Σκυμμένα κεφάλια, δάκρυα στα μάτια, απογοήτευση… Το σκηνικό στα αποδυτήρια της Ουκρανίας αποτύπωνε το κλίμα που υπήρχε μετά τον αποκλεισμό από την Ελλάδα και το χαμένο όνειρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι κλήθηκε να δώσει μία εξήγηση. «Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό τις οδηγίες του Ότο Ρεχάγκελ, γνωρίζει ο ένας παίκτης τις κινήσεις του άλλου, υπάρχουν αυτοματισμοί και μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία», τόνισε ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε την ποιότητα, έχουμε ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης κλάσης από τους Έλληνες, αλλά… Το θέμα είναι ότι αποκλειστήκαμε και δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως το αποτέλεσμα είναι άδικο. Άλλωστε η πρόκριση δεν κρίθηκε σε ένα παιχνίδι, αλλά σε διπλούς αγώνες. Είμαστε εκτός Μουντιάλ και τώρα μέχρι το EURO 2012 στην πατρίδα μας θα δίνουμε για περίπου δύο χρόνια μόνο φιλικούς αγώνες».

Ο μέσος της ομάδας, Ολεξέι Γκάι, είπε: «Αποκλειστήκαμε, αλλά η ζωή δεν σταματά εδώ. Ευθύνες έχουν όλοι. Η ομοσπονδία, οι προπονητές, οι παίκτες, οι μασέρ… όλοι», ενώ ο αμυντικός Βασίλ Κόμπιν πρόσθεσε: «Είχαμε πολλές ευκαιρίες να σκοράρουμε, αλλά η Ελλάδα πέτυχε γκολ σε μία αντεπίθεση. Τι να πω, ήμασταν άτυχοι. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, όμως δεν αρκούσε αυτό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube