Καινοτομικό σύστημα εσωτερικών ενδυμάτων με ενίσχυση, για το μπάσκετ. Η Nike σχεδίασε τη σειρά εσωτερικών ενδυμάτων με ενίσχυση Nike Pro Combat για το μπάσκετ, ανταποκρινόμενη στην εξέλιξη του αθλήματος: Οι παίκτες σήμερα είναι δυνατότεροι και ταχύτεροι και οι προσκρούσεις είναι πιο βίαιες και πιο εκρηκτικές από ποτέ.

Για παράδειγμα, ένας μπασκετμπολίστας ύψους 1,83 μ. και βάρους 113 κιλών που τρέχει ανάμεσα σε πλήθος αντιπάλων με ταχύτητα 29 περίπου χλμ./ ώρα μπορεί να αντιμετωπίσει δυνάμεις έως και 453 κιλών σε κάθε πρόσκρουση σε αντίπαλο παίκτη. Φανταστείτε αυτές τις προσκρούσεις να γίνονται ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, επί δύο ώρες.

Οι στρατηγικά τοποθετημένες ζώνες ενίσχυσης στο σορτσάκι, στο φανελάκι και στα προστατευτικά μανίκια της σειράς Nike Pro Combat Deflex καλύπτουν μέρη του σώματος που κινδυνεύουν από τραυματισμούς λόγω των προσκρούσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το σορτς Nike Pro Combat Deflex καλύπτει τους μηρούς, τους γοφούς και την περιοχή των κοκκυγικών σπονδύλων και οι ζώνες ενίσχυσης στο φανελάκι Nike Pro Combat Deflex καλύπτουν τα πλευρά και το κάτω μέρος της πλάτης, ενώ η ζώνη ενίσχυσης στο προστατευτικό μανίκι Nike Pro Combat Deflex είναι τοποθετημένη πάνω από τον αγκώνα.

Οι εργονομικά σχεδιασμένες ζώνες ενίσχυσης είναι κατασκευασμένες από αφρώδες υλικό EVA διπλής πυκνότητας με κυψέλες, οι οποίες απορροφούν, εκτρέπουν και διασκορπίζουν τη δύναμη των κρούσεων. Ένα αφρώδες πλέγμα διατέμνει τις κυψέλες ώστε να μεγιστοποιείται η απορρόφηση των κρούσεων και να αυξάνεται η ευκαμψία. Ακόμα κι όταν το σώμα κάμπτεται και οι κυψέλες αρχίζουν να διαχωρίζονται, το αφρώδες πλέγμα γεμίζει το κενό που δημιουργείται ώστε το σώμα να παραμένει προστατευμένο.

Κάθε κομμάτι της συλλογής Nike Pro Combat έχει δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ύφασμα επιδόσεων Nike Dri-FIT ώστε να απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα και να εξασφαλίζει τέλειο αερισμό, για να μην καταβάλλεται ο αθλητής από τον ιδρώτα την ώρα που αγωνίζεται.

Το 2009, η Nike παρουσίασε τη σειρά εσωτερικών ενδυμάτων με ενίσχυση Nike Pro Combat για το μπάσκετ και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο / (ράγκμπι).

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube