Το σύνθημα για τους αγώνες μπαράζ της Εθνικής Ελλάδας με την Ουκρανία έδωσαν τέσσερις από τους πρωταθλητές Ευρώπης του 2004. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και ο Ζήσης Βρύζας, μέσω της «SportDay», έδωσαν τις οδηγίες τους στους διεθνείς και ζήτησαν να το κάνουν, όπως το 2004!

Αποσπάσματα των όσων δήλωσαν οι τέσσερις πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 στη «SportDay»:

Ζαγοράκης: «Ημουν πάντα της άποψης ότι δεν χρειάζονται συμβουλές. Τα παιδιά ξέρουν καλύτερα απ' όλους τι πρέπει να κάνουν και θα το κάνουν. Ολα αυτά τα χρόνια στα δύσκολα κατάφερναν να αντεπεξέρχονται. Εχω μεγάλη πίστη στις δυνατότητες αυτής της ομάδας και το λέω για πολλοστή φορά».

Νικοπολίδης: «Εμείς έχουμε τραυματισμούς, ειδικά με Τοροσίδη, Σεϊταρίδη, που είναι μεγάλη δύναμη. Εχουμε, όμως, έμπειρο προπονητή και έμπειρους παίκτες. Αγχος θα υπάρχει διότι παίζεται η πρόκριση. Νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε κλειστό παιχνίδι. Με συνταγή Euro 2004, να μην αφήσουμε να γίνει ανεξέλεγκτα επιθετικό παιχνίδι. Και με 0-0 πάλι 50-50 θα είναι».

Γιαννακόπουλος: «Είναι μεγάλο το κίνητρο για το Μουντιάλ και τα παιδιά το ξέρουν καλύτερα απ' όλους. Πιστεύω ότι πρέπει να πάμε με τη γνωστή συνταγή, αυτή που οδήγησε αυτή την ομάδα στον δρόμο των μεγάλων επιτυχιών. Να παίξουμε σφιχτά πίσω και όταν δοθεί η ευκαιρία μπροστά να την αξιοποιήσουμε».

Βρύζας: «Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες αυτής της ομάδας, η οποία έχει δείξει τόσες και τόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Με τη νοοτροπία νικητή που έχει δείξει αυτή η ομάδα τόσο στην εποχή του Euro 2004 όσο και τα επόμενα χρόνια σε ουκ ολίγα κρίσιμα ματς, εκτιμώ ότι η Εθνική έχει τα φόντα να προκριθεί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube