Τις πόρτες του ανοίγει για 22η φορά το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στις 22 Οκτωβρίου με το έργο του Φρανσουά Τριφό «Τα 400 χτυπήματα». Οι προβολές, που θα διαρκέσουν έως την 1η Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Τριανόν, στο θέατρο Παλλάς αλλά και στο ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου (Ιντεάλ, 21:00), στο πλαίσιο των avant-premieres, θα προβληθεί η ταινία "Ο δρόμος", παρόντος του σκηνοθέτη της Τζον Χίλκοουτ. Η ιστορία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Κόμακ ΜακΚάρθι (No country for old men), και αναφέρεται στο «επικό ταξίδι» ενός άνδρα και του γιού του προς ένα πιο ¨βιώσιμο περιβάλλον¨. Πρωταγωνιστούν οι Βίγκο Μόρτενσεν, Σαρλίζ Θερόν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Γκάι Πιρς, Μόλι Πάρκερ και ο 13χρονος Κόντι Σμιτ-ΜακΦι.

Trailer – The Road (2009)



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προβολή της ταινίας του Άλφρεντ Χίτσκοκ, The Lodger: A Story of the London Fog, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Παλλάς (20:30). Πρόκειται για ένα φιλμ εμπνευσμένο από τη δράση του Τζακ του Αντεροβγάλτη το οποίο θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ειδικά γραμμένη για την προβολή, από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Νίκο Πλάτανο.

The Lodger (1927)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube