Με μια επιβλητική νίκη με σκορ 3-0 επί του ουραγού Πανθρακικού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ο Ατρόμητος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Περιστερίου ο Ηλίας Αναστασάκος, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του.

Το ματς:

Δύο ομάδες με πολύ όρεξη για μπάλα παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος όπως δεν ήταν ιδανικός για ποδόσφαιρο, αφού σε αρκετά σημεία του γηπέδου υπήρχαν λίμνες με πολύ νερό, γεγονός που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να σηκώνουν την μπάλα από το έδαφος, ώστε να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες. Τα μακρινά σουτ εκατέρωθεν ήταν επίσης μία συχνή μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι παίκτες, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά των δύο πορτιέρο, χωρίς να φανούν βέβαια ιδιαίτερα απειλητικοί.

Στο 35’ της αναμέτρησης και στην πρώτη ουσιαστικά οργανωμένη επίθεση των παικτών του Γιώργου Δώνη, ο Μπρίτο έβγαλε από αριστερά μια συρτή σέντρα προς τον ξεχασμένο από την άμυνα του Πανθρακικού Αναστασάκο, ο οποίος μετά και τη λάθος εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον Ταΐρη, δε δυσκολεύτηκε από πολύ κοντά να την σπρώξει στην κενή εστία, «ανοίγοντας» το σκορ υπέρ της ομάδας του. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε κάπως την ακριτική ομάδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι Περιστεριώτες να απειλήσουν και με δεύτερο τέρμα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν κάτι μέχρι και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο στην επίθεση να προσπαθεί να «κλειδώσει» τη νίκη με ένα δεύτερο τέρμα. Ο Αλμπέρ Καρτιέ από την πλευρά του θέλησε να δώσει επιθετική «πνοή» στην ομάδα του περνώντας τον Ντιαλό στο ματς, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις ευκαιρίες, με κορυφαία στιγμή το τετ α τετ του Περόνε με τον Ταΐρη, στο οποίο ο επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η επιβράβευση για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 72’ όταν σε κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Μπαζίνσκι πήρε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Ταΐρη σε δύσκολη απόκρουση, από την οποία επωφελήθηκε ο Αναστασάκος σκοράροντας από κοντά για δεύτερη φορά. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ήρθε στο 80’ και πάλι ο Αναστασάκος να ολοκληρώσει το προσωπικό του κρεσέντο, με το τρίτο του γκολ στον αγώνα. Ο Φαβάλι δοκίμασε να «κρεμάσει» από μακριά τον Ταΐρη, η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στον επερχόμενο Αναστασάκο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει για άλλη μία φορά.

Από το 3-0 και έπειτα ο Γιώργος Δώνης άρχισε τις αλλαγές για να ξεκουράσει ορισμένους ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα. Ο Πανθρακικός προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιαννόπουλου.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Αλμπέρ Καρτιέ):Ταΐρης, Αργυρίου, Κανωτίδης, Χαριτωνίδης, Τζόκιτς (56' Ντιαλό), Μπερτράντ, Άλβες, Μπαχαρίδης, Φαγιάρδο (86' Δραγανίδης), Καζάκης (72' Στόικος), Μπουβάλ
Στον πάγκο:Ρούνιε, Αρσενίεβιτς, Πέντσας, Μίτου

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Μελισσάς, Φαβάλι, Σαρμιέντο (88' Κάραλης), Περόνε, Αναστασάκος (86' Καραγκούνης), Μπρίτο (81' Σφακιανάκης)
Στον πάγκο:Καραγκιολίδης, Αποστολόπουλος, Καλατζής, Σκόνδρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Γιαννόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ:Μάλαμας (Ευβοίας)-Δημητριάδης (Μακεδονίας)

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ