Γκάνα, Ουζμπεκιστάν, Αγγλία, και Ουρουγουάη θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τέταρτο όμιλο.
Γκάνα (Σέλας Τέτε): Με την αύρα της Πρωταθλήτριας Αφρικής θα παρουσιαστεί στο Μουντιάλ Νέων η ομάδα της Γκάνας. Συνεπώς τοποθετείται στα φαβορί για την κατάκτηση και αυτής της διοργάνωσης, ενώ ανάλογη διάκριση δεν έχει πετύχει καμία αφρικανική ομάδα στο παρελθόν. Αρκετές ομάδες φλέρταραν έντονα με τον τίτλο, όμως δεν είχαν το ειδικό βάρος για να σηκώσουν την κούπα. Στην πέμπτη της συμμετοχή, και με δύο χαμένους τελικούς στην πλάτη της, εύχεται να μην τριτώσει… το κακό.
Στην προσπάθειά της αυτή θα στηρίξει πολλά στην παρουσία του Ράνσφορντ Οσει και κυρίως στα γκολ του νεαρού επιθετικού. Και επειδή το μήλο πέφτει κάτω απ’ τη μηλιά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Ντέντε Αγιέου της Λοριάν, αρχηγό της ομάδας και γιο του Αμπεντί Πελέ. Ο παλαίμαχος άσος της Μαρσέιγ έχει αναδειχθεί κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην αφρικανική Ήπειρο τρεις σερί χρονιές (1991-93).
Ουζμπεκιστάν (Αχμάντ Ουμπεϊντουλάεφ): Η πρόκριση και μόνο για το άσημο Ουζμπεκιστάν προκάλεσε ρίγη ενθουσιασμού στους κατοίκους του ασιατικού κράτους. Το γεγονός ότι το πέτυχε μέσω της κατάκτησης του Πανασιατικού πρωταθλήματος, προσθέτει έξτρα βαρύτητα ενόψει της συμμετοχής της στα γήπεδα της Αιγύπτου. Δεν ξέρουμε τελικά αν θα προβληματίσει τους αντιπάλους με την απόδοσή της, σίγουρα όμως θα προβληματίσει τους σπίκερ που θα κληθούν να περιγράψουν τους αγώνες της. Στο ρόστερ έχει ονόματα-σιδηρόδρομο όπως Κουντουγιόροφ, Μαμαντλίγιεφ, Καλμουκαμέντοβ κτλ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το Ουζμπεκιστάν θα βασιστεί στο σύνολο και όχι στις εκλάμψεις των αστεριών της…, αφού δεν έχει(!) και στους σκληροτράχηλους αμυντικούς της.
Αγγλία (Μπράιαν Ιστικ): Παράξενο ή όχι η Αγγλία έχει να παινεύεται μόλις για την τρίτη θέση που πήρε το 1993, στο αντίστοιχο τουρνουά. Στον δρόμο τους για την εξασφάλιση ενός «εισιτήριου» για το Μουντιάλ, τα λιοντάρια κοντραρίστηκαν με την Ελλάδα, με το τελικό 3-0 να είναι απόλυτα ενδεικτικό της αγωνιστικής τους υπεροχής έναντι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στην Αίγυπτο ταξίδεψαν με χαμηλούς τόνους, ενθυμούμενοι ότι όσες φορές επέλεξαν την φανφαρολογία και τις σάλτες δεν γύρισαν με κάτι σπουδαίο στις αποσκευές του, πέρα από τα τοπικά σουβενίρ. Στην αποστολή της δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα next big thing, ωστόσο οι Μάρτιν Κέλι (στόπερ, Λίβερπουλ), Γκέιβιν Χόιτ (δεξιός αμυντικός, Άρσεναλ, δανεικός στην Γουότφορντ) και Μάικλ Γουντς αξίζουν της προσοχής μας.
Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αγκίρε): Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις σε επίπεδο Εθνικών ομάδων σ’ αυτές τις ηλικίες. Η Ουρουγουάη θα δώσει το «παρών» για δέκατη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο U-20. Παρόλα αυτά δεν έχει πατήσει ποτέ στην κορυφή. Εκτός απροόπτου δεν θα τα καταφέρει ούτε στην Αίγυπτο, αν και δεν σκοπεύει να περιοριστεί στον τουρισμό. Στην πληθώρα ποιοτικών επιθετικών επιλογών βασίζει τις ελπίδες της για μια αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ομίλου:
26/9 Γκάνα-Ουζμπεκιστάν (18:45)
26/9 Αγγλία-Ουρουγουάη (21:30)
29/9 Ουρουγουάη-Ουζμπεκιστάν (18:45)
29/9 Γκάνα-Αγγλία (21:30)
2/10 Ουρουγουάη-Γκάνα (21:30)
2/10 Ουζμπεκιστάν-Αγγλία (21:30)
Παναγιώτης Σγαρδέλης