Η εθνική Πορτογαλίας έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2010, αλλά το αν θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής θα φανεί τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε οι ομάδες της Superliga θα δίνουν τη μάχη τους για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Μπράγκα με 9 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Μπενφίκα και η Πόρτο με 7 βαθμούς.

Το Σάββατο η Πόρτο υποδέχεται την ενδέκατη, Λεϊσόες. Οι «δράκοι» την προηγούμενη αγωνιστική επικράτησαν με 3-1 στην έδρα της Ναβάλ, ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο «μηδέν» με τη Ρίο Άβε. Την Τρίτη η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Από την πλευρά της, η Μπενφίκα φιλοξενείται την Κυριακή από την έβδομη, Μπελενένσες. Η εκ των αντιπάλων της ΑΕΚ στο Europa League συνέτριψε με 8-1 τη Σετούμπαλ, ενώ οι γηπεδούχοι ηττήθηκαν με 3-1 στην έδρα της Μπράγκα (που αντιμετωπίζει τη Μαρίτιμο). Την Πέμπτη η ομάδα του Ζόρζε Ζέσους υποδέχεται την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων της νέας διοργάνωσης της UEFA.

Τέλος, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχεται την δέκατη του βαθμολογικού πίνακα, Πάκος Φερέιρα. Τα «λιοντάρια» προέρχονται από την νίκη (2-0) στην έδρα της Ακαντέμικα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ισόπαλοι (0-0) με την Γκιμαράες. Η ομάδα του Πάουλο Μπεντο φιλοξενείται την Πέμπτη από την Χέρενφεν, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας των ομίλων του Europa League.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/09/09

Γκιμαράες-Ναβάλ 3-0
(26' Ρομπέρτο, 50' Λατσαρέτι, 85' Μεϊρέλες)

Σάββατο 12/09/09

Πόρτο-Λεϊσόες (20:00)
Ρίο Άβε-Νασιονάλ (21:00)

Κυριακή 13/09/09

Ολανένσε-Ακαντέμικα (18:00)
Σετούμπαλ-Λεϊρία (18:00)
Μπελενένσες-Μπενφίκα (20:00)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Πάκος Φερέιρα (22:15)

Δευτέρα 14/09/09

Μαρίτιμο-Μπράγκα (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 20/09/09

Ακαντέμικα-Μπελενένσες
Λεϊσόες-Γκιμαράες
Νασιονάλ-Μαρίτιμο
Ναβάλ-Σετούμπαλ
Πάκος Φερέιρα-Ρίο Άβε
Μπράγκα-Πόρτο
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολανένσε
Λεϊρία-Μπενφίκα

• Δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα έναρξης των παιχνιδιών της 5ης αγωνιστικής.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube