Επιτέλους ήρθε. Τον κοίταξα και τράβηξα τα μαλλιά μου στο πλάι. Ο Edward πλησίασε και ένιωσα τα παγωμένα του χείλη στο λαιμό μου. Άρχισε με πάθος να με δαγκώνει. Έκλεισα τα μάτια μου και ένιωσα έναν έντονο αλλά γλυκό πόνο σ' όλο το κορμί μου.
"Είμαι έτοιμη!"

Άνοιξα τα μάτια μου, αλλά ο Edward είχε εξαφανιστεί.

"Είμαι έτοιμη λέω! Σου μιλάω! May I have your attention please? Σας ανακοινώνουμε ότι αν δεν ξεκινήσουμε σύντομα για το σινεμά θα χάσουμε τo New Moon και τον Edward.", με επανέφερε στη πραγματικότητα η Αγγελικούλα.

Γράφει η Ευα Μυλωνίδη

Αφού συνειδητοποίησα ότι ο Edward ήταν απλά και μόνο στη φαντασία μου, ξεκινήσαμε να πάμε στο σινεμά.

Στηθήκαμε στην ουρά για να πάρουμε με λαχτάρα τα πολυπόθητα εισιτήρια. Γινόταν πανικός, ούτε στη συναυλία του Σάκη δε θα γινόταν τόσος συνωστισμός από ξελιγωμένες. Σειρά έχουν τα ποπ κορν, η κοκακολίτσα, άντε και μία σοκολατίτσα. Και η ταινία ξεκινάει.

Και ναι...είναι όπως τη φανταζόμουν. Απλά υπέροχη. Αυτοί οι άνθρωποι γεννήθηκαν γι' αυτή την ταινία, γι' αυτούς τους ρόλους. Φοβερή ερμηνεία, φοβερή πλοκή, φοβερά σκηνικά. Είναι μια ταινία γεμάτη δράση, περιπέτεια, ανατροπές και πολύ πόνο. Μα πάνω απ' όλα είναι μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν βρικόλακα-κούκλο,τον Edward και μία θνητή, τη Bella.

Μα είναι δυνατόν μία θνητή να ζήσει με έναν βρικόλακα αφού κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γίνει ένα λαχταριστό γεύμα για την οικογένεια του; Κι όμως, στον έρωτα δεν υπάρχουν εμπόδια. Ο Edward (αααχχχ!),ωστόσο, από την υπερβολική του αγάπη και από το φόβο του μη τυχόν πάθει κάτι κακό η Bella πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερο να χωρίσουν.

Έλεος! Μόνο ένας βρικόλακας θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο. Τι να κάνει και η καημένη Bella, προσπαθεί να απαλύνει το πόνο της με τον κάπως ομορφούλη, βλέπεται δηλαδή, Jacob. Που να φανταζόταν η κακομοίρα ότι ο παιδικός της φίλος Jacob είναι λυκάνθρωπος; Έχει μπλέξει τα συναισθήματα της και τα μπούτια της μαζί. Άσε και κανένα θεϊκό πλάσμα και για μας κοπελιά! Άντε δε πειράζει, χαλάλι σου.

Ενώ ο Jacob παρηγορεί τη Bella, ο Edward (αααχχχ!) μαθαίνει από λάθος πληροφόρηση ότι η Bella αυτοκτόνησε. Τότε σαν σωστός, ερωτευμένος βρικόλακας αποφασίζει να πεθάνει καθώς δε μπορεί να ζήσει σε έναν κόσμο στον οποίο δε θα υπάρχει αυτή. Μεταξύ μας τώρα, υπάρχουν τέτοιοι άντρες σήμερα; Η Bella μαθαίνει σωστά και όχι από λάθος πληροφόρηση ότι το αγαπημένο της βαμπιράκι-μαναράκι θα αυτοκτονήσει και ξεκινάει έναν αγώνα δρόμου μετ' εμποδίων, διότι ήταν τίγκα από κοκκινοσκουφίτσες ο δρόμος της μέχρι να τον βρει. Μεταξύ μας τώρα, πάντα έτσι τρέχουν οι γυναίκες σήμερα, πόσο μάλλον όταν αξίζει κιόλας.

Αχ! Τα πιτσουνάκια μου, τα ξαναβρίσκουν, αν και η αλήθεια είναι ότι στεναχωρήθηκα λίγο για τον Jacob γιατί την αγαπούσε κι αυτός πραγματικά. Αλλά τι να φτουρήσει ένας σκύλος μπροστά σε έναν παίδαρο βρικόλακα; Σωστή επιλογή Bella, μπράβο! Για να μείνει μαζί του λοιπόν η Bella του θέτει τον συγκλονιστικό όρο να τη κάνει κι αυτή βαμπίρ. Πάνω σ' αυτόν τον όρο πατάει ο Edward (αααχχχ!) και της θέτει τον δικό του λέγοντας τη θεϊκή, συναρπαστική και ουαου φράση: "Παντρέψου με Bella".

Τότε πετάγομαι σα τρελή όρθια μέσα στο σινεμά και φωνάζω "I do". Ποπ κορν και κοκα-κολα εκτοξεύονται αριστερά και δεξιά από τη χαρά μου και ποδοπατάω τους θεατές για να προλάβω να φτάσω στην οθόνη και να ακουμπήσω τον Edward. Ξαφνικά όμως ο Edward εξαφανίζεται, για ακόμα μία φορά και τη θέση του παίρνουν οι τίτλοι τέλους.

Θεέ μου, πως είναι δυνατόν να επανέλθω στη πραγματικότητα μετά από μία τέτοια συγκλονιστική, μοναδική, φοβερή, ανεπανάληπτη, θεϊκή, συναρπαστική και ουαου ταινία; Γιατί να μην έχω κι εγώ έναν Edward; Έστω έναν Jacob; Ρητορικά είναι τα ερωτήματα. Μην απαντήσετε!

Υ.Γ. Πηγή έμπνευσης Αγγελικούλα Γκίνη και τα κολοκυθάκια με τη ρίγανη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube