H Amadeus, ο κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, και η British Airways, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Βρετανίας, ανακοίνωσαν πρόσφατα την τριετή επέκταση της συμφωνίας περιεχομένου που έχουν συνάψει, μέχρι το 2013. Η ανανεωμένη συμφωνία παρέχει στους χρήστες της Amadeus παγκοσμίως πρόσβαση σε πλήρες περιεχόμενο, καθώς επίσης και πρόσβαση στα ταξιδιωτικά γραφεία, που εργάζονται μέσω της Amadeus, στις ίδιες κατηγορίες τιμών με αυτές που προσφέρονται από την ίδια την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας.

Ο κ. John Mornement, επικεφαλής πωλήσεων και διανομής της British Airways δήλωσε: “Η Amadeus αποτελεί ένα αξιόπιστο και σημαντικό κανάλι διανομής και είμαστε ευχαριστημένοι που καταλήξαμε σε μια συμφωνία που συνεχίζει να μειώνει το κόστος διανομής μας και να προσφέρει στα συνεργαζόμενα με την Amadeus ταξιδιωτικά γραφεία παγκοσμίως πρόσβαση στις τιμές μας.”

Ο πλήρης κατάλογος τιμών, δρομολογίων και inventory της British Airways που διατίθεται μέσα από το σύστημα της Amadeus θα είναι ο ίδιος με αυτόν που προσφέρεται και απευθείας από οποιοδήποτε άμεσο ή έμμεσο κανάλι, διανομέα ή ιστοσελίδα. Οι χρήστες της Amadeus θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση και να συμμετέχουν στις κρατήσεις και το inventory που διαθέτει η αεροπορική εταιρεία στο κοινό της από το εσωτερικό σύστημα κρατήσεων και την κεντρική της ιστοσελίδα, καθώς επίσης και μέσω τρίτων ιστοσελίδων.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την δυνατότητα να προσφέρουμε σταθερότητα στην αγορά της ταξιδιωτικής διανομής. Η Amadeus έχει σαν πρωταρχικό στόχο να παρέχει το ευρύτερο φάσμα ενοποιημένου περιεχομένου στα συνεργαζόμενα ταξιδιωτικά γραφεία. Μεγαλύτερη προτεραιότητα των πελατών μας είναι να τους προσφέρουμε την δυνατότητα πρόσβασης σε πλήρες περιεχόμενο,” σχολίασε ο κ. Ian Wheeler, Αντιπρόεδρος τμήματος Marketing και Διανομής της Amadeus. “Οι συμφωνίες πλήρους περιεχομένου με αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways συμβάλλουν καθοριστικά στη αποστολή μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας σταθερότητα και ξεκάθαρο μακρόχρονο πλάνο.”

-Τέλος-


Σημείωση προς τους συντάκτες:

About British Airways
Η British Airways είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Μεγάλης Βρετανίας, με εργασίες σε 150 προορισμούς διεθνώς. Πέρυσι, η εταιρεία, μετέφερε 33 εκατομμύρια επιβάτες στο δίκτυό της. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε το www.ba.com.

Σχετικά με την Amadeus

Η Amadeus προσφέρει μια πλήρη σειρά λύσεων τεχνολογίας και διανομής στην βιομηχανία των ξενοδοχείων. Το Σύστημα Amadeus Revenue Management μπορεί να αυξήσει τα έσοδα των ξενοδοχείων κατά 4-8% και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται από 1.450 πελάτες σε 35 χώρες. 6.700 ξενοδοχεία σε 75 χώρες χρησιμοποιούν το Σύστημα Amadeus Property Management και 80.000 ξενοδοχεία διαθέτουν τα δωμάτιά τους στην διεθνή αγορά μέσω των λύσεων διανομής της Amadeus.

Η Amadeus είναι ο συνεργάτης τεχνολογίας για προμηθευτές, πωλητές και αγοραστές στον τομέα του ταξιδιού. Η εταιρεία παρέχει λύσεις διανομής, ΙΤ και λύσεις για τα σημεία πώλησης, βοηθώντας τους πελάτες της να εναρμονιστούν, να αναπτυχθούν και να επιτύχουν στην ταχύτατα εξελισσόμενη αγορά του ταξιδιού. Πελάτες της αποτελούν οι προμηθευτές ταξιδιού (αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτου, εταιρείες σιδηροδρόμων, ακτοπλοϊκές εταιρείες, εταιρείες κρουαζιερόπλοιων, ασφαλιστικές εταιρείες και tour operators), πωλητές ταξιδιών (ταξιδιωτικά γραφεία) και αγοραστές ταξιδιών (εταιρείες και ιδιώτες). Οι λύσεις που διαθέτει ταξινομούνται σε τέσσερις κατηγορίες – Διανομή & Περιεχόμενο, Πωλήσεις & Ηλεκτρονικό εμπόριο, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης και συμβουλευτικού χαρακτήρα.

H Amadeus λειτουργεί γραφεία στη Μαδρίτη (κεντρικά γραφεία και γραφεία marketing), στην Νίκαια (γραφεία ανάπτυξης) και το Έρντινγκ (Κέντρο λειτουργίας και επεξεργασίας δεδομένων), καθώς επίσης και περιφερειακά γραφεία σε Μαϊάμι, Μπουένος Άιρες, Μπανκόγκ και Ντουμπάι. Σε επίπεδο αγορών, η Amadeus διατηρεί γραφεία εξυπηρέτησης πελατών σε 76 χώρες καλύπτοντας περισσότερες από 217 αγορές.

Η εταιρεία ανήκει στην κοινοπραξία WAM, του οποίου μέτοχοι είναι οι BC Partners, Cinven, Air France, Iberia και Lufthansa. Παγκοσμίως, η εταιρεία απασχολεί 8.600 άτομα από 105 εθνικότητες.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube