Τον Άγγελο Χαριστέα του Άγιαξ θέλει ο νέος προπονητής της Μπενφίκα, Ρόναλντ Κούμαν για τη θέση του επιθετικού. Ο Ολλανδός τεχνικός φέρεται να πιέζει τη διοίκηση των «Αετών της Λισαβόνας» για να προχωρήσει στην απόκτηση του Έλληνα διεθνή και, σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, έχει ήδη κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να καταθέσει και επίσημη πρόταση.

Από τη στιγμή που ο Κούμαν έφυγε από τον Άγιαξ, οι ελπίδες του Χαριστέα να παραμείνει στην Ολλανδία λιγοστεύουν μιας και δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Πορτογαλίας όμως πιστεύει στον Σερραίο άσο και είναι πιθανό να δούμε τον πρώτο σκόρερ του EURO 2004 να μετακομίζει στο «Ντα Λουζ».

Εντωμεταξύ μια άλλη ομάδα της Ιβηρικής χερσονήσου ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της τον «Άγγελο της Ελλάδας». Η ισπανική Μαγιόρκα κατέθεσε πρόσφατα πρόταση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την απόκτησή του, όμως ο ολλανδικός σύλλογος την απέρριψε αφού είχε δαπανήσει 5 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον τον πρώην παίκτη του Άρη από τη Βέρντερ Βρέμης.

Επιμέλεια: Γιώργος Κοντογεώργης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube