Στη Σπόρτινγκ Μπράγκα θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Άντρια Ντελίμπασιτς. Ο 24χρονος Σέρβος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην ισπανική Ρεάλ Μαγιόρκα έχοντας στο ενεργητικό του σωρεία εξαιρετικών εμφανίσεων. Χαρακτηριστικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο του 2004 που πήρε μεταγραφή στους «νησιώτες» από την Παρτιζάν Βελιγραδίου και σε σύνολο 19 συμμετοχών πέτυχε 7 τέρματα.

Παρ’ όλα αυτά όμως τα πράγματα άλλαξαν «άρδην» για τον Ντελίμπασιτς, με την έλευση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη θέση του προπονητή της ισπανικής ομάδας. Ο Αργεντινός επιθετικός περιέργως δεν υπολογιζόταν από τον τεχνικό της Μαγιόρκα κι έτσι, δόθηκε δανεικός στην Μπενφίκα από το Δεκέμβριο του 2004, μέχρι και τον Ιούνιο του 2005. Εκεί, αναδείχθηκε Πρωταθλητής Πορτογαλίας με τους «αετούς» και πλέον ετοιμάζεται για τη δεύτερη «θητεία» του στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Μπράγα. Αξίζει να σημειωθεί πως η μεταγραφή του στον πορτογαλικό σύλλογο κόστισε μόλις 2 εκ ευρώ ενώ ο κόουτς της Σπόρτινγκ, Σλάβισα Ζιβογιάνοβιτς, «έπλεξε το εγκώμιο» του διεθνή άσσου, λέγοντας ότι είναι πανέτοιμος να πετύχει πολλά γκολ.

Τέλος, η Μαγιόρκα βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Αργεντινού αμυντικού, Εδουάρδο Τούτσιο από τη Ρίβερ Πλέϊτ. Ο 31χρονος αριστερός οπισθοφύλακας θα δοθεί δανεικός στους «νησιώτες» και σε περίπτωση που ικανοποιήσει τους ιθύνοντες της ομάδας θα μεταγραφεί στον ισπανικό σύλλογο, αφού υπάρχει σχετική οψιόν στο συμβόλαιό του.

Επιμέλεια: Χρήστος Κατσιμάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube