Καθόλου δεν στενοχωρεί τον Τζον Τέρι η ενδεχόμενη απουσία σπουδαίων ποδοσφαιριστών από το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο. Με βάση τα ως τώρα αποτελέσματα, η κακή πορεία Αργεντινής, Γαλλίας και Πορτογαλίας ενδέχεται να αφήσει τη διοργάνωση χωρίς Μέσι, Ριμπερί και Ρονάλντο. Ο αρχηγός της Τσέλσι όχι μόνο αδιαφορεί για πιθανή έλλειψη «λάμψης» από το Μουντιάλ, αλλά ελπίζει κιόλας να συμβεί κάτι τέτοιο.

«Μακάρι να μην προκριθούν οι ομάδες τους και να λείψουν και οι τρεις. Αυτό θα είναι πολύ καλό για την Αγγλία», δήλωσε ο Τέρι, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό επιτάσσει το «εθνικό συμφέρον» και δεν έχει κάτι προσωπικό.

«Την τελευταία φορά που λείψαμε εμείς από μεγάλη διοργάνωση, οι συμπαίκτες μου στην Τσέλσι, που προέρχονται από άλλες χώρες, χάρηκαν με την αποτυχία μας επειδή σκέφτηκαν ότι θα είχαν περισσότερες πιθανότητες οι δικές τους ομάδες. Δεν είναι κακή αυτή η νοοτροπία, αν δεν προκριθούν κάποια συγκροτήματα, τόσο το καλύτερο για εμάς».

Ο Τζον Τέρι παραδέχτηκε πως τον στοιχειώνει ακόμη εκείνο το βράδυ του Νοέμβρη του 2007, όταν η Αγγλία έχανε από την Κροατία -αν και ο ίδιος δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού- και έμενε εκτός Euro 2008.

«Για μένα ήταν ακόμη χειρότερο το γεγονός ότι δεν μπορούσα να παίξω και απλά καθόμουν ανήμπορος να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου. Επειδή είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας, νιώθω ότι απογοήτευσα τον κόσμο ακόμη περισσότερο τότε. Τώρα όμως, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά», τόνισε ο Τέρι ενόψει του επικείμενου παιχνιδιού κόντρα στους Κροάτες.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube