Την επιθυμία να αγωνιστεί με τη Δανία στο Μουντιάλ 2010 εξέφρασε ο Γιον Νταλ Τόμασον, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA. Οι «Βίκινγκς» βρίσκονται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου, έχοντας τρεις βαθμούς περισσότερους από τη Σουηδία και πέντε από την Πορτογαλία. Ο 33χρονος στράικερ μίλησε για τα εντός παιχνίδια με Σουηδία (10/10) και Ουγγαρία (14/10). «Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη (με τη Σουηδία), την οποία αν πάρουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να διαβάζουμε οδηγούς για ένα ωραίο ξενοδοχείο στη Νότιο Αφρική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τόμασον.

«Ανυπομονώ πραγματικά για αυτούς τους αγώνες. Θα πρόκειται για εκπληκτικούς αγώνες, οι οποίοι θα θυμίζουν τελικά Μουντιάλ και θα ήθελα να παίξω με την ομάδα. Το μόνο που έχει σημασία τώρα είναι να παραμείνουμε στην πρώτη θέση, μετά το πέρας των αγώνων. Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, πραγματικά. Οι ποδοσφαιριστές θα σας πουν πάντα ότι το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό, αλλά αυτό δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση. Το Δανία-Σουηδία πάντα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι στη Σκανδιναβία σε κάθε περίπτωση, είναι τεράστιο και για τις δύο χώρες. Ωστόσο, υπάρχει ένα ξεχωριστό κίνητρο επειδή είναι ένα ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είμαστε σίγουροι για αυτό, επειδή είμαστε σε καλή θέση και είχαμε μερικά θετικά αποτελέσματα κόντρα στη Σουηδία πρόσφατα. Θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη, την οποία αν πάρουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να διαβάζουμε οδηγούς για ένα ωραίο ξενοδοχείο στη Νότιο Αφρική», τόνισε ο φορ της Φέγενορντ και πρόσθεσε: «Οι οπαδοί στη Δανία αποτελούν για εμάς μεγάλο πλεονέκτημα, κάτι που είδαμε και στο παιχνίδι με την Πορτογαλία. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν ήταν φανταστική και οι φίλαθλοι κάνουν τη διαφορά».

Όσο για το αν αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τη Δανία να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεδομένου ότι δεν αγωνίστηκε σε δύο μεγάλες διοργανώσεις (σ.σ.: στο Μουντιάλ 2006 και το Euro 2008) απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν συμμετείχαμε σε δύο σερί διοργανώσεις, για αυτό θα ήταν κάτι ξεχωριστό να περάσουμε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις και η Δανία έχει συνηθίσει τα τελευταία 25 χρόνια να είναι πάντα εκεί. Έτσι ήταν δύσκολο αυτό που συνέβη το 2006 και το 2008. Ως ποδοσφαιριστής γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε πάρα πολλές διοργανώσεις να περνούν έτσι».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube