Ένας παλιός… γνώριμος των Ελλήνων φιλάθλων και κυρίως αυτών της ΑΕΚ, ο Όλεγκ Βιενλίνσκι, μίλησε στην ουκρανική εφημερίδα «Komanda» για τους αγώνες μπαράζ της Εθνικής μας ομάδας με την Ουκρανία και παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πρόκριση της εθνικής ομάδας της χώρας του. «Η Ελλάδα είναι ένας αντίπαλος που μπορούμε να αποκλείσουμε. Ήταν η πιο καλή κλήρωση που θα μπορούσε να μας τύχει από τις πιθανές αντιπάλους», τόνισε ο Ουκρανός επιθετικός.


Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Τσερνομόρετς, μίλησε και για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Στην Ελλάδα το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι αρκετά ψηλό. Οι φίλαθλοι υποστηρίζουν φανατικά τις ομάδες τους και δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και βοηθούν πολύ τους παίκτες να τα δώσουν όλα».

Ποιες είναι οι διαφορές και οι ομοιότητες, όμως, ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας και στην αντίστοιχη της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Βιενλίνσκι; «Οι δύο ομάδες μοιάζουν σε κάποια σημεία. Οι Έλληνες δίνουν έμφαση στην αμυντική λειτουργία και το βασικό τους προσόν είναι η πειθαρχία, κάτι φυσιολογικό καθώς έχουν προπονητή τον Γερμανό, Ότο Ρεχάγκελ».

Ο Όλεγκ Βιενλίνσκι ξεχώρισε τους Καραγκούνη και Κατσουράνη: «Η εθνική Ελλάδας αποτελείται από καλούς παίκτες και η δυνατότερη της γραμμή είναι η μεσαία. Ξεχωρίζω τους Καραγκούνη και τον Κατσουράνη με τον οποίο ήμουν συμπαίκτης στην ΑΕΚ. Εξάλλου ο Φάνης Γκέκας της Λεβερκούζεν πέτυχε τέσσερα γκολ κόντρα στην Λετονία και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στην προκριματική φάση».

Ο 31χρονος θεωρεί πως δεν είναι πλεονέκτημα για την ομάδα της πατρίδας του πως η ρεβάνς (14/11) θα γίνει στο Ντόνετσκ: «Θα φανεί εάν αυτό θα είναι προς όφελος μας», ενώ μίλησε για το γνώριμο του ΟΑΚΑ στο οποίο θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας (18/11): «Το γήπεδο αυτό είναι η έδρα της ΑΕΚ και το γνωρίζω πολύ καλά. Χωρά 70.000 θέσεις και είμαι νομίζω πως θα γεμίσει. Οι Έλληνες οπαδοί θα ασκήσουν τρομερή πίεση στους παίκτες μας».

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube