Οι διαδραστικές ασκήσεις και εξειδικευμένες συμβουλές από την ομάδα προπονητών της Juventus FC συνδυάζονται με τα νέα υποδήματα Total90 Laser III για να βελτιώσουν την Ακρίβεια και τη Δύναμή στο Παιχνίδι.

Η NIKE παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά των υποδημάτων Total90 Laser – τα Total90 Laser III – τα οποία διαθέτουν μια εκ νέου διαμορφωμένη ζώνη λακτίσματος "Shot Shield" (η οποία αναμένεται να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), σχεδιασμένη για μεγαλύτερη δύναμη και ακρίβεια. Αγοράζοντας τα υποδήματα αποκτά κανείς πρόσβαση στο Nike Football+, ένα ψηφιακό πρόγραμμα προπόνησης (διαθέσιμο σε μορφή εφαρμογής web, internet για φορητές συσκευές ή σε μορφή εφαρμογής iPhone) που βοηθά τους παίκτες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους μέσω της πρόσβασης σε γνώσεις και οδηγίες που παρέχονται από κορυφαίους παίκτες και προπονητές.

Κάθε ζεύγος υποδημάτων Total90 Laser III συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό χρήστη που επιτρέπει την οnline πρόσβαση στο Nike Football+, στο οποίο μπορεί κανείς να βρει ασκήσεις προπόνησης για σουτ ακριβείας και ειδικευμένες οδηγίες από προπονητική ομάδα της μεγάλης Ιταλικής ομάδας Juventus FC. Η ψηφιακή εμπειρία του Nike Football+ περιλαμβάνει επίσης ένα λεπτομερές πρόγραμμα εξάσκησης πάνω στις "χαρακτηριστικές κινήσεις" από τον Fernando Torres της Liverpool FC.

"Συνεργάστηκα στενά με την ομάδα σχεδιαστών της Nike για τα Total90 Laser III και αυτό έδωσε σίγουρα μια άλλη διάσταση στον τρόπο που παίζω και αύξησε την επιθυμία μου για περισσότερη ακρίβεια, δύναμη και καλύτερο έλεγχο της μπάλας," λέει ο Fernando Torres. "Αυτό που μου αρέσει στο σύστημα του Nike Football+ είναι ότι κάθε παίκτης μπορεί πλέον να βελτιώσει τις δεξιότητές του χάρη στις δικές μου συμβουλές και στις γνώσεις που παρέχονται από κορυφαίους προπονητές είτε βρίσκεται μέσα στο γήπεδο είτε εν κινήσει."

"Δημιουργούμε υποδήματα που έχουν τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί να βρει κανείς σήμερα," σχολιάζει ο Γεν. Διευθυντής Προϊόντων Ποδοσφαίρου της Nike, Bert Hoyt. "Εκτός όμως από αυτό, ο συνδυασμός αυτής της τεχνολογία με το ψηφιακό πρόγραμμα του Nike Football+ σημαίνει ότι δεν αγοράζετε απλώς ένα αθλητικό υπόδημα, αλλά ένα ολοκληρωμένο πακέτο βελτίωσης του τρόπου που παίζετε."

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας των Total90 Laser III, με τον επιθετικό χρωματικό συνδυασμό πράσινου, κόκκινου και μαύρου, οι σχεδιαστές της Nike ανέλυσαν τη βιολογική μηχανική του λακτίσματος της μπάλας σε συγκεκριμένα στοιχεία προκειμένου να κατανοήσουν βαθύτερα τη σχέση υποδήματος – μπάλας. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του κουτουπιέ και στον τρόπο με τον οποίο οι παίκτες αγγίζουν με το πέλμα τους τη μπάλα και της αλλάζουν κατεύθυνση.

Το αποτέλεσμα είναι μια εκ νέου διαμορφωμένη Θωράκιση Σουτ (Shot Shield), σχεδιασμένη για καλύτερη και ανεμπόδιστη επαφή με τη μπάλα, η οποία εξασφαλίζει αυξημένη δύναμη, καλύτερο έλεγχο και μεγαλύτερη ακρίβεια.

Μεγαλύτερη Ακρίβεια με Υψηλή Ταχύτητα:

Αρθρωτή Διαμόρφωση Κουτουπιέ – πέντε καρφιά δημιουργούν ένα ομοιόμορφο σημείο επαφής παρέχοντας μια ομαλότερη επιφάνεια για ισοκατανομή της πίεσης. Τα καρφιά είναι διαμορφωμένα ως πέντε ανεξάρτητες μονάδες που λειτουργούν σαν ένα ενιαίο σύστημα ώστε να παραμένουν ευλύγιστα και ευμετάβλητα κατά την αλληλεπίδραση με το πέλμα.

Βελτιωμένη Ακρίβεια:

Προηγμένο αφρώδες υλικό με "μνήμη" για διόρθωση του σχήματος –εξασφαλίζει ομαλή και πιο ομοιόμορφη επιφάνεια για βελτιωμένη ακρίβεια στα σουτ. Αυτό το μοναδικό αφρώδες υλικό προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του κάθε μεμονωμένου παίκτη.

Αυξημένη Τριβή, Μεγαλύτερη Δυνατότητα Φάλτσου της Μπάλας:

Ειδικά σχεδιασμένα πτερύγια – τα ανυψωμένα πτερύγια TPU στην μεσαία πλευρική επιφάνεια του υποδήματος παρέχουν αυξημένη τριβή κατά την επαφή με τη μπάλα ώστε να εξασφαλίζουν καλύτερα κατευθυνόμενα σουτ όταν ο παίκτης τα χρειάζεται περισσότερο. Κάθε πτερύγιο σχηματίζει στρατηγικά υπολογισμένη γωνία και έχει κατάλληλα επιλεγμένο μέγεθος ώστε να βελτιώνει τον έλεγχο της τροχιάς της μπάλας, διπλώνοντας ωστόσο κατά την επαφή με τη μπάλα ώστε να παρέχει τέλεια πρόσφυση και αίσθηση.

Τα Total90 Laser III κατασκευάζονται από ποιοτικό συνθετικό δέρμα Teijin ή από ποιοτικό δέρμα για συνολικά τέλεια εφαρμογή, άνεση και αυξημένες επιδόσεις.

Η ομάδα σχεδιασμού των Total90 Laser III μετακίνησε επίσης την καψουλιέρα σε μια πιο ασύμμετρη θέση, αφήνοντας έτσι πιο ελεύθερη την επιφάνεια χτυπήματος της μπάλας και εξασφαλίζοντας καλύτερη εφαρμογή και προσαρμογή του υποδήματος. Η ευστάθεια και η άνεση έχουν βελτιωθεί χάρη στις ενισχύσεις στην εξωτερική φορτέτσα και στην εξωτερική σόλα.

Η πρόσβαση στο πρόγραμμα προπόνησης του Nike Football+ γίνεται μέσω της ιστοσελίδας www.nikefootball.com. Το πακέτο του Nikefootball+ για την εξάσκηση πάνω στην ακρίβεια των σουτ ακολουθεί το πρόγραμμα βελτίωσης του ελέγχου της μπάλας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2009 και στη συνέχεια, το 2010, θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα βελτίωσης της ταχύτητας, συσχετισμένο με τα υποδήματα Nike Mercurial.

Τα υποδήματα Total90 Laser III θα αρχίσουν να διατίθενται από την ιστοσελίδα nikestore.com στης 12 Δεκεμβρίου και από τα καταστήματα λιανικής διεθνώς στις 7 Ιανουαρίου 2010.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube