Τρεις αγωνιστικές έχουν απομείνει για τη λήξη της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010 και η κατάσταση σε αρκετούς ομίλους όσον αφορά την πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αρχίζει και ξεκαθαρίζει. Εκτός της Εθνικής μας ομάδας, που αντιμετωπίζει την Μολδαβία στο Κισινάου, υπάρχουν αρκετά σπουδαία παιχνίδια που ίσως κρίνουν τα «εισιτήρια» για τη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις αναμετρήσεις: Ουγγαρία-Πορτογαλία (για τον 1ο όμιλο), Β. Ιρλανδία-Σλοβακία (για τον 3ο όμιλό), Ουαλία-Ρωσία (για τον 4ο όμιλό), Βοσνία-Τουρκία (για τον 5ο όμιλό), Αγγλία-Κροατία (για τον 6ο όμιλό), Σερβία-Γαλλία (για τον 7ο όμιλό) και Ιταλία-Βουλγαρία (για τον 8ο όμιλό), ενώ «αυλαία» πέφτει στον 9ο όμιλο.

* Με την πλάτη στον τοίχο η Αργεντινή

Αναλυτικά:

1ος Όμιλος

Δύσκολα είναι τα πράγματα για την Πορτογαλία, η οποία ήταν από τα φαβορί του ομίλου να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ. Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ βρίσκεται στην τέταρτη θέση του γκρουπ, αλλά παραμένει «ζωντανή» στο όνειρο να βρεθεί στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Τώρα, οι Ίβηρες καλούνται να νικήσουν την Ουγγαρία στην έδρα της και να τελειώσουν μόνο με νίκες την προκριματική φάση. Ο Κεϊρόζ δεν υπολογίζει τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος είναι τραυματίας. Από την πλευρά τους, οι Μαγυάροι είναι δεύτεροι και έχουν δύσκολο έργο απέναντι στην Πορτογαλία. Ο Έρβιν Κούμαν δεν υπολογίζει τους Μπόντναρ, Βάσκο και Βάντσακ.

«Αυτοκτονία» μπορεί να χαρακτηριστεί ενδεχόμενη ήττα της Σουηδίας στην έδρα της Μάλτας. Οι Σκανδιναβοί κατάφεραν στο 94’ της αναμέτρησης με την Ουγγαρία και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης. Τραυματίας ο Χένρικ Λάρσον. Από την πλευρά της, η ομάδα του Τζον Μπάτιγκιγκ έχει μόλις έναν βαθμό και θα κοιτάξει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα από τους Σουηδούς.

Τέλος, η πρωτοπόρος του 1ου ομίλου Δανία φιλοξενείται από την Αλβανία στα Τίρανα. Οι «Βίκινγκς» θέλουν να πάρουν τη νίκη για να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Εκτός για τους Δανούς είναι οι Κάλενμπεργκ, Γένσεν, Κ. Σόρενσεν, Άγκερ, Λ. Αντρέανσεν, Γκραβγκααρντ και Μ. Μπέρνμπουργκ. Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Αλβανοί θέλουν να ολοκληρώσουν με αξιοπρεπείς εμφανίσεις τις υποχρεώσεις τους στην προκριματική φάση.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Μάλτα-Σουηδία (20:30)
Αλβανία-Δανία (21:30)
Ουγγαρία-Πορτογαλία (21:45)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Δανία 7 17(14-3)
2. Ουγγαρία 713 (9-4)
3. Σουηδία 7 12 (8-3)
4. Πορτογαλία 7 10 (9-5)
5. Αλβανία 8 6 (4-8)
6. Μάλτα 8 1 (0-21)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Δανία-Σουηδία
Πορτογαλία-Ουγγαρία

14/10/09

Πορτογαλία-Μάλτα
Σουηδία-Αλβανία
Δανία-Ουγγαρία

2ος Όμιλος

Εκτός της Εθνικής μας ομάδας, που αντιμετωπίζει τη Μολδαβία στο Κισινάου, υπάρχουν δύο ακόμα παιχνίδια, με την Λετονία να υποδέχεται την Ελβετία και το Ισραήλ να φιλοξενεί το Λουξεμβούργο.

Την τύχη στα χέρια της κρατάει η Ελβετία, ύστερα από τη νίκη επί του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αν οι Ελβετοί αποδράσουν με το «διπλό» από τη Λετονία, τότε βρίσκονται με το ένα πόδι στη Νότιο Αφρική, όπου θα πραγματοποιηθεί το Μουντιάλ 2010. Στη διάθεση του Ότμαρ Χιτσφελντ επιστρέφει ο Λιχτστάινερ, ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Από την πλευρά τους, οι Λετονοί έκαναν το «μπαμ» στο Ισραήλ και διεκδικούν με αξιώσεις τη δεύτερη θέση, από την οποία θα συμμετάσχουν στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο άλλο ματς της ημέρας, το Ισραήλ υποδέχεται το αδύναμο Λουξεμβούργο. Οι Ισραηλινοί θέλουν να… ξεσπάσουν, αφού απογοητεύτηκαν από την ήττα από τη Λετονία και να διατηρήσουν ακέραιες τις μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης που έχουν. Από την πλευρά της, η ομάδα του Γκάι Χέλερς θα μείνει ικανοποιημένη αν δεν καταλάβει την τελευταία θέση του ομίλου.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Ισραήλ-Λουξεμβούργο (21:00)
Λετονία-Ελβετία (21:30)
Μολδαβία-Ελλάδα (21:30)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ελβετία 7 16 (13-6)
2. Ελλάδα 7 13 (12-6)
3. Λετονία 7 13 (11-6)
4. Ισραήλ 7 9 (10-9)
5. Λουξεμβούργο 7 5 (3-13)
6. Μολδαβία 7 2 (2-11)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Ισραήλ-Μολδαβία
Ελλάδα-Λετονία
Λουξεμβούργο-Ελβετία

14/10/09

Ελλάδα-Λουξεμβούργο
Λετονία-Μολδαβία
Ελβετία-Ισραήλ

3ος Όμιλος

Ο «τελικός» ανάμεσα στην Βόρειο Ιρλανδία και τη Σλοβακία ξεχωρίζει στον 3ο όμιλο. Οι Βορειοϊρλανδοί απέσπασαν την πολύτιμη ισοπαλία (1-1) από την Πολωνία, αλλά ο Λάφερτι τραυματίστηκε και η συμμετοχή του στον αγώνα με τους Σλοβάκους κρίνεται αμφίβολη. Ο Νάιτζελ Γουόρθινγκτον υπολογίζει ξανά στις υπηρεσίες του Μπραντ, όχι όμως και των ΜακΚάρτνεϊ και Λιτλ. Οι Σλοβάκοι, από την πλευρά τους, αγωνίζονται για δύο αποτελέσματα (νίκη και ισοπαλία), ώστε να παραμείνουν στη κορυφή του 3ου ομίλου. Ο Μάρεκ Χάμσικ, όμως, θα απουσιάσει, αφού στο παιχνίδι με τους Τσέχους αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος.

Το «τρία στα τρία» θέλει να κάνει η Τσεχία, αρχή γενομένης με το αδύναμο Σαν Μαρίνο, για να προκριθεί (σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα) στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Το κλίμα δεν είναι το καλύτερο δυνατό για τους Τσέχους, ύστερα από την ισοπαλία (2-2) από τους Σλοβάκους και την απόφαση του Γιαν Κόλερ να αποσυρθεί από την εθνική της πατρίδας του. Από την πλευρά του, το Σαν Μαρίνο ηττήθηκε για 30η συνεχή φορά από τη Β. Ιρλανδία.

Την πίστη ότι θα καταφέρουν να καταλάβουν τη δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ έχουν Σλοβενία και Πολωνία, οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες στο Μάριμπορ. Οι Σλοβένοι θέλουν τη νίκη για να κλείσουν με θετικό τρόπο τις εντός έδρας υποχρεώσεις τους και να ελπίζουν σε πρόκριση. Ο Ματίαζ Κεκ δεν υπολογίζει τον Σέζαρ και τον Σούκαλο. Από την πλευρά τους, οι Πολωνοί είναι απογοητευμένοι από την ισοπαλία (1-1) με τη Β. Ιρλανδία και ο Λίο Μπενάκερ βρίσκεται στο «στόχαστρο» του τοπικού Τύπου.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Τσεχία-Σαν Μαρίνο (18:20)
Β. Ιρλανδία-Σλοβακία (21:45)
Σλοβενία-Πολωνία (21:45)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Σλοβακία 7 16 (19-8)
2. Β. Ιρλανδία 8 14 (13-7)
3. Πολωνία 7 11 (19-8)
4. Σλοβενία 7 11 (10-4)
5. Τσεχία 7 9 (8-6)
6. Σαν Μαρίνο 8 0 (1-37)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Σλοβακία-Σλοβενία
Τσεχία-Πολωνία

14/10/09

Τσεχία-Β. Ιρλανδία
Πολωνία-Σλοβακία
Σαν Μαρίνο-Σλοβενία

4ος Όμιλος

Με το «διπλό» θέλει να φύγει η Ρωσία από το «Μιλένιουμ» του Κάρντιφ. Οι Ουαλοί φιλοξενούν την ομάδα του Γκους Χίντινκ, που βρίσκεται στο κυνήγι της Γερμανίας. Ρώσοι και Γερμανοί θα έρθουν αντιμέτωποι την επόμενη αγωνιστική, εκεί όπου αναμένεται να κριθεί η πρωτιά του 4ου ομίλου. Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, η «αρκούδα» θέλει να νικήσει τους Ουαλούς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Οι Νιατάνγκα και Γκούντερ είναι αμφίβολοι, ενώ εκτός είναι οι Κόλισον, Κούμας, και Τσερτς. Έτσι, ο Τζον Τόσακ αναγκάστηκε να καλέσει εσπευσμένα τους νεαρούς Ριμπέιρο, Κινγκ και ΜακΝτόναλντ.

Η πρωτοπόρος του 4ου ομίλου, Γερμανία, αναμένεται να έχει εύκολο έργο απέναντι στο αδύναμο Αζερμπαϊτζάν. Οι Γερμανοί νίκησαν (2-0) εύκολα τη Νότιο Αφρική και δεν σκέφτονται τίποτα άλλο από τη νίκη κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να κάνουν τη «ζημιά» κόντρα στη Φινλανδία (σ.σ.: προηγήθηκαν και τελικά ηττήθηκαν).

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, στις τάξεις της Φινλανδίας λένε ότι «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία», αφού έχουν ακόμη μαθηματικές πιθανότητες να πάρουν τη δεύτερη θέση του ομίλου. Το Λιχτενστάιν δεν αποτελεί φόβητρο, αφού το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να σώσει την… αξιοπρέπειά του.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Λιχτενστάιν-Φινλανδία (20:30)
Γερμανία-Αζερμπαϊτζάν (21:45)
Ουαλία-Ρωσία (21:45)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Γερμανία 7 19 (20-4)
2. Ρωσία 7 18 (15-3)
3. Φινλανδία 7 13 (10-11)
4. Ουαλία 7 9 (5-7)
5. Αζερμπαϊτζάν 7 1 (1-9)
6. Λιχτενστάιν 7 1 (1-18)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Λιχτενστάιν-Αζερμπαϊτζάν
Ρωσία-Γερμανία
Φινλανδία-Ουαλία

14/10/09

Γερμανία-Φινλανδία
Λιχτενστάιν-Ουαλία
Αζερμπαϊτζάν-Ρωσία

5ος Όμιλος

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και κρίσιμη είναι η αναμέτρηση της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης με την Τουρκία για τον 5ο όμιλο. Σε περίπτωση νίκης, οι γηπεδούχοι εξασφαλίζουν 100% την δεύτερη θέση, ενώ και οι Τούρκοι θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς καθώς έχουν τέσσερις λιγότερους από τους Βόσνιους. Μοναδική σημαντική απουσία, αυτή του Μεχμέτ Αουρέλιο. Όπως είναι λογικό, η ομάδα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς βολεύεται και με ισοπαλία αφού θα διατηρήσει την διαφορά ασφαλείας από την Τουρκία. Για την πρώτη θέση του ομίλου, ούτε που γίνεται λόγος! Κατοχυρωμένος στην Ισπανία!

Η εθνική ομάδα της Αρμενίας δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της απέναντι στη Βοσνία και έδειξε ότι δεν διαθέτει την ποιότητα για να ανταγωνιστεί ανώτερες από αυτήν ομάδες. Κόντρα στο Βέλγιο θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη γοήτρου καθώς είναι στον… πάτο της βαθμολογίας και ουσιαστικά δεν έχει άλλο κίνητρο. Το Βέλγιο από την άλλη δεν βρίσκεται και αυτό στην καλύτερη κατάσταση, ιδιαίτερα στην άμυνα που την εξέθεσε πέντε φορές η Ισπανία την προηγούμενη αγωνιστική. Υπολείπεται τεσσάρων βαθμών της Τουρκίας αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Ο Βερκότερεν δεν θα έχει στη διάθεση του τους Φελαΐνι, Βερμάλεν και Ντε Λετ.

Οι προτελευταίοι Εσθονοί επισκέπτονται την Ισπανία για να παίξουν με τους πρωταθλητές Ευρώπης, ευχόμενοι, οι αντίπαλοι να μην έχουν κέφια. Οι «φούριας ρόχας» παρότι το ματς είναι αδιάφορο, συνήθως αγωνίζονται για το κοινό που έρχεται να τους παρακολουθήσει και αναμένεται και πάλι να προσφέρουν το θέαμα που μας έχουν συνηθίσει. Με νίκη ή αν δεν νικήσει η Βοσνία η Ισπανία είναι και μαθηματικά στα τελικά του Μουντιάλ.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής


Αρμενία-Βέλγιο (19:00)
Βοσνία-Τουρκία (21:00)
Ισπανία-Εσθονία (23:00)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ισπανία 7 21 (18-2)
2. Βοσνία 7 15 (20-7)
3. Τουρκία 7 11 (10-7)
4. Βέλγιο 7 7 (10-16)
5. Εσθονία 7 5 (7-19)
6. Αρμενία 7 1 (3-17)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Αρμενία-Ισπανία
Βέλγιο-Τουρκία
Εσθονία-Βοσνία

14/10/09

Βοσνία-Ισπανία
Εσθονία-Βέλγιο
Τουρκία-Αρμενία

6ος Όμιλος

Το μεγαλύτερο ματς του ομίλου, ίσως και όλης της αγωνιστικής, είναι αυτό ανάμεσα στην Αγγλία και την Κροατία. Παιχνίδι που θα κρίνει πολλά στην πορεία και των δύο ομάδων στη συνέχεια. Θεωρητικά η ισοπαλία βολεύει και τους δύο, αλλά υπάρχει πάντα η Ουκρανία που «παραμονεύει». Σημαντικές απουσίες οι Φέρντιναντ και Μόντριτς.

Η Ουκρανία όσο ζει, ελπίζει! Και για να συνεχίσει να ελπίζει πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λευκορωσίας. Πάντως οι γηπεδούχοι θα το παλέψουν το ματς, όπως έχουν κάνει σε όλα τους τα παιχνίδια. Άλλωστε έχουν πετύχει τρεις νίκες μέχρι τώρα. Η Ουκρανία θα πρέπει να πάρει τη νίκη, αλλά παράλληλα θα έχει το μυαλό της στο μεγάλο ντέρμπι Αγγλίας-Κροατίας.

Μάχη ουραγών με την Ανδόρρα να προσπαθεί να πάρει έστω έναν βαθμό, αφού στις 8 πρώτες αγωνιστικές δεν έχει πάρει ούτε ισοπαλία. Όχι ότι το Καζακστάν τα πάει καλύτερα, αλλά τουλάχιστον έχει πάρει μια νίκη. Μάλιστα, αυτή ήταν την πρώτη αγωνιστική , απέναντι στην Ανδόρρα (3-0).

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Λευκορωσία-Ουκρανία (20:00)
Ανδόρα-Καζακστάν (21:00)
Αγγλία-Κροατία (22:00)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Αγγλία 7 21 (26-4)
2. Κροατία 8 17 (16-7)
3. Ουκρανία 7 14 (14-6)
4. Λευκορωσία 7 9 (15-11)
5. Καζακστάν 7 3 (7-22)
6. Ανδόρα 8 0 (2-30)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Λευκορωσία-Καζακστάν
Ουκρανία-Αγγλία

14/10/09

Καζακστάν-Κροατία
Ανδόρα-Ουκρανία
Αγγλία-Λευκορωσία

7ος Όμιλος

Το σημαντικότερο ματς του έβδομου ομίλου φιλοξενείται στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου. Εκεί, οι Σέρβοι θα μπουν γερά για τη νίκη, καθώς αν την κατακτήσουν κατακτούν την πρώτη θέση και πάνε σίγουρα στο Μουντιάλ. Απέναντι τους όμως είναι οι Γάλλοι που δεν θέλουν εξίσου τη νίκη για να μπουν εκ νέου σε θέση διεκδίκησης της πρωτιάς. Η γκρίνια για τον Ντομενέκ και τις επιλογές του παραμένει, ενώ αμφίβολος είναι και ο Ριμπερί (σ.σ.: εκτός ο Μαλουντά).

Οι Ρουμάνοι δεν είναι σίγουρα η ομάδα του παρελθόντος, ωστόσο σέβονται την φανέλα που φορούν και παλεύουν κάθε ματς. Κάπως έτσι πήραν την ισοπαλία μέσα στη Γαλλία την προηγούμενη αγωνιστική και έτσι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν και την Αυστρία. Οι φιλοξενούμενοι το γνωρίζουν αυτό και θα παραταχθούν με πρωταρχικό στόχο την ισοπαλία, καθώς έχουν πολλές απουσίες. Ο

Η χαρά των αντιπάλων έχουν καταντήσει να είναι τα Νησιά Φερόε, αφού έχουν να επιδείξουν μόλις μια ισοπαλία. Αν και ο Μπράιαν Κερ έχει δημιουργήσει μια σφιχτή άμυνα, πάντα γίνεται κάτι στο τέλος και η ομάδα του χάνει. Οι Λιθουανοί από την άλλη, αν και ξεκίνησαν εντυπωσιακά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και ο ρεαλιστικός στόχος είναι η τρίτη θέση, ελπίζοντας σε «στραβοπάτημα» της Αυστρίας.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Νήσοι Φερόε-Λιθουανία (19:15)
Ρουμανία-Αυστρία (21:45)
Σερβία-Γαλλία (22:00)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Σερβία 7 18 (15-5)
2. Γαλλία 7 14 (9-7)
3. Αυστρία 7 10 (10-10)
4. Λιθουανία 7 9 (6-6)
5. Ρουμανία 7 8 (8-11)
6. Νήσοι Φερόε 7 1 (2-11)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Αυστρία-Λιθουανία
Γαλλία-Νήσοι Φερόε
Σερβία-Ρουμανία

14/10/09

Ρουμανία-Νήσοι Φερόε
Λιθουανία-Σερβία
Γαλλία-Αυστρία

8ος Όμιλος

Η Ιταλία δεν εντυπωσίασε κόντρα στην Γεωργία, αλλά χάρη σε ένα… «δικό» της παιδί (Καλάτζε που αγωνίζεται στη Μίλαν) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η πρώτη θέση δεν είναι εξασφαλισμένη καθώς «παραμονεύει» η Ιρλανδία, συνεπώς οι Ιταλοί θα παλέψουν για νέο «τρίποντο» απέναντι στους Βούλγαρους. Οι τελευταίοι, γνωρίζουν ότι αν χάσουν απομακρύνεται οριστικά το Μουντιάλ και θα τα παίξουν «όλα για όλα».

Την πρώτη του νίκη στα προκριματικά θα κυνηγήσει το Μαυροβούνιο, περνώντας μάλιστα στην τέταρτη θέση του όγδοου ομίλου. Η ομάδα του Ζόραν Φιλίποβιτς έχει μια καλή ευκαιρία απέναντι στους Κύπριους, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε καθόλου καλή κατάσταση. Μετά την φιλική «εξάρα» που δέχθηκαν από τους Αλβανούς, ήρθε και η εντός έδρας ήττα από την Βόρειο Ιρλανδία και έγιναν τα πράγματα χειρότερα. Σε περίπτωση νέας ήττας, το μέλλον του Άγγελου Αναστασιάδη στον κυπριακό πάγκο θα αιωρείται.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Μαυροβούνιο-Κύπρος (22:15)
Ιταλία-Βουλγαρία (21:50)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ιταλία 7 17 (11-3)
2. Ιρλανδία 8 16 (10-6)
3. Βουλγαρία 7 11 (10-5)
4. Κύπρος 7 5 (7-11)
5. Μαυροβούνιο 7 4 (6-12)
6. Γεωργία 8 3 (4-11)

Οι επόμενες αγωνιστικές

10/10/09

Ιρλανδία-Ιταλία
Κύπρος-Βουλγαρία
Μαυροβούνιο-Γεωργία

14/10/09

Ιρλανδία-Μαυροβούνιο
Βουλγαρία-Γεωργία
Ιταλία-Κύπρος

9ος Όμιλος

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου και η Ολλανδία έχει «ξεμπερδέψει» με την πρωτιά και αφήνει τους άλλους να «σφάζονται». Η ισοπαλία αρκεί στην Σκωτία, αλλά τόσο η Νορβηγία, όσο και τα Σκόπια θα παλέψουν μέχρι το τέλος. Αγωνίζονται μεταξύ τους και θα παλέψουν και οι δύο αποκλειστικά για τη νίκη.

Μονόπλευρο το ενδιαφέρον στο Σκωτία-Ολλανδία, αφού οι Ολλανδοί έκαναν πάρτι σε όλη την διάρκεια των προκριματικών. Ωστόσο τώρα είναι αδιάφοροι και ταξιδεύουν στη Γλασκόβη για να αντιμετωπίσουν τους Σκωτσέζους που δεν θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο ήττας. Με ισοπαλία ή νίκη παίρνουν τη δεύτερη θέση και εύχονται να έχουν μια καλή κλήρωση στη συνέχεια.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Νορβηγία-Σκόπια (21:30)
Σκωτία-Ολλανδία (21:30)

Η βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Ολλανδία 7 21 (16-2)
3. Σκωτία 7 10 (6-10)
2. Σκόπια 7 7 (7-6)
4. Νορβηγία 7 7 (4-9)
5. Ισλανδία 8 5 (7-13)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης, Βαγγέλης Αυγουστής

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube