Κάθε νεαρός Αργεντινός ποδοσφαιριστής που εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της χώρας του, παρομοιάζεται με τον «πολύ» Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία των Αργεντινών να βρουν ένα είδωλο που θα οδηγήσει την Εθνική τους στην κατάκτηση Μουντιάλ, που χρίζουν με ευκολία ως νέους ηγέτες ανθρώπους που δεν αντέχουν το βάρος και την παρακαταθήκη που έχει δημιουργήσει ο «πίμπε ντ’ όρο». Από τον Ρικέλμε και τον Αϊμάρ μέχρι τον Σαβιόλα και τον Αγουέρο, κανείς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φιλάθλων. Ο μόνος που φαίνεται ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να το καταφέρει, είναι ο Λιονέλ Μέσι.

Όχι ότι και ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δεν έχει παρομοιαστεί με τον Μαραντόνα… Τουναντίον, για τον «Λίο» υπάρχει η αίσθηση ότι μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί ως ο νέος Μεσσίας της Αργεντινής. Είναι άλλωστε ο μοναδικός που έχει καταφέρει πράγματα που είχαν παρουσιάσει στο χορτάρι για πρώτη φορά ο νυν τεχνικός των «μπιανκοσελέστε». Έχει πετύχει γκολ με το χέρι, όπως έκανε ο Ντιέγκο με το διάσημο «χέρι του Θεού» στον αγώνα με την Αγγλία. Έχει πετύχει γκολ περνώντας πέντε και έξι ποδοσφαιριστές, όπως είχε κάνει ο Μαραντόνα πάλι εναντίον των «λιονταριών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η διαφορά είναι ότι ο 22χρονος παίκτης τα έχει πετύχει όλα αυτά φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και πλέον ο φίλαθλος κόσμος της Αργεντινής προσδοκά να τα καταφέρει και σε εθνικό επίπεδο και να σηκώσει τη κούπα του πρωταθλητή κόσμου, όπως έκανε το είδωλο ολόκληρου του έθνους το ’86. Μάλιστα, η επιθυμία τους είναι τέτοια που καλούν τον διεθνή επιθετικό να κάνει στα μαλλιά του περμανάντ, όπως είχε τότε ο Ντιεγκίτο.

Μέσα από την ιστοσελίδα lapermanenteamessi.com, ένα γκρουπ φιλάθλων καλεί τον -κατά πάσα πιθανότατα- καλύτερο παίκτη του κόσμου να μιμηθεί το look του Μαραντόνα, θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη κόμη θα του δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αυτοπεποίθηση. Πως εξηγείται αυτό; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ρομπέρτο Τζιορντάνο, εμπνευστή του σκίτσου: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αιτία που ο Μαραντόνα ‘πετούσε’ στο Μουντιάλ του ’86 ήταν η κόμη του. Η κατσαρή της φόρμα έκανε τον αέρα να περνάει πάνω από το κεφάλι και αυτό τον βοηθούσε να αναπτύσσει ταχύτητες αντίστοιχες ενός μονοθεσίου της φόρμουλα 1 και να μη στέκεται εμπόδιο στην επιτάχυνση του»…

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube