«Πολεμικό» κλίμα έχει δημιουργηθεί ενόψει του αναμενόμενου αγώνα στο Κάιρο, μεταξύ Αιγύπτου και Αλγερίας που θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει την πρόκριση για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Μετά τις καταγγελίες για επίθεση στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των φιλοξενούμενων και αναφορές για τραυματισμό πέντε παικτών, σε αντίποινα νεαροί Αλγερινοί επιτέθηκαν σε σπίτια Αιγυπτίων.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει το Σάββατο και για να προκριθεί η ομάδα του Ραφίκ Τζεμπούρ θα πρέπει να υπερασπιστεί τη νίκη της με σκορ 3-1 στην Αλγερία. Αντίθετα για να πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Αιγύπτιοι χρειάζονται νίκη με τρία γκολ διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές Αφρικής έχουν να βρεθούν σε τελική φάση Μουντιάλ 20 χρόνια, όταν για να προκριθούν επικράτησαν επί της Αλγερίας 1-0.

Τα αιγυπτιακά Μέσα απέδωσαν σε προβοκάτσια την χθεσινοβραδινή επίθεση, άποψη που υιοθετήθηκε και από τις αστυνομικές αρχές της χώρας, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του πρέσβη της Αλγερίας στο Κάιρο. Παράλληλα, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου στην Αλγερία κλήθηκε από την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις!

Μετά από όλα αυτά, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων θα διεξαχθεί κάτω από «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας, αφού έχει ήδη ξεφύγει από τα αθλητικά πλαίσια, έχει περάσει στη διπλωματία και ευχή όλων είναι τουλάχιστον να παραμείνει εκεί.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube