Την πεποίθησή του πως η Σουηδία θα επικρατήσει της Δανίας, στο σκανδιναβικό ντέρμπι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 εξέφρασε ο Λαρς Λάγκερμπακ. Ο προπονητής των Σουηδών ανέλυσε το σύστημα των αντιπάλων του, αλλά και τις επιρροές που αυτό έχει δεχθεί από τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

«Θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο με ψυχολογία νικητή, για να τους αποδείξουμε πως τολμάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας μέσα στην έδρα τους. Δε νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα επηρεαστούν από το κλίμα που θα επικρατεί κατά τη διάρκεια του αγώνα» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, ο Σουηδός τεχνικός.

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό σύστημα που χρησιμοποιεί ο Μόρτεν Όλσεν, πρόσθεσε: «Οι Δανοί χρησιμοποιούν το 4-3-3, επειδή ο Όλσεν έχει περάσει από τον πάγκο του Άγιαξ και θέλει η ομάδα του να έχει την ίδια φιλοσοφία, με την ολλανδική ομάδα. Όμως οι ποδοσφαιριστές της Δανίας δεν είναι κατάλληλοι για αυτό το σύστημα. Χρειάζεσαι 11 τεχνίτες για να δουλέψει το 4-3-3. Ο Όλσεν θέλει η ομάδα του να αγωνίζεται όπως η Μπαρτσελόνα ή ο Άγιαξ, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει χαώδης διαφορά μεταξύ Δανίας και Μπαρτσελόνα ή Άγιαξ».

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube