Βέβαιος ότι ο Ατρόμητος θα μετουσιώσει σε θετικά αποτελέσματα τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί εμφανίστηκε, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Σπανός, ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Δώνη και τη δουλειά του.

«Χωρίς πίεση καμία ομάδα δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Εγώ πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και στη δουλειά του Γιώργου Δώνη και πιστεύω πως θα δικαιωθούμε. Η βαθμολογική μας θέση δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που θέλουμε. Η συγκομιδή βαθμών αδικεί τα δείγματα γραφής μας στο γήπεδο. Η ομάδα έχει ποιότητα και οι παίκτες δουλεύουν πολύ καλά. Πιστεύω ότι η ανάκαμψή μας είναι θέμα χρόνου και μία νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια. Ελπίζω με τη βοήθεια του κόσμου μας αυτή να έρθει την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Περιστερίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο κομμάτι της διαιτησίας, για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος μετά τους αγώνες της Τετάρτης, και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των διαιτητών. «Δεν ήμουν παρών στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας λόγω ενός επαγγελματικού κωλύματος, αλλά έμαθα πως έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της διαιτησίας, δεν ειπώθηκε κάτι ιδιαίτερο. Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας θα αντιμετωπίσει θεσμικά το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Υποχρέωση αυτών που ηγούνται των ομάδων είναι να προφυλάσσουν με οποιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα των ομάδων τους. Πρέπει να μάθουν οι διαιτητές ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ σοβαροί και προσεκτικοί, γιατί και οι αμοιβές τους, αλλά και η εκπαίδευσή τους, έχουν βελτιωθεί. Η διαφορά των ομάδων είναι πολύ μικρή και θα πρέπει τα τρανταχτά λάθη να αποφεύγονται. Από την πλευρά της ΕΠΟ υπάρχει όλη η καλή διάθεση για σωστές διαιτησίες, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι άλλαξαν κάποια πράγματα και ότι πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση. Θα πρέπει όλες οι ομάδες να έχουν ισότιμη μεταχείριση και να τιμωρούνται οι διαιτητές το ίδιο όταν αδικούν τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο. Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά. Περιμένουμε από τον κύριο Πιλάβιο, που έχει δείξει καλή διάθεση, να συγκρουστεί εφόσον επιβάλλεται να συγκρουστεί και να δώσει λύσεις».

Ο Γιώργος Σπανός στάθηκε και στη διαφορά στον «ντόρο» που γίνεται όταν αδικείται μία μεγάλη ομάδα. «Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι μεγάλες ομάδες, αλλά βλέπουμε να γίνεται μεγάλος ντόρος και να σηκώνεται πολλή σκόνη μόνο όταν αδικούνται αυτές. Βλέπω ότι το θέμα συντηρείται ακόμη από τον Τύπο, παρότι οι αγώνες έγιναν την Τετάρτη. Εμείς έχουμε επιλέξει να κάνουμε πρώτα την αυτοκριτική, ως ομάδα, και ύστερα να ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Δεν μας αρέσει να βγάζουμε ανακοινώσεις και να προκαλούμε τεχνητό θόρυβο. Θεσμικά έχω κάνει τα παράπονά μου για τον αγώνα με την ΑΕΚ και την Καβάλα. Δυστυχώς, ο Ατρόμητος δεν πουλάει τόσο και δεν προβλήθηκαν αυτά τα λάθη σε βάρος της ομάδας μας. Παρόλα αυτά, εμείς δεν εστιάζουμε εκεί και δεν κοιτάζουμε να αποδώσουμε τα λάθη μας αλλού».

Ερωτηθείς αν θα αποτελούσε μία λύση για καλύτερες διαιτησίες η καθιέρωση δύο επιπρόσθετων βοηθών, στα πρότυπα του «πειράματος» που γίνεται στο Europa League, ο Γιώργος Σπανός απάντησε: «Δεν μπορώ να πω αν αυτό το εγχείρημα θα στεφθεί με επιτυχία. Η λογική της χρησιμοποίησης των πέντε διαιτητών εμένα δεν μου άρεσε αισθητικά. Αν εκσυγχρονίσουμε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο και το βάλουμε στο… κομπιούτερ, ίσως χάσει το απρόβλεπτο στοιχείο του. Ασφαλώς, οι διαιτητές είναι άνθρωποι και είναι φυσικό να κάνουν λάθη. Όμως, δεν μπορείς να παίζεις σε αγώνα Σούπερ Λίγκας και να κάνεις τρανταχτά λάθη. Όποιος δεν είναι σε καλή κατάσταση, πρέπει να το βλέπουν οι αρμόδιοι και να δίνουν λύσεις. Πρέπει να καταλάβουν οι διαιτητές ότι στα λάθη υπάρχουν και συνέπειες».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube