Το μυαλό στις υποχρεώσεις του με τον Ατρόμητο και όχι στο φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού έχει ο Ανδρέας Τάτος, όπως δήλωσε στη «SportDay». «Εγώ κοιτάω τον Ατρόμητο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και κάποια στιγμή, αν έρθει κάτι που θα ικανοποιεί τον Ατρόμητο και εμένα, τότε θα το δούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 20χρονος μέσος.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Δώνης (που χθες είχε γενέθλια και έγινε 40 ετών) είδε με ικανοποίηση τον Μαρσέλο Ολιβέιρα να προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί αύριο (16:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΣΚΑΪ) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτός είναι ο λόγος που ο προπονητής του Ατρομήτου δεν ανακοίνωσε χθες την αποστολή της ομάδας, αφού θέλει να διαπιστώσει αν ο παίκτης μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Αποσπάσματα όσων δήλωσε ο Τάτος στη «SportDay»:

Το Σάββατο (σ.σ.: αύριο) παίζετε στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα, μια ομάδα που τα πηγαίνει αρκετά καλά φέτος.

«Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν δουλέψουμε σωστά όλη την εβδομάδα, παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο και είμαστε συγκεντρωμένοι για ενενήντα λεπτά, πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι καλό από αυτό το ματς. Πιστεύω πως θα πάμε καλά και θα χαμογελάμε μετά το παιχνίδι».

Μέχρι πού βλέπεις να πηγαίνει ο φετινός Ατρόμητος; Τι μπορεί να πετύχει;

«Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να σκεφτώ ότι μπορεί η ομάδα να μπλέξει σε περιπέτειες. Δεν μπορώ να το δεχτώ αυτό. Πιστεύω ότι μετά τη νίκη κόντρα στον Λεβαδειακό θα έχουμε ανοδική πορεία, σιγά σιγά η ομάδα θα ανεβεί βαθμολογικά και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε ταμείο για να δούμε τι πετύχαμε».

Υπάρχει μια ιστορία για σένα ότι σε ανακάλυψαν σε 5Χ5 και σε πήραν από τη Ζάκυνθο...

«Περίπου έτσι είναι. Τότε αγωνιζόμουν στον Ζακυνθιακό και προπονιόμασταν σε κανονικό γήπεδο. Τότε ο προπονητής που είχαμε μας κατέβαζε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σάλας 5Χ5 επειδή δεν υπήρχαν ομάδες στη Ζάκυνθο για να παίζουμε. Ετσι, λοιπόν, σε ένα παιχνίδι στο Ρίο της Πάτρας με είχε δει τυχαία, επειδή βρέθηκε εκεί, ο Βασίλης Βούζας. Ηρθε, μου μίλησε και στη συνέχεια μίλησε για μένα στον Κίμωνα Κοκορόγιαννη, ο οποίος και με ανέλαβε. Με πήγε στον Αστέρα Τρίπολης, έπαιξα στη Δ' Εθνική για πρώτη φορά και έκανα 28 ματς».

Το όνομά σου έχει «παίξει» για τον Ολυμπιακό. Υπάρχει ενδιαφέρον και από τους άλλους μεγάλους. Περιμένεις πρόταση;

«Δεν το βλέπω έτσι. Εγω κοιτάω τον Ατρόμητο, γιατί αυτή είναι η ομάδα μου. Θέλω να πετύχω πολλά. Θέλω να αποδώσω στο γήπεδο το καλύτερο που μπορώ, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και κάποια στιγμή, αν έρθει κάτι που θα ικανοποιεί τον Ατρόμητο και εμένα, τότε θα το δούμε. Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα για την ώρα».

Εχει κάποια ρήτρα το συμβόλαιό σου;

«Ναι, υπάρχει κάποια ρήτρα, αλλά δεν γνωρίζω τα ποσά, είναι θέματα που τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Ποτέ δεν ασχολούμαι με αυτά, εγώ θέλω να παίζω και να βοηθάω την ομάδα μου».

Πριν υπογράψεις στον Ατρόμητο είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για σένα ο Παναθηναϊκός. Είχε προγραμματιστεί και ένα φιλικό του Χαϊδαρίου με τον ΠΑΟ για να σε δει ο Τεν Κάτε (σ.σ.: δεν έγινε τελικά). Πόσο κοντά βρέθηκες στον Παναθηναϊκό;

«Το είχα ακούσει κι εγώ αυτό, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο υπήρχε ενδιαφέρον. Με αυτά ασχολείται ο μάνατζέρ μου. Εβλεπα τον Ατρόμητο ως ένα σταθερό βήμα. Μου είχαν δείξει και οι άνθρωποι της ομάδας ότι με ήθελαν. Είναι δύσκολο να πας σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να καθιερωθείς σε αυτήν. Εμένα, πάντως, δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις. Πιστεύω στον εαυτό μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube