Ακόμα σκοράρουν οι Μπενφίκα και Πόρτο κόντρα στους αντιπάλους τους στην τρίτη φάση του πορτογαλικού Κυπέλλου. Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League σάρωσε με 6-0 εκτός έδρας τη Μονσάντο της τρίτης κατηγορίας και έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενόψει του αγώνα της Πέμπτης κόντρα στην Εβερτον για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Σκόρερ των «αετών» της Λισαβόνας ήταν οι Μενέζες στο 29’, Μάρτινς στο 47’ και 58’, Σαβιόλα στο 84’, Πεϊσότο στο 89’ και Κοεντράο στις καθυστερήσεις.


Η σύνθεση της Μπενφίκα: Μορέιρα, Σέζαρ Πεϊσότο, Λουίς, Σίντνεϊ, Αμορίμ, Χάβι Γκαρσία, Κοεντράο, Μενέζες (62' Σαβιόλα), Μάρτινς, Νούνο Γκόμεζ (68' Μαντόρας), Ουέλντον (75' Μιγκέλ Βίτορ)


Όσον αφορά τους «δράκους», δεν αντιμετώπισαν, επίσης, ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στη Σερτανένσε της δεύτερης κατηγορίας, σαρώνοντάς τη με 4-0 στο «Ντραγκάο», βοηθούμενοι και από το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με εννιά παίκτες, λόγω των αποβολών των Ρενάτο στο 9’ και Ιντρις στο 74’. Σκόρερ των δυο φορές πρωταθλητών Ευρώπης ήταν οι Χουλκ στο 6’ και 86’ και Φαρίας στο 10’ με πέναλτι και 40’.

«Σοκ» για την Ολανένσε, που αποκλείστηκε εκτός έδρας από τη Βαλενσιάνο της δεύτερης κατηγορίας με 4-2 στα πέναλτι (κ.α. και παρατ. 1-1). Προκρίσεις για τις Μπράγκα και Νασιονάλ Μαδέιρα επί των Κοβίλια και Βαρζίμ αντίστοιχα εκτός έδρας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube