους και έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με την μπάλα να στρώνεται στον επερχόμενο Αναστασάκο, ο οποίος με προβολή «άνοιξε» το σκορ για την ομάδα του, στέλνοντάς την στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλους στο γήπεδο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά με στόχο να ισοφαρίσει νωρίς και να ξαναμπεί στο ματς, ενώ ο Ατρόμητος ήταν πιο παθητικός περιμένοντας στην άμυνά του τους «βυσσινί». Στο 63’, όμως, και πάλι σε μία στημένη φάση, η ομάδα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος βρισκόταν στις εξέδρες λόγω τιμωρίας, διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Φαβάλι εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά όπως επιτίθετο η ομάδα του, στέλνοντας την μπάλα στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας, όπου οι αμυντικοί της ΑΕΛ αδράνησαν, δίνοντας την ευκαιρία στον Μπαζίνσκι να κάνει εύκολα με προβολή το 2-0.

Από το σημείο του δεύτερου γκολ και μετά ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν πλέον ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους. Η κινήσεις του προπονητή της ομάδας του κάμπου απέφερε καρπούς στο 88’, όταν ο Νταμπίζας με κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Κατσιαρού, μείωσε σε 2-1. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι «γιόμες» των φιλοξενούμενων δεν ήταν ικανές να απειλήσουν την άμυνα του Ατρομήτου, ο οποίος πήρε τελικά μια πολύ σημαντική νίκη επί της πρώην ομάδας του προπονητή του.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Φαβάλι (86' Τάτος), Σαρμιέντο, Περόνε (81' Καλαντζής), Αναστασάκος, Μπρίτο (71' Σφακιανάκης)
Στον πάγκο: Καραγκιολίδης, Μπλένχιο, Κάραλης, Σκόνδρας

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιέρα, Νταμπίζας, Ζέσους, Φλάβιο, Βελάσκο (68' Τουάμα), Πούρι (56' Κάσας), Ιγκλέσιας, Μελίσσης, Ρομέου, Κατσιαρός, Μετίν
Στον πάγκο: Σέρεμετ, Άαραμπ, Βλασόπουλος, Κυριακίδης, Τριποτσέρης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας)-Ελευθερίου (Αθηνών)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube