Μια κεφαλιά από τον Όμο στις καθυστερήσεις του αγώνα έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Πανιωνίου, με σκορ 2 – 1, κόντρα στο Ατρόμητο, για την 6η αγωνιστική της Super League. Σε ένα μέτριο ματς από πλευράς θεάματος, οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία που τους έλειπε στα προηγούμενα ματς και κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη για τη φετινή σεζόν. Το σκορ είχε ανοίξει για τους γηπεδούχους ο Σκούφαλης στο 20’, για να ισοφαρίσει για την ομάδα του Περιστερίου ο Περόνε στο 74’ με πέναλτι.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν «κατέβει» στον αγωνιστικό χώρο αρκετά συντηρητικά, αφού καμία δεν ήθελε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Μέχρι το 20ό λεπτό οι μόνες απειλές για τους δύο τερματοφύλακες ήταν κάποια σουτ εκτός περιοχής, τα οποία όμως δεν τους ανησύχησαν ιδιαίτερα. Οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν συγκεκριμένους τρόπους ανάπτυξης και περίμεναν να δημιουργήσουν φάσεις από προσωπικές ενέργειες των ποδοσφαιριστών τους. Από μία τέτοια προήλθε και το γκολ που άνοιξε το σκορ στη Νέα Σμύρνη. Ο Μπερνάρ Κουμόρτζι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στο σημείο του πέναλτι, απ’ όπου ο Σκούφαλης δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι «αγρίεψε», με αποτέλεσμα ο διαιτητής Κουκουλάκης να δείξει πέντε κίτρινες κάρτες μέχρι την ανάπαυλα, σε ένα ματς χωρίς αξιόλογες φάσεις, μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άλλαξε εντελώς εικόνα. Ο Γιώργος Δώνης έκανε γρήγορα τις αλλαγές του, θέλοντας να αλλάξει την κακή εικόνα που είχε η ομάδα του στα πρώτα 45 λεπτά. Η αλλαγές του Κάμπα και του Περόνε έδωσαν επιθετική πνοή στον Ατρόμητο και κινητικότητα στην επίθεσή του, τη στιγμή που ο Πανιώνιος έδινε μέτρα στο γήπεδο στον αντίπαλό του, θέλοντας να τον «χτυπήσει» στην κόντρα. Στο 63’ ο Κάμπας φαίνεται να ανατρέπεται από τον Καστελιόνε, μέσα στην περιοχή των Νεοσμυρνιωτών, όμως ο Κουκουλάκης, ο οποίος ήταν κοντά στην φάση, έδειξε «παίζετε». Δέκα λεπτά αργότερα όμως δεν συνέβη το ίδιο σε σπρώξιμο του Τζαβέλλα και πάλι στον Κάμπα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Περόνε εκτέλεσε εύστοχα, ισοφαρίζοντας σε 1 – 1. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, σωστά, πως ο Περόνε έκανε προσποίηση κατά την εκτέλεση, αλλά ο διαιτητής δεν άλλαξε την απόφασή του.

Στα τελευταία λεπτά του ματς ο Πανιώνιος πίεσε πολύ τους παίκτες του Γιώργου Δώνη, θέλοντας να πετύχει το γκολ της νίκης. Στο 88’, με άλλη μια φανταστική ατομική ενέργειά του, ο Κουμόρτζι πήγε να σκοράρει για δεύτερη φορά, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Κηπουρού. Ό,τι δεν κατάφερε ο μέσος των «κυανέρυθρων», το πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Όμο, ο οποίος σημείωσε με κεφαλιά το νικητήριο γκολ του αγώνα. Στη συγκεκριμένη φάση ο Κηπουρός δεν κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας, αφού θεώρησε πως αυτή θα κατέληγε άουτ.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube