Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου η SPORTDAY Kids βρέθηκε στο Κέντρο Αποκαταστασιακής Εκπαίδευσης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση Θεοτόκος. Η PepsiCo – ΗΒΗ και οι παιδικοί χυμοί ΗΒΗ Go διοργάνωσαν σε συνεργασία με την πρώτη αθλητική εφημερίδα για παιδιά μία εορταστική εκδήλωση στο ίδρυμα Θεοτόκος.

Τα παιδιά του Κέντρου γνώρισαν και δύο γνωστούς καλαθοσφαιριστές καλεσμένους των υπευθύνων των ΗΒΗ Go και του Μάικ Ευαγγελίτση. Ο Γιάννης Καλαμπόκης, παίκτης του Πανιωνίου που συμμετείχε και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και ο Άκης Καλλινικίδης υπαρχηγός της ομάδας μπάσκετ της Α.Ε.Κ. είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τα παιδιά, ενώ τους μοίρασαν και δώρα προσφορά της HBH Go και της SPORTDAY Kids. Τεύχη της SPORTDAY Kids παρέλαβαν όλα τα παιδιά του Κέντρου τα οποία έδειξαν ενθουσιασμένα με την εκδοτική προσπάθεια της SPORTDAY.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα ευχαριστήριο λόγο της εκπροσώπου του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος προς την ΗΒΗ Go και τη SPORTDAY Kids για την ανιδιοτελή προσφορά τους.

Έπειτα οι δύο αθλητές μίλησαν στα παιδιά αναφέροντας ότι: “Η νέα γενιά και συγκεκριμένα παιδιά με το δικό σας σθένος και χαρακτήρα δίνουν δύναμη σε εμάς τους αθλητές για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε για επιτυχίες στο χώρο του αθλητισμού”. Ενώ κάλεσαν τα παιδιά να παρευρεθούν σε αγώνες των ομάδων Πανιωνίου, Α.Ε.Κ. και Εθνικής δίνοντας μεγάλη χαρά στους μικρούς τους φίλους.

Ο Μάικ Ευαγγελίτσης επεφύλασσε μία όμορφη έκπληξη στους υπεύθυνους του Κέντρου. Μία μπάλα μπάσκετ υπογεγραμμένη από όλους τους παίκτες της Εθνικής κοσμεί πλέον τα γραφεία του ιδρύματος.

Η εκδήλωση έκλεισε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία του ιδρύματος και το μοίρασμα των δώρων των ΗΒΗ Go και της SPORTDAY Kids. Τα δύο προϊόντα «έντυσαν» όμορφα αυτή την ενέργεια θυμίζοντας σε όλους μας το πνεύμα των εορτών και τις αξίες που αυτά πρεσβεύουν υπέρ του αθλητισμού και της νεολαίας.

Το πλέον σημαντικό είναι η δέσμευση της παιδικής εφημερίδας μας αλλά φυσικά και των ΗΒΗ Go για ακόμη περισσότερες ανάλογες ενέργειες στο μέλλον ! Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε και το τεράστιο ενδιαφέρον που έδειξε η εταιρεία PepsiCo για τη δράση του Κέντρου και τους πιθανούς τρόπους συνεργασίας και υποστήριξης αυτού επιβεβαιώνοντας τη γνωστή ευαισθησία της σε θέματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας.

Πλάνα από την εκδήλωση μπορείτε να δείτε αποκλειστικά στη ΣΠΟΡ FM web TV.

Λίγα λόγια για το Θεοτόκος:

Το Κέντρο ΘΕΟΤΟΚΟΣ λειτουργεί από το 1963. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους έως 25 ετών με Νοητική Υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες. Οι τομείς δραστηριότητας του Κέντρου είναι: Ειδική αγωγή και εκπαίδευση, Ειδική Επαγγελματική Κατάρτιση, Προώθηση στην Υποστηριζόμενη Εργασία.

Τα υποστηρικτικά προγράμματα του Κέντρου είναι:

• Προγράμματα & Χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
• Αγωγή Λόγου
• Φυσική Αγωγή και Άθληση
• Δημιουργικότητα
• Μουσική, Θεατρική Έκφραση
• Οδηγισμός, προσκοπισμός
• Συμμετοχή σε Αθλητικές Οργανώσεις για ΑΜΕΑ

Το Θεοτόκος έχει και Ευρωπαϊκή δράση με εκπροσώπηση της χώρας μας για θέματα Νοητικής Υστέρησης στο “Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων Κατάρτισης – Αποκατάστασης και Εμπειριών” (1983 – 1992), με συμμετοχή στα προγράμματα HORIZON I, HELIOS I και HELIOS II, “Κοινωνικός αποκλεισμός”, “Leonardo - EQUAL”, “Tide” – “ΕΠΕΑΕΚ” – “Ολοκληρωμένες Παρεμβάσεις”. Είναι, επίσης, μέλος της EPR και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Υποστηριζόμενη Εργασία (EUSE).

Το Θεοτόκος είναι πιστοποιημένο Εξειδικευμένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης από το ΕΚΕΠΙΣ παρ’ όλα αυτά δεν έχει ακόμη λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση για την επαγγελματική αποκατάσταση παιδιών του και στο Δημόσιο κάτι για το οποίο πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν από τις 9.00 – 13.00 με το γραφείο αιτήσεων στα τηλ.: 210 – 23 14 332 και 210 – 23 85 416
Θεοτόκου 2, Ίλιον, Τ.Κ.: 131 22, www.theotokos.gr, e-mail: theotokos@theotokos.gr

ΓΙΑ ΔΩΡΕΕΣ
ALPHA BANK: 169 002002003334
ΕΘΝΙΚΗ: 112 / 480004 - 47

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube