16 Νοεμβρίου, 2009. Η Πίτα Παν μετρά ήδη τα πρώτα αξιοσημείωτα αποτελέσματα που προκύπτουν από τη χορηγία του Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Κολεγίου Αθηνών, μια συνεργασία που ξεκίνησε στις αρχές του έτους και έχει σαν στόχο την «επιστροφή ενέργειας στη φύση». Η χορηγία του κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης υλοποιήθηκε από την Πίτα Παν και την ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση και από τον Ιανουάριο του 2009 έχουν ανακτηθεί συνολικά 379.863 συσκευασίες οι οποίες ζυγίζουν περισσότερο από 13 τόνους. Συνολικά, σε διάστημα 9 μηνών, ανακυκλώθηκαν 210.331 πλαστικά μπουκάλια και 169.532 μεταλλικές συσκευασίες από μαθητές, καθηγητές, προσωπικό και επισκέπτες του Κολεγίου Αθηνών.

Η πρωτοβουλία έχει διττό κοινωνικό χαρακτήρα αφού μέσω του ίδιου ανταποδοτικού συστήματος η Πίτα Παν παροτρύνει την ενίσχυση του έργου του «Συλλόγου Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας».

Η κίνηση αυτή αποτέλεσε τμήμα μιας σειράς ενεργειών οι οποίες υλοποιήθηκαν εντός του Εθνικού Έτους Ανακύκλωσης 2009, και στόχο είχαν όχι μόνο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την προστασία του περιβάλλοντος στο μέλλον: για παράδειγμα την εφαρμογή των πιο σύγχρονων συστημάτων μείωσης κατανάλωσης ενέργειας από τα καταστήματα, ανακύκλωση λαδιών για χρήση ως βιοκαύσιμα κά.

Η κα. Ιωάννα Μυλοπούλου, Marketing και Communications Manager της Πίτα Παν, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της ανακύκλωσης στο Κολλέγιο Αθηνών. Μάλιστα με την συλλογή χρηματικού ποσού για τον «Σύλλογο Βοήθειας Παιδιών Αιθιοπίας» ενισχύεται η πεποίθηση μας πως η ανακύκλωση μπορεί να προσφέρει όχι μόνο ενέργεια στην φύση αλλά και υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ευελπιστούμε πως αυτή η προσπάθεια εκ μέρους όλων θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί στο προσεχές μέλλον».

Στην μεγάλη γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, η Πίτα Παν χορήγησε το catering για τους VIP καλεσμένους της συναυλίας του Μιχάλη Χατζηγιάννη και ΟΝΙΡΑΜΑ, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube