Αίγυπτος, Τρίνινταντ & Τομπάγκο, Παραγουάη και Ιταλία θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον πρώτο όμιλο.

Αίγυπτος (Μίροσλαβ Σούκαπ): Η οικοδέσποινα Αίγυπτος έχει συμμετάσχει σε πέντε Παγκόσμια Κύπελλα, ξεκινώντας από την Αυστραλία το 1981. Μάλιστα, το 2001 στην Αργεντινή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη διοργάνωση. Οι νεαροί «φαραώ» έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο για πρώτη φορά, αφού θα έχουν τη στήριξη των συμπατριωτών τους. Ο προπονητής της Αιγύπτου, Μίροσλαβ Σούκαπ, είχε φτάσει σε τελικό Μουντιάλ κάτω των 20 ετών με την Τσεχία το 2007, αλλά γνώρισε την ήττα με 1-2 από την Αργεντινή του Μέσι και του Αγκουέρο. Από την ομάδα των Βορειοαφρικανών ξεχωρίζει ο Αμπουγκαμπάλ (τερματοφύλακας), ενώ πολλά υποσχόμενος είναι ο Ταλάατ Μοχάμεντ.

Τρίνινταντ & Τομπάγκο (Ζόραν Βράνες): Πολλές ήταν οι υποσχέσεις που άφησε το Τρίνινταντ & Τομπάκο στην προκριματική φάση της ζώνης της Βόρειας και της Κεντρικής Αμερικής. Η ομάδα από τη Καραϊβική τερμάτισε στην τέταρτη θέση της διοργάνωσης και προκρίνεται σε τελικά Μουντιάλ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ύστερα από το 1991 (σ.σ.: είχε πραγματοποιηθεί στην Πορτογαλία), έχοντας θέσει τις βάσεις για κάτι καλύτερο από την προηγούμενη συμμετοχή της. Από την ομάδα του Ζόραν Βράνιες (σ.σ. πρών παίκτης της Παρτιζάν) ξεχωρίζουν ο Σον ντε Σίλβα (επιθετικός), ο Γκίαν Γκροσβένορ (σέντερ φορ), ο Ντάνιελ Ζόσεφ και ο Μάρκους Ζόσεφ (μέσοι).

Παραγουάη (Αντριάν Αλμπέρτο Κορία): Την όγδοη εμφάνισή της σε Μουντιάλ θα πραγματοποιήσει η Παραγουάη στην Αίγυπτο, αφού είχε συμμετάσχει στην Τυνησία 1977, την Ιαπωνία το 1979, την ΕΣΣΔ το 1985, τη Μαλαισία το 1997, τη Νιγηρία το 1999, την Αργεντινή το 2001 και τα ΗΑΕ το 2003. Η καλύτερη θέση που έχει καταλάβει σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν στην Αργεντινή το 2001, όταν κατέλαβε την τέταρτη θέση στη διοργάνωση. Οι Ερνάν Πέρεθ (μέσος), Ρομπίν Άριελ Ραμίρεθ (επιθετικός) και Φεντερίκο Σανταντέρ (όλοι γεννημένοι το1989) ήταν ο φόβος και ο τρόμος στην προκριματική φάση της ζώνης της Λατινικής Αμερικής, καθώς πέτυχαν τα 14 από τα 18 γκολ της ομάδας τους. Ακόμη δύο ποδοσφαιριστές που χρίζουν προσοχής είναι ο Ζοέλ Σίλβα (τερματοφύλακας) και ο Ρόναλντ Χουτ (αμυντικός).

Ιταλία (Φραντσέσκο Ρόκα): Το επίτευγμα της Ανδρών θέλει να επαναλάβει η Ελπίδων της Ιταλίας. Οι «ατζουρίνι» θέλουν να κατακτήσουν το Μουντιάλ, όπως έκαναν τα είδωλά τους το 2006 στη Γερμανία, και να παρουσιάσουν στον κόσμο το ταλέντο τους, τραβώντας την προσοχή μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης. Οι νεαροί Ιταλοί προκρίθηκαν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επειδή έφτασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2009 (όπου συμμετείχε και η Εθνική Ελπίδων) και ηττήθηκαν με 3-1 από τη Γερμανία. Ο ακρογωνιαίος λίθος της ιταλικής επίθεσης είναι ο Στέφανο Οκάκα, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία από Νιγηριανούς γονείς και ανήκει στη Ρόμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ομίλου:

24/09 Αίγυπτος - Τρίνινταντ & Τομπάγκο (21:00)
25/09 Παραγουάη – Ιταλία (17:00)

28/09 Ιταλία - Τρίνινταντ & Τομπάγκο (19:45)
28/09 Αίγυπτος – Παραγουάη (22:30)

01/10 Τρίνινταντ & Τομπάγκο – Παραγουάη (22:30)
01/10 Ιταλία – Αίγυπτος (22:30)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube