Καθησυχαστική για τα κρούσματα και τους θανάτους που οφείλονται στη νέα γρίπη στην Ουκρανία, όπου βρίσκονται από χθες οι Έλληνες διεθνείς για τον αγώνα με την ομάδα του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο, εμφανίστηκε η Σοφία Μαλλή, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Η λήψη μέτρων είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά υπάρχουν και χειρότερα σε άλλα μέρη του κόσμου», τόνισε η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη (σ.σ.: περιοχή Ντόνετσκ).

Αναλυτικά όσα δήλωσε κ. Μαλλή στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Χαίρομαι για το ενδιαφέρον που δείχνετε για τα παιδιά μας. Φτάσανε καλά, είχαν πάρει όλοι τα μέτρα τους. Τους συνόδευσα, τα παιδιά πήγαν κατευθείαν στα δωμάτια τους επειδή προφανώς ήταν κουρασμένα και έμεινα με τους παράγοντες της ομοσπονδίας. Η λήψη μέτρων είναι πάντα καλοδεχούμενη, αλλά υπάρχουν και χειρότερα σε άλλα μέρη του κόσμου.

Την ώρα που ήρθαν η θερμοκρασία ήταν στους 6 βαθμούς και όταν νυχτώνει πέφτει περισσότερο. Εμείς δεν φοράμε μάσκες. Υπήρξαν κάποια θύματα στη δυτική Ουκρανία, αλλά εμείς βρισκόμαστε στην ανατολική πλευρά της χώρας. Είχαμε 70 θανάτους, αλλά μόνο ο ένας μάθαμε ότι οφείλεται στη νέα γρίπη και οι υπόλοιποι ήταν από άλλα αίτια.

Η κ. Τιμοσένκο (σ.σ πρωθυπουργός) πολύ καλά έκανε και ζήτησε βοήθεια από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είμαι γιατρός, αλλά καλά έκαναν και πήραν τα μέτρα τους. Εγώ ζήτησα βοήθεια, επειδή εδώ υπάρχουν 2.500 Έλληνες και βρίσκομαι ένα χρόνο στη θέση μου.

Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους της ουκρανικής ομοσπονδίας διαπίστωσα ότι είναι πολύ ήρεμοι. Το γήπεδο θα γεμίσει για πολλούς λόγους. Είναι ένα καινούργιο γήπεδο, το οποίο έχει χωρητικότητα 70.000 θέσεις. Διαθέτουν εισιτήρια σε πολύ υψηλές τιμές, αλλά μπορεί να βάλουν δωρεάν τον κόσμο για να γεμίσουν οι εξέδρες. Δεν έχουν αναφέρει ότι θα παρθούν συγκεκριμένα μέτρα. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε χιόνι, αλλά αύριο ίσως να έχουμε 3-6 βαθμούς. Οι πιο επιβαρυντικοί παράγοντες για τους Έλληνες παίκτες είναι η αλλαγή της θερμοκρασίας, η χαμηλή υγρασία και η πυκνή ομίχλη, που θα παίξουν τον ρόλο τους.

Ο ελληνισμός εδώ δεν μιλάει καλά τη γλώσσα και καταβάλλουμε προσπάθειες να γίνει αυτό. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια εισιτήρια. Θα είναι πολλοί Έλληνες στο γήπεδο, αλλά δεν μπορούμε να τους συγκεντρώσουμε σε ένα σημείο. Αν καταφέρουμε να προβάλουμε το ελληνικό στοιχείο, θα είναι μεγάλη επιτυχία. Το προσπαθούμε, αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube