Τη νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Ατρόμητος κόντρα στη SKODA Ξάνθη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με τους τρεις βαθμούς, η ομάδα του Γιώργου Δώνη ξεπέρασε στη βαθμολογία τη σημερινή της αντίπαλο, παίρνοντας μια σημαντική βαθμολογική «ανάσα». Το χρυσό, όπως αποδείχτηκε, γκολ σημείωσε ο Λούκας Φαβάλι στο 45’.

Το ματς:

Με διαφορετική τακτική παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να θέλει να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και την Ξάνθη να προσπαθεί να αμυνθεί με διπλή ζώνη άμυνας. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με γκολ, αφού στο 12’ κατάφεραν να «σπάσουν» τη ζώνη των φιλοξενούμενων, όταν ο Φαβάλι βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Μπρίτο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο επιθετικός των Περιστεριωτών αστόχησε.

Η μεγάλη αυτή ευκαιρία που χάθηκε από τον Μπρίτο δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις μπροστά από την εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα. Στο 16’,όμως, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν ο Πόι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Στρμπα, αλλά πλάσαρε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει την Ξάνθη σε θέση οδηγού.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και οι δύο ομάδες απειλούσαν μόνο από στημένες μπάλες. Ενώ όλα έδειχναν πως δεν θα υπήρχε σκορ στα πρώτα 45 λεπτά, ο Αναστασάκος έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Ακριτών και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Φαβάλι, ο οποίος με ένα έξοχο τακουνάκι πάνω στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα έξοχο γκολ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλους, αφού η Ξάνθη κυνηγούσε πλέον το γκολ και ο Ατρόμητος περίμενε στην άμυνά του. Ο Γιάννης Μαντζουράκης έριξε στη «μάχη» τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά και να βοηθήσει την κυκλοφορία της μπάλας από το κέντρο προς την επίθεση. Ο Βραζιλιάνος μέσος προσπάθησε να περάσει κάποιες κάθετες πάσες, αλλά ο Γιώργος Δώνης είχε οχυρώσει πολύ καλά την αμυντική του γραμμή.

Το υπόλοιπο του αγώνα εξελίχθηκε σε ένα διαγωνισμό τακτικής μεταξύ των τεχνικών των δύο ομάδων, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι αξιόλογο από πλευράς θεάματος ή ευκαιριών, αφού τις φάσεις που είχε το πρώτο μέρος διαδέχτηκαν τα πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Κουτσόπουλος (62' Μελισσάς), Φαβάλι, Σφακιανάκης, Περόνε, Αναστασάκος (70' Καλαντζής), Μπρίτο (81' Μπλένχιο)
Στον πάγκο:Καραγκιολίδης, Κάμπας, Πόποβιτς, Καραλής

SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης):Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (65' Φαμπιανέσι), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Αλσαΐφι (77' Σουάνης), Στρμπα, Πόι, Σταθάκης, Φλίσκας, Λέιτε (57' Λουτσιάνο)
Στον πάγκο:Λυμπερόπουλος, Ζιέντσουκ, Τζιωρτζόπουλος, Βασιλακάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:Τσινιάρης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ:Γούκος (Ηπείρου)-Φαντόπουλος (Πειραιά)

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube