Την άποψη του, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσει η Γαλλία τη ρεβάνς με τους Ιρλανδούς, εξέφρασε ο Νικολά Ανελκά. Ο σκόρερ των Γάλλων στο 1-0 του πρώτου αγώνα στο Κρόουκ Πάρκ του Δουβλίνου πιστεύει ότι η ομάδα του πρέπει να παραταχθεί με σκοπό τη νίκη και όχι τη διαφύλαξη του σκορ του πρώτου αγώνα.

«Θα είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για εμάς για το λόγο ότι δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε» παραδέχθηκε ο 30χρονος επιθετικός και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν δυο λύσεις, η μία είναι να παίξουμε επιθετικά και η άλλη είναι να αγωνιστούμε πιο συντηρητικά. Πιστεύω ότι πρέπει να παίξουμε για τη νίκη γιατί μόνο έτσι δεν θα κινδυνεύσουμε. Θεωρητικά η Ιρλανδία δεν έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά. Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα και για αυτό πρέπει πρώτα να προκριθούμε και μετά να πανηγυρίσουμε»

Τέλος ο επιθετικός της Τσέλσι αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη πρώτη παρουσία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο, σε περίπτωση που οι «τρικολόρ» καταφέρουν τελικά να προκριθούν. «Θέλω να το ζήσω όπως όλοι οι άλλοι. Το γεγονός ότι έχασα τρία Μουντιάλ είναι κομμάτι της ζωής ενός ποδοσφαιριστή. Εγώ κατάφερα να επανέλθω και να αγωνίζομαι σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους. Αν σκεφτόμουν όλα αυτά που έχω χάσει δεν θα ήμουν αυτή τη στιγμή εδώ».

Επιμέλεια: Τάκης Παναγιωτακάκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube