Αισιόδοξος στα όρια της… βεβαιότητας πως η Ουκρανία θα επικρατήσει της Ελλάδας την Τετάρτη στο Ντόνετσκ και θα πάρει την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσιάστηκε ο Ανατόλι Τίμοστσουκ. «Έχουμε ένα αίσθημα υπεροχής απέναντι στην Ελλάδα. Διαισθάνομαι πως θα νικήσουμε. Όμως εμείς μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε. Όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο», δήλωσε ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου.

Ο προπονητής των Ουκρανών, Ολεξέι Μιχαϊλιτσένκο πάντως δεν θεωρεί πως η ομάδα του έχει προβάδισμα. «Οι πιθανότητες πρόκρισης εξακολουθούν να είναι 50-50. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας. Η πίεση προς τους Έλληνες παίκτες δεν θα είναι καθοριστική, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ένας παράγοντας που θα μας οδηγήσει στη νίκη», τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς, συνεπώς εστιάζουμε στην αποκατάσταση των ποδοσφαιριστών μας. Κάποιοι επέστρεψαν με μικροπροβλήματα τραυματισμών από την Αθήνα, αλλά όλοι θα είναι έτοιμοι για το ματς της Τετάρτης».

Ερωτηθείς για το πώς περιμένει να παραταχθεί η ελληνική ομάδα, απάντησε: «Δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία. Αγωνίζεται πάντα με έμφαση την άμυνα και στόχο να απειλήσει στις αντεπιθέσεις ή με στημένες φάσεις. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να τους στερήσουμε τη δυνατότητα των αντεπιθέσεων και να παίξουμε πιο επιθετικά».

Όσο για το πριμ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, θεωρεί την όποια συζήτηση άκαιρη. «Το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης έχει οριστεί πριν από την έναρξη της προκριματικής φάσης. Δεν χρειάζεται να θέτουμε τέτοιο ζήτημα αυτή τη χρονική στιγμή», είπε.

Τέλος, αναφορικά με την αρνητική προϊστορία της Ουκρανίας στα μπαράζ, όπου σε τρεις περιπτώσεις μετρά ισάριθμους αποκλεισμούς, δήλωσε: «Ναι, υπάρχει αυτή η προϊστορία. Όμως κοιτάμε μπροστά κι όχι πίσω. Οι παραδόσεις αργά ή γρήγορα σπάνε και εμείς θέλουμε να το πετύχουμε αυτό την Τετάρτη».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ